Η ΜΕΓΆΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ

- Advertisement -
Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων έχει τεράστια σημασία. Διότι έγιναν με την έγκριση του πρωθυπουργού (που φέρει αντικειμενική ευθύνη, ανεξαρτήτως, αν δεν γνώριζε) απο μια υπηρεσία που μόνο αυτός ελέγχει και δεν παρέχει κανένα εχέγγυο ότι λειτουργεί με βάση το εθνικό συμφέρον και την εθνική ασφάλεια (έννοιες απολύτως απροσδιόριστες στην Ελλάδα).
Κανείς δεν μπορεί να μας βεβαιώσει πως η υπηρεσία αυτή δεν χρησιμοποιείται απο τον εκάστοτε πρωθυπουργό για ίδιον όφελος. Ή, για κομματικό του όφελος.
Προτάσεις βελτίωσής της υπήρξαν πολλές αλλά τίποτε δεν έγινε.
Στο κυβερνών κόμμα ανήκει και ο Γιάννης Βαληνάκης ο οποίος σε εκπομπή της διαδικτυακής τηλεόρασης Ανιχνεύσεις web tv είπε πως η Ελλάδα δεν έχει μυστικές υπηρεσίες.
Έχει σημασία, επίσης, ο τρόπος που αντιδρούν οι οπαδοί του κ. Μητσοτάκη, όχι όλης της Νέας Δημοκρατίας.
Ενώ η πολιτική τους εστίαση ήταν ο φιλελευθερισμός, ο οποίος σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών, παραβλέπουν τις αρχές τους προκειμένου να υποστηρίξουν τον αρχηγό τους. Που σημαίνει ότι η ιδεολογική αναφορά στον φιλελευθερισμό ήταν προσχηματική.
Ο κόσμος αυτός, και ο κ. Μητσοτάκης, έχουν χάσει το ηθικό πλεονέκτημα που τους έκανε αποδεκτούς απο τμήματα της κοινωνίας που δεν τους ψήφισαν στις εκλογές αλλά ήθελαν να κυβερνήσουν. Μετά την τραγική εμπειρία του Συριζα.
Επικαλούνται την αστάθεια στην οποία θα περιέλθει η χώρα, αν οι εξελίξεις του σκανδάλου δεν ευνοήσουν τον κ. Μητσοτάκη και την τουρκική απειλή.
Στο πρώτο, δεν μπορεί ένας φιλελευθερος να θεωρεί αστάθεια την διαδικασία επιβεβαίωσης της εμπιστοσύνης των πολιτών σε έναν πολιτικό ή σε ένα πολιτικό κόμμα.
Η επίκληση του δευτέρου είναι επικίνδυνη διότι μπορεί κατά μία έννοια να παραπέμπει στην ιδεα πως επειδή η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα δεν πρέπει να γίνουν εκλογές όσο διαρκεί η απειλή. Δηλαδή, ποτέ.
‘Οσο και αν σας φαίνεται παράξενο, η αίσθηση της ιδιοκτησίας του κράτους βρίσκεται βαθειά στην πολιτική ψυχή πολιτών και πολιτικών.
Το κράτος δεν είναι κανενός. Είναι όλων των Ελλήνων οι οποίοι έχουν τα ίδια δικαιώματα.
Το να θέλει κανείς να αλλάξει η κυβέρνηση είναι απολύτως θεμιτό σε καθεστώς δημοκρατίας.
Για όσους βλέπουν τα πράγματα εκτός συστήματος αναφοράς των πολιτικών κομμάτων, απο μακρυά, δηλαδή, δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι ηγέτες, τα σκάνδαλα τύπου υποκλοπών πρέπει να καταγγέλονται για να υπάρχει ο φόβος στις ηγεσίες να μην αφθαιρετούν και η νομιμοποίηση της παραμονής στην εξουσία πρέπει να επιδιώκεται απο τις κυβερνήσεις.
ΥΓ: Αποδεκτή οποιαδήποτε αντίρρηση στα παραπάνω. Οτιδήποτε αφορά προσβολές ή προσωπικές επιθέσεις, θα διαγράφεται πάραυτα.
Π.Σ.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σωστές και ψύχραιμες οι απόψεις σας, κ. Σαββίδη.

    Είμαι από το φιλελεύθερο κέντρο και με έχει ενοχλήσει σφόδρα η συγκεκριμένη ιστορία. Εννοώ ότι δεν είναι προσχηματική η φάση για όλους μας.

    Ιδιαίτερα αποκαλυπτική η εκπομπή με τον κ.Πικραμμένο (την έβλεπα live), όπου μας έθεσε λεπτομερειακά με τα PDFs, την ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου, της έννοιας Εθνική Ασφάλεια, Συμβουλίο Ασφαλείας, καθώς και τη γελοία ιστορία με το πως φθάνουν τελικά 45 αριθμοί την ημέρα με τα αρχικά ονομάτων στην Εισαγγελέα της ΕΥΠ, ώστε να δώσει απλά τη συγκατάθεσή της.

    Για μια ακόμα φορά, το ανύπαρκτο κράτος του Ελλαδιστάν, ακολουθεί τις εξελίξεις. Συνέβη αυτό για να αρχίσει η συζήτηση, για το τι πρέπει να αλλάξει και πως. Τι να συγκρίνουμε με σοβαρά κράτη όπως Γαλλία, Αγγλία κλπ.

    Ο Μητσοτάκης τον οποίο ψήφισα το ’19, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ανυπαρξία των ανωτέρω και το γεγονός ότι συνέβαιναν όλα αυτά πίσω από την πλάτη του.

    Προσωπικά δε θεωρώ ότι γνώριζε. Σε αντίθετη περίπτωση, τότε έχουμε πράγματι Ελληνικό watergate και αν αποκαλυφθεί, θα φύγει νύχτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
37,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα