του Παντελή Σαββίδη
Η Ελλάδα είναι ενταγμένη στο δυτικό σύστημα και όλες οι δομές της είναι συνδεδεμένες με αυτό. Η κρίση του συστήματος, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, θα έχει βαριές επιπτώσεις στους αδύναμους κρίκους του. Η Ελλάδα είναι ένας απο αυτούς τους κρίκους.
Μου κάνει εντύπωση και προκαλεί ερωτηματικά το ποια είναι η αιτία της αδυναμίας της χώρας να ανακάμψει οικονομικά.
Όταν η Ελλάδα ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, αργότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΟΝΕ, οι χώρες που Ανατολικού Συνασπισμού, που κατέρρευσε, δεν είχαν ούτε ψωμί στο τραπέζι τους. Σήμερα, η Ελλάδα είναι προ τελευταία στην κατάταξη μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και σε λίγο θα γίνει τελευταία διότι, όπως λένε οι οικονομολόγοι, η Βουλγαρία οσονούπω, περνά και αυτή την Ελλάδα.
Στην Αθήνα χαίρονται για το πόσο καλά πηγαίνουμε και οι αγιογράφοι της κυβέρνησης προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί διεθνή δημοσιεύματα, όπως των Financial Times, που επισημαίνουν την οικονομική καχεξία, δεν έχουν δίκαιο.
Σε μια καθυστερημένη, απο άποψη αντικειμενικής ενημέρωσης, κοινωνία η κυβερνητική μέθοδος να παρουσιάζει το άσπρο μαύρο έχει επιτυχία. Με την βοήθεια των ολιγαρχών που συντονισμένα έχουν πάρει τις άδειες λειτουργίας των καναλιών και σιτίζονται απο το κράτος.
Το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό αλλά και το διεφθαρμένο δημόσιο, σε συνεργασία με τους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες εκμεταλλεύονται τον παραγωγικό πληθυσμό που διαλύεται στις κρατικές μυλόπετρες.
Ποιός είναι ο λόγος της καχεξίας; Γιατί δεν μπορεί να ανασάνει η χώρα;
Ο πρώτος λόγος είναι η βαθιά διαφθορά. Οι Έλληνες πολιτικοί και όλο το σύστημα πρέπει να είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές στη διαφθορά. Δεν γίνεται τίποτε χωρίς μίζα. Ούτε καλημέρα σου λένε.
Η διαφθορά δεν αφήνει την χώρα να ανασάνει.
Ο δεύτερος λόγος είναι ο συγκεντρωτισμός του κράτους. Όταν τα επενδύεις όλα στην Περιφέρεια Πρωτευούσης δεν μπορεί να αναπτυχθεί ο τόπος. Δεν μπορεί να πάρει δυναμική.
Παρουσιάζεται το ίδιο κοινωνικό και οικονομικό φαινόμενο όπως με τις μικρές κοινωνίες στις οποίες οι πληθυσμοί αναπαράγονται μεταξύ τους και στο τέλος το γενετικό φαινόμενο που εμφανίζεται είναι γνωστό.
Ο αθηναϊκός συγκεντρωτισμός καταστρέφει τη χώρα.
Η χώρα δεν μπορεί να βγει απο αυτές τις δύο αγκυλώσεις, άρα δεν μπορεί να απελευθερωθεί. Την απελευθέρωση απο αυτά τα δύο δεινά δεν την θέλει ούτε η ηγεσία (πολιτική, οικονομική, πολιτιστική) ούτε η κοινωνία του λεκανοπεδίου που συνιστά το 50% του ελληνικού πληθυσμού. Ο κατήφορος θα είναι η παρακμή και η διαρκής βαθιά κρίση.
Η χώρα δεν μπορεί να απελευθερωθεί διότι δεν έχει τον πολιτικό ηγέτη που θα συγκροτήσει ομάδα και θα θελήσει να την απελευθερώσει. Αυτά που βλέπουμε στο πολιτικό σκηνικό μοιάζουν σαν κακόγουστη επιθεώρηση χαμηλής ποιότητας.
Το φαινόμενο θα ενταθεί καθώς η δύση στην οποία είναι προσδεδεμένη η χώρα θα περάσει κρίση.
Τον τόνο στη δύση δίνουν οι ΗΠΑ οι οποίες αυτήν την περίοδο:
-βιώνουν έναν εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο απο τον οποίο δεν φαίνεται διέξοδος.
–επαναφέρουν τον Μακαρθισμό στον δημόσιο βίο τους και, κυρίως, στα Ανώτατα Ιδρύματα όπως πολύ καλά αναλύει το άρθρο που δημοσίευσαν οι Ανιχνεύσεις. Στο τέλος του σχολίου θα παρατεθεί το λινκ.
-έχουν περιπέσει, οι ΗΠΑ, σε μια αναξιοπιστία στους συμμάχους τους και στις δυνάμεις που τους έχουν βοηθήσει ανά τον κόσμο (οι Κούρδοι είναι χαρακτηριστική περίπτωση).
-έχουν μια αναθεωρητική πολιτική. Αυτές σπρώχνουν τους μεγάλους αντιπάλους τους σε συγκρούσεις.
-έχουν αντιφατική πολιτική. Ο αμερικανός ΥΠΕΞ επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες την Κίνα και αντιμετώπισε την κινεζική ηγεσία όπως μια μικρή χώρα της απόλυτης επιρροής τους (πχ Ελλάδα). Στον απόηχο της επίσκεψής του οι κινέζοι αναρωτιούνται πως ενώ οι αμερικανοί εξοπλίζουν με κάθε τρόπο την Ταϊβάν ζητούν απο αυτούς να μην βοηθούν την Ρωσία.
-χώρες οι οποίες έχουν τον χρυσό τους στις ΗΠΑ σκέφτονται να τον αποσύρουν. Οι ΗΠΑ έχουν χάσει την αξιοπιστία τους μετά την κατάσχεση του χρυσού της Ρωσίας.
Όλα αυτά δεν προμηνύουν καλές εξελίξεις. Αναμένεται οικονομική κρίση που θα πλήξει πολλά χρηματοπιστωτικά συστήματα. και συνήθως τις κρίσεις αυτές την πληρώνουν περισσότερο οι ασθενέστεροι κρίκοι του διεθνούς συστήματος. Η Ελλάδα είναι ένας απο αυτούς.
Αντί να βάλει την οικονομία σε κάποια τροχιά, ο κ Μητσοτάκης άρχισε να μοιράζει και πάλι χρήματα μήπως και πάρει κάποιες ψήφους.
Περιμένετε σωτηρία;
Όπως επισημαίνει φίλος της στήλης, η όποια ανάπτυξη παρουσιάζεται στην Ελλάδα οφείλεται, εν μέρει, και στις τουρκικές επενδύσεις. Με οικονομικούς όρους δεν είναι κακό. Από πολιτική σκοπιά, τα αποτελέσματα εξαρτώνται – ίσως να συμβάλλουν- στην προσέγγιση ίσως, όμως, να οδηγήσουν σε ακόμη μια εξάρτηση. Πάντως, η Ελλάδα η οποία παλιότερα δεν διανοούνταν να βασίζεται σε τουρκικές επενδύσεις, πλέον τις αποδέχεται. Είναι μια ιστορική μεταβολή.
Ακόμη, δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου παρέθετε τις γραφειοκρατικές και δικαστικές δυσκολίες που συναντά η πρόθεση ισχυρών διεθνών εταιρειών για εκμετάλλευση υδρογοναναθράκων στο Ιόνιο και την Κρήτη. Το συμπέρασμα απο την παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων είναι ότι το ελληνικό κράτος δεν θέλει να εξάγει υδρογονάνθρακες αν δεν το επιτρέψουν οι ΗΠΑ. Ο γνωστός απο την περίοδο που ήταν πρέσβης στην Αθήνα και σήμερα αμερικανός υφυπουργός για ενεργειακά Τζέφρι Πάγιατ προδιέγραψε πως θα γίνει η εκμετάλλευση. Σε συνεργασία με την Τουρκία. Προσέξτε κάτι ακόμη. Η ενόχληση της Τουρκίας απο τα Θαλάσσια Πάρκα ήταν γιατί δεν ρωτήθηκε. Δηλαδή, θεωρεί δεδομένο ότι η Αθήνα θα ενεργεί αφού η Άγκυρα το εγκρίνει.
Το αθηναϊκό κράτος, λοιπόν, έχει τις εξής εξαρτήσεις: η πρώτη, και καθοριστική είναι απο τις ΗΠΑ. Η δεύτερη απο την Ε.Ε. Η τρίτη απο το Ισραήλ (στην διαμόρφωση των κυβερνητικών σχημάτων ερωτάται και το Ισραήλ). Και τώρα και απο την Τουρκία. Και αυτό το μόρφωμα παρουσιάζεται ως κράτος.
Το λινκ του ενδιαφέροντος άρθρου που πρέπει να διαβάσετε για να πάρετε μια ιδέα του τι συμβαίνει στις ΗΠΑ.
Και κάτι ακόμη.
Στο υπουργείο εσωτερικών έγινε μια διάρρηξη μέρα μεσημέρι, την ώρα που οι υπάλληλοι εργάζονταν. Η διάρρηξη είχε σχέση με την εκλογική διαδικασία.
Αν αυτά συνέβαιναν σε οποιαδήποτε, πολιτικά, πολιτισμένη χώρα λίγο πριν τις εκλογές, ο κόσμος θα είχε ξεσηκωθεί. Στην Ελλάδα καθεύδει. Όπως και με τις παρακολουθήσεις. Και ψάχνει τρόπους να δικαιολογήσει την παθητικότητά του.
Στις ΗΠΑ μια ανάλογη περίπτωση έριξε την ισχυρή κυβέρνηση Νίξον.
Η σερβίδα εκπρόσωπος στο Συμβούλιο της Ευρώπης μας έδωσε μάθημα του τι σημαίνει αξιοπρέπεια ενός λαού.
Υπο τα ξινισμένα μούτρα της πολιτικού (Ντόρας Μπακογιάννη, της γνωστής κρητικής οικογένειας) που εκφράζει ό,τι ακριβώς, είναι σήμερα το διεφθαρμένο αθηναϊκό κράτος.
Οι Αμερικανοί για να διατηρήσουν το κράτος τους, σε περιπτώσεις διαφθοράς, δεν κυνηγούν μόνο τον διεφθαρμένο, και το χρήμα, αλλά και αυτόν πουν τον διέφθειρε.
Απαντήστε πότε στην αγΕλλάδα έχει γίνει αντιμετώπιση, αυτού του φαινομένου.
Εκτός εάν εννοούμε παραγγελίες τύπου 89 και Ακη για όλα φταίει.
Να αναφέρετε καθαρά πλέον από όποιον έχει δημόσιο λόγο ότι το πωλειτικό απόστημα για να έχει λόγο ύπαρξης, διαφθείρει τον πολίτη για να τον έχει υποχείριο του, και επειδή δεν είναι όλοι δυνατοί για να αντιδράσουν σε αυτό, δεν υπάρχει δικαιοσύνη για να το αντιμετωπίσει.
Παράδειγμα η απόφαση για το Μάτι, έφταιγαν μόνοι οι Πυροσβέστες.
Μια ερώτηση, ποιος ήταν αυτός που έδωσε την εντολή στα αυτοκίνητα να κινηθούν μέσα από τα στενάκια στο Μάτι? μπεεε σε όλα
Οι πολιτικοί προϊστάμενοι αθώωθηκαν, άλλωστε ο κουφός εθν@ρχης το είχε πει από το 79, τους πολιτικούς δεν τους βάζεις φυλακή, τους στέλνεις σπίτι τους.
Πάμε και όπου βγει …..
Η Ελλάδα δεν είναι μόνον ο οικονομικός πάτος τής Ευρώπης, αλλά και ο πάτος από απόψεως πολιτικού επιπέδου των Νεοελλήνων (=νεοραγιάδων). Ακόμη και στην Ουγκάντα θα είχαν ξεσηκωθεί με τα όσα συμβαίνουν εδώ. Είναι ένα σοβαρό προς εξέταση θέμα, γιατί και πώς καταντήσαμε έτσι.
πάντα οι λίγοι έκαναν την διαφορά σε αυτή την πατρίδα, για αυτό και έχουμε τόσους πολλούς ήρωες, πάντα περιμένουμε τον μλκ που θα βγάλει το φίδι από την τρύπα
Πριν τον Σημίτη υπήρχε ένας λαός, που μεν ζούσε με τα κονε, όμως είχε και μια ηθική υπόσταση, μια τιμιότητα να το πω. Μετά τον Σημίτη, άρχισε μια παρακμή να το πω, ένας πλήρης ατομικισμός, μια αδιαφορία για τα πάντα;;; Αυτό αργά, όχι παρά πολύ αργά, μετατράπηκε σε πλήρη αδιαφορία για οτιδήποτε κοινωνικό. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι το ατομικό, χωρίς πλέον καν να αντιλαμβανόμαστε ότι όταν καίγεται πχ το σπίτι του γείτονα θα καεί και το δικό σου. Δεν μας ενδιαφέρει, παιδιά. Δεν μας ενδιαφέρει αν ο Κυριάκος αποδομεί το κράτος μας, αμ ο Ερντογαν θα γίνει ο πρόεδρος μας, αν το Αιγαίο θα ονομαστεί θάλασσα των νήσων και για να πηγαίνουμε στα νησιά μας θα θελουμε διαβατήριο. Γιατί μη νομίζετε ότι οι Τούρκοι θα μας δώσουν ελεύθερη πρόσβαση στο ανατολικό Αιγαίο, όπως τους δίνουμε εμείς σήμερα.
Έχουμε επικεφαλείς τους μεγαλύτερους προδότες όλων των εποχών και λέμε τι καλά που είμαστε….
Δέν εἶναι ἀποτέλεσμα ἀδιαφορίας καί διαφθορᾶς ἡ κατάσταση στή χώρα, εἶναι ἀποτέλεσμα ἀντίθεσης καί ἀπαξίωσης γιά τόν ῾Ελληνισμό καί τόν ᾿Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Πολλοί ἀπό τούς διοικοῦντες καί τούς πολίτες δέν τό βλέπουν ἤ συμμετέχουν πιστεύοντας εἴτε στήν ἑκάστοτε παράταξη εἴτε προσπαθώντας σέ μεμονωμένους τομεῖς. Σέ μία καταχρεωμένη χώρα θά ἀπαιτεῖτο ἄριστη οἰκονομική διαχείρηση μέ στόχους ἀνάπτυξης τῆς παραγωγῆς καί ἀξιοποίησης τοῦ ἀνθρώπινου δυναμικοῦ ὥστε νά ἀνασάνει ὁ ῾Ελληνισμός γιά νά συνεχίσει. ᾿Αντί γι αὐτό οἱ περισσότεροι ἱκανοί καί ἄξιοι παραγωγικοί Ἕλληνες ἐντός τῆς χώρας ἀπαξιώνονται, μέ ἀποτέλεσμα νά μήν ὀνειρεύονται κάτι ἐντός τῆς χώρας. Στά 400 χρόνια Τουρκοκρατίας ὁ ἐλάχιστος πληθυσμός δέν ἀδιαφοροῦσε ἀλλά προσπαθοῦσε νά ἐπιβιώσει στίς πιό δύσβατες περιοχές. ῾Ο πολιτισμός ὅμως πού γεννήθηκε σέ αὐτή τή χώρα εἶχε μεγάλη ἀξία τότε. Τώρα ἔχει ἀξία τό χρήμα καί ἡ ἐξουσία καί ἔχουν ξεχασθεῖ οἱ ἀνθρώπινες ἀξίες καί τό γιατί τους.
Οἱ ἀξίες τοῦ ῾Ελληνισμοῦ ἦταν ἀνθρωπιστικές καί ἡ κατάνυξη στίς ᾿Εκκλησίες αὐτῶν τῶν ἡμερῶν εἰδικά ἦταν ἀληθινή. Ἴσως τώρα πού λείπουν αὐτά νά βλέπουμε περισσότερο τήν ἀξία τους. ῾Η πορεία τῶν ἡμερῶν καί ἡ Σταύρωση εἶχε ᾿Ανάσταση. Αὐτό πού συμβαίνει στή χώρα ὅμως δέν εἶναι φανερό, δέν πονάει καί εἶναι καταστροφικό. ᾿Αποϊεροποιεῖ τά πάντα καί δέν ἐννοῶ τήν τυπική ᾿Εκκλησία.
Οἱ μεγάλοι ἄνθρωποι ἀναζητοῦν τήν θεία κρίση καί τήν συνείδησή τους.
Μακάριοι οἱ γρηγοροῦντες, οἱ ἀγρυπνοῦντες, ὅσοι δέν ἀφήνονται στήν ραθυμία καί στόν ἐφησυχασμό.
Η διαφορά είναι ευρωπαϊκό και διεθνές φαινόμενο χωρίς αυτό να αποτελεί άλλοθι για την διαφθορά στην Ελλάδα με την στήριξη της εκτελεστικής νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, αλλά και μέρους της Ελληνικής κοινωνίας που βολεύεται και πορεύεται μέσω διαφθοράς.
Γεωγραφικά όρια στην διαφθορά δεν υπάρχουν και είναι εκτός πραγματικότητας να θεωρείται ότι από την Θεσσαλία και πάνω όλα είναι τακτοποιημένα και ζουν οι αδιάφθοροι.
400 χρόνια σκλαβιάς άφησαν αθεράπευτα κατάλοιπα στην Ελλάδα.
“400 χρόνια σκλαβιάς άφησαν αθεράπευτα κατάλοιπα στην Ελλάδα.”
Αυτό έλειπε να είναι γεωγραφικό το θέμα και εμείς οι χαμουτζήδες μόνο να είμαστε οι διεφθαρμένοι.
Η μόνη ελπίδα για το έθνος, είναι τα παιδιά των παιδιών που μετανάστευσαν με την κρίση, να επιστρέψουν κάποια στιγμή. Στις χώρες της δυτικής Ευρώπης που ζουν τώρα, η πάστα των ανθρώπων γύρω τους, το περιβάλλον και οι συνθήκες της καθημερινότητας, δεν έχουν καμία σχέση με τη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας όπου ασχημονεί και φοροδιαφεύγει ο κάθε αγράμματος.
@ [email protected]
Εξαρτάται σε τι βαθμό έχει φτάσει η διαφθορά και πόσο σοβαρά εκλαμβάνεται στις διάφορες κοινωνίες. Μόλις προ ολίγων ημερών, ο Ισπανός πρωθυπουργός σκεφτόταν να παραιτηθεί, επειδή η σύζυγός του κατηγορήθηκε για οικονομικό σκάνδαλο. Κατηγορήθηκε, δεν απεδείχθη μέχρι σήμερα τίποτε. Εκείνος, όμως, ένιωσε υποχρεωμένος να παραιτηθεί. Στην ίδια χώρα προ ετών, η αδελφή τού βασιλιά και ο σύζυγός της κατηγορήθηκαν για οικονομικά σκάνδαλα. Μέχρι την δίκη, ο βασιλιάς απαγόρευσε την είσοδο τής αδελφής του και τού γαμπρού του στο παλάτι. Η δίκη έγινε, η αδελφή κρίθηκε αθώα, ο σύζυγος όμως καταδικάστηκε σε αρκετά χρόνια φυλάκισης.
O τρόπος αντιμετώπισης τής διαφθοράς και η επίδειξη πολιτικής ευαισθησίας, δεν έχουν καμμία σχέση με την εδώ διαφθορά, πολιτική παχυδερμία και τέλος αδιαφορία τού πολιτικά ανώριμου λαού μας.
Τα 400 χρόνια σκλαβιάς δεν ευθύνονται για την πολιτική μας ανωριμότητα. Μην τα ρίχνομε όλα σε άλλους. Είναι κι αυτό ένα ελάττωμα τής φυλής μας, που δείχνει ανωριμότητα.
Το θέμα με την διαφθορά δεν είναι αν υπάρχει και σε αλλες χώρες. Προφανώς υπάρχει και επειδή το κεφάλαιο σε αυτές είναι και αυτό που ασκεί παγκόσμια εξουσία είναι και πολύ μεγαλύτερη. Το θέμα όμως με την Ελλάδα είναι ότι η διαφθορά διατρέχει το σύνολο της κοινωνίας. Σε τόσο μεγάλο βαθμό ελάχιστες χώρες μας συναγωνίζονται. Και πως να βγάλεις αυτή τη νοοτροπία από τα μυαλά των ανθρώπων. Εμποτίστηκαν. Είναι σαν το φαΐ που το βάζεις σε μαρινάδα πρώτα. Από την γέννα, την εκπαίδευση, μέχρι και την τελευτή, όλοι εκπαιδεύονται να τσιμπάνε ό,τι μπορούν. Τα 400 χρόνια σκλαβιάς άφησαν εξαιρετικά μεγάλες πληγές, τζάκια και νοοτροπίες που έχουν το πάνω χέρι σε σχέση με την μακραίωνη ιστορία μας. Σαν κοινωνία, δεν ζούμε ανατολίτικα, ζούμε τουρκικά. Και βαυκαλιζόμαστε ότι ακολουθούμε τα κελεύσματα των αρχαίων ημών. Αμ δε, όποιος πράγματι το κάνει εξοντώνεται. Χώρια που και η νέα εποχή του δικαιωματισμου και του ατομισμού δεν αφήνει κανένα περιθώριο για βελτίωση.
Δλδ πάρτε παράδειγμα. Ο Καλλιανος, βουλευτής ΝΔ, πήρε 50 τηλ. τον Αδωνη, υπουργό ΝΔ, για να βολέψει τον πατέρα του. Υποτίθεται πατέρες του έθνους….
Σκέψου τι πρέπει να κάνει ο πάσα ένας που το παιδάκι του πχ, χρήζει περίθαλψης στα παιδιατρικά νοσοκομεία…..
Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο…. αυτή είναι η κοσμοθεωρία της ελληναρίας.
Όσοι έχουν παιδιά, έχουν ευθύνη για τις αρχές με τις οποίες μεγαλώνουν τα παιδιά τους.
Όσο για τα σχολεία, ας τα αφήσουμε απ’ έξω, διότι πρόκειται για ΕΝΤΕΛΩΣ χαμένη υπόθεση.
Ο διορισμός μετακλητών υπαλλήλων δεν είναι διαφθορά; Η ψήφιση ΠΔ δεν είναι διαφθορά; Η οικογενειοκρατία δεν είναι διαφθορά; Η επιλογή των διοικήσεων σε οργανισμούς και ΝΠΔΔ δεν είναι διαφθορά; Η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες δεν είναι διαφθορά; Η επιχορήγηση των κομμάτων με δανεικά και αγύριστα δεν είναι διαφθορά; Η εκκλησιαστική περιουσία δεν είναι διαφθορά; Τα προνόμια των βουλευτών δεν είναι διαφθορά;
Και τόσα άλλα καθημερινά θέματα που έχουν δημιουργήσει ασυλία διαφθοράς ως κεκτημένα πλέον
Και επειδή δεν έμεινε τίποτε α-διάφθορο – γράψτε μας ποια θεωρείτε τίμια και σωστά σε μια πολυκομματική ευρωπαϊκή Δημοκρατία .
Διεφθαρμένοι είναι οι άνθρωποι , όπως ας πούμε ο προδότης Ιούδας, που ήταν ένας των δώδεκα μαθητών του Χριστού.
Αν δεν απαντήσετε Καλή Ανάσταση.
Ωραίο ρήμα αυτό το καθεύδει πάντως. Πρώτη φορά το άκουσα.
Μας έρχεται κουτί, είναι γεγονός.
Δεκάρα δε δίνει κανένας πέρα από την τσέπη του και την πόρτα του σπιτιού του. Με το που βγαίνει από την εξώπορτα, δεν του καίγεται καρφάκι για τον κοινόχρηστο χώρο, ασχημονεί, βρωμίζει και θεωρεί υπεύθυνο για το κάθε τι “το κράτος”.
Ως εκ τούτου, τα γεωπολιτικά και τα υπόλοιπα που διαβάζουμε εδώ μέσα (όπως π.χ. η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη), πραγματικά είναι ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΑΚΡΙΑ από τα ενδιαφέροντα και την μικρο-καθημερινότητα της ελληναρίας.
Απλά πράγματα.
π.χ. η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη…
είχε σχέση με την από πολύ παλιά γκομενοσχέση του Ανδρουλάκη …
με την μαντάμ σουσού και με τα Καταριανά πετροδολάρια, μήπως τα έπαιρνε κι αυτός !!
Αυτό ήταν ο εθνικός λόγος παρακολούθησής του και του τον είπαν στην ΕΥΠ,…
αυτός όμως κάνει τον Αλέκο για να το εκμεταλλευτεί πολιτικά !!
Χα χα χα ωραίος!! 😀
“Η διαφθορά δεν αφήνει την χώρα να ανασάνει”
Ἡ χρεοκοπία τῆς δημοκρατίας: Διαφθορεῖς καί διαφθειρόμενοι ἀτιμώρητοι
Greece ― the country that lets people escape justice
Στο παραπάνω άρθρο αναφέρεται το παρακάτω:
Κ. Μητσοτάκης: Ἐπικαλεῖται τό Σύνταγμα γιά τήν συγκάλυψη τῶν Τεμπῶν!