Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ KAI H ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

- Advertisement -

Τι επιδιώκει ο Ερντογάν στα Βαλκάνια

Γενική άποψη του τζαμιού που εγκαινίασε ο Ερντογάν στο κέντρο των Τιράνων. Ο Ράμα κατέστησε την Αλβανία, όχι μόνο υποτελή στην Τουρκία αλλά και μουσουλμανική χώρα. 

Του Παντελή Σαββίδη

Η Ερντογανική Τουρκία δεν αφήνει ανεκμεταλλευτη καμιά χώρα των Βαλκανίων. Στο Μαυροβούνιο, στην κωμόπολη Tuzi στην οποία πλειοψηφούν μουσουλμάνοι Αλβανοί κατασκεύασε μεγαλοπρεπές τζαμί στο οποίο λειτουργεί και μεντρεσές. Εκπαιδεύει εκεί είτε αλβανούς μουσουλμάνους είτε όποιον άλλο επιθυμεί και στη συνέχεια τους αποστέλει στην Τουρκία για τα περαιτέρω. Η κωμόπολη Tuzi ανήκει σε μια περιφέρια τεσσάρων ή πέντε ανάλογων πολισμάτων στα υπόλοιπα των οποίων κατοικούν καθολικοί. Λίγο παρακάτω, όμως, στο Ulcin η μουσουλμανική πλειοψηφία είναι μεγάλη.

Λίγο έξω απο την πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα, ο μουφτής ζήτησε απο το δήμαρχο της πόλης και του παραχώρησε 30 στρέμματα για τη δημιουργία Ισλαμικού Κέντρου. Η παραχώρηση έγινε αλλά οι εργασίες δεν άρχισαν ακόμη. Τα χρήματα που θα απαιτηθούν είναι πολλά και αναμένεται το ενδιαφέρον της Τουρκίας.

Εκδήλωση στον Μεντρεσέ της Tuzi. Φωτογραφία απο την σελίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ποντγκόριτσα

Τετρακόσιες υποτροφίες δίνει το χρόνο η τουρκική κυβέρνηση σε μουσουλμάνους του Μαυροβουνίου για σπουδές στην Τουρκία έναντι δυο που παρέχει το ελληνικό κράτος σε ορθόδοξους.

Η Τουρκία ακολουθεί σχεδιασμένη πολιτική πολιτικής, οικονομικής και πολιτισμικής κατάληψης των Βαλκανίων και το έχει πετύχει ως τώρα.

Η Αθήνα είναι παντελώς απούσα ακολουθώντας μια επικίνδυνη πολιτική αδιαφορίας για τα συμφέροντα αλλά και την ασφάλεια της χώρας.

Κανείς δεν μπορεί να ταράξει την χειμερία αθηναϊκή νάρκη. Εδώ στη Θράκη η Τουρκία κατακτά σταδιακά βαθμούς ελέγχου της περιοχής, όπως η εκδίωξη απο ανθρώπους του προξενείου του νόμιμου μουφτή Ξάνθης απο τζαμί. Για τα Βαλκάνια θα ενδιαφερθούν;

Η αθηναϊκή ολιγωρία είναι επικίνδυνη.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραιο αρθρο και ειδικα για την συνεργασια Σερβιας – Τουρκιας που κατα πληροφοριες αφορα την παραγωγη
    στρατιωτικων drones…Βεβαια πριν η Τουρκια ειχε πουλησει μερικα στους Κοσοβαρους…Αυτο επιβεβαιωνει την
    την απελπιστικη κατασταση του Βουσιτς που εξισοροπει μεταξυ ενταξιακης πορειας στην Ευρωπη, Ρωσιας, Τουρκιας κτλ. Ισως αδυνατει να βρει συμμαχους. Αληθινους βεβαια….Ουτε καν ορθοδοξους…..
    Η Τουρκια επεκτεινεται στα Βαλκανια, βασιζομενη στην οικονομικη και στρατιωτικη της αναπτυξη…Την ιδια στιγμη που η Ελλαδα της Ευρωπαικης Ενωσης και κεκτημενου….χρωστα γυρω στα 400δις και αγαπημενοι συμμαχοι της
    περιμενουν να πληρωθουν εν ευθετω χρονο…Μηδεν στρατιωτικη βιομηχανια….και μηδενικο ηθικο.
    Πιστευετε πως μπορει κατι να αλλαξει και η Ελλαδα να ασκησει ανεξαρτητη πολιτικη οπως ο Ερντογαν…
    Η απαντηση ειναι οχι, το ξερει και η σημερινη κυβερνηση για αυτο και ο κ.Γεραπετριτης υποκλιθηκε στον κ. Ερντογαν,
    Αυτη η σημειολογικη κινηση ειναι σημαντικη.

    • Αφού εμείς κοιμόμαστε όρθιοι και τούς εγκαταλείψαμε χάριν τής Αλβανίας, τι περιμένεις;

      “Ουτε καν ορθοδοξους…..”
      Δεν νομίζω ότι οι θρησκείες παιζουν κανέναν ρόλο στην πολιτική. Και οι Βούλγαροι ορθόδοξοι ήσαν και είναι. Κι όμως βγάζαμε τα μάτια μας, όποως κι αυτοί με τούς Σέρβους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα