Οκτώβριος 5, 2024.

Τίρανα.

Ο υπουργός Άμυνας, Πίρο Βένγκου συναντήθηκε την Παρασκευή με τους πρέσβεις της Ισπανίας και της Γερμανίας με ιδιαίτερο θέμα τον αμυντικό τομέα της Αλβανίας και την εξεύρεση επενδυτών στην αμυντική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας:

Η κατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή και όχι μόνο, καθώς και τα έργα που έχει η Αλβανία στον τομέα της άμυνας, ήταν τα δύο βασικά θέματα συζήτησης στις συναντήσεις που είχα με τους πρέσβεις της Ισπανίας και της Γερμανίας.

 «Κάλεσα ισπανικές βιομηχανίες στη χώρα μας»

Όπως αναφέρει ο Αλβανός υπουργός Άμυνας, στη συνομιλία με τον Ισπανό πρέσβη, Αλβάρο Ρενέντο Ζάλμπα, κάλεσα τις ισπανικές εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας να διερευνήσουν τις δυνατότητες συνεργασίας για την ανανέωση του στρατιωτικού τομέα.
Όσον αφορά τη δυναμική της κατάστασης ασφάλειας στην περιοχή, καθώς και την ευρωατλαντική διαδρομή για τις έξι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, τόνισα ότι η Αλβανία εκτιμά τον ρόλο και χαιρετίζει την εποικοδομητική προσέγγιση της Ισπανίας για πρακτικές και βιώσιμες λύσεις.

«Έκκληση στη Γερμανία να επενδύσει στην αλβανική αμυντική βιομηχανία»

Σύμφωνα με τα αλβανικά media, ο Αλβανός Άμυνας με τον Γερμανό πρέσβη στα Τίρανα, Καρλ Μπέργκνερ,  συζήτησε για την ενίσχυση των αμυντικών ικανοτήτων και των επενδύσεων στη στρατιωτική βιομηχανία, στο πλαίσιο της αναβίωσης αυτής της βιομηχανίας.

«Τόνισα τη σημασία των υποδομών, ειδικά όσον αφορά τον Διάδρομο VIII (8) και το λιμάνι του Πόρτο Ρομάνο», δήλωσε ο Βένγκου.

Οι πρεσβευτές τόνισαν ότι θα διαβιβάσουν τις εκκλήσεις της Αλβανίας στις χώρες τους, μάλιστα, εκτίμησαν την πολιτική και στρατιωτική συμβολή της Αλβανίας στις δεσμεύσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως πολύ σημαντική.

 ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ