Η Γερουσία των ΗΠΑ ερευνά τις διασυνδέσεις Αλβανών και Σέρβων αξιωματούχων με τα έργα του Κούσνερ

- Advertisement -
Μια ειδική επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ ερευνά τους αξιωματούχους των κυβερνήσεων της Σερβίας και της  Αλβανίας που προσέγγισαν μια εταιρεία συνδεδεμένη με τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για έργα ανάπτυξης ακινήτων.

Η Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας ανέφερε ότι αξιωματούχοι από τη Σερβία και την Αλβανία επικοινώνησαν με την εταιρεία Affinity Partners, που συνδέεται με τον Κούσνερ, προτείνοντας επενδυτικά σχέδια σε ακίνητα στις χώρες τους. Ο πρόεδρος της επιτροπής, Γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν, ζήτησε να αποκαλυφθούν τα ονόματα των αξιωματούχων και των μεσαζόντων που ενεπλάκησαν σε αυτές τις επικοινωνίες.

Η έρευνα ξεκίνησε αφού κυκλοφόρησαν αναφορές ότι η Affinity Partners σχεδίαζε να επενδύσει στη Σερβία και την Αλβανία. Στη Σερβία, το σχέδιο περιλαμβάνει την ανακατασκευή ενός κτιρίου στο Βελιγράδι, το οποίο καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ το 1999. Στο πλαίσιο της επένδυσης, σχεδιάζεται επίσης η δημιουργία ενός μουσείου για τα «θύματα της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γουάιντεν, ο οποίος το χαρακτήρισε ως προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας.

Η Affinity Partners επίσης προτίθεται να επενδύσει σε πολυτελή ακίνητα στις αλβανικές ακτές, ενώ έχει ήδη λάβει χρηματοδότηση 2 δισ. δολαρίων από το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας. Ο Γουάιντεν εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το ύψος των προμηθειών που λαμβάνει η Affinity, καθώς και τη σύνδεσή της με ξένες κυβερνήσεις.

Η επιτροπή ερευνά επίσης τις σχέσεις της Affinity με την οικογένεια Τραμπ και τα πιθανά οφέλη που μπορεί να αντλήσει από τις κυβερνήσεις της Σερβίας και της Αλβανίας, καθώς αυτές έχουν πλήρη έλεγχο στις αδειοδοτήσεις και στη φορολογία των έργων.

Πηγή:himara.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα