Εντονα δυσαρεστημένοι, είναι οι Ελληνοαμερικάνοι Ομογενείς, και ειδικά αρκετοί παράγοντές της με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και πολιτική επιρροή στις ΗΠΑ, από την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας στον αμερικανικό Τύπο, σύμφωνα με την οποία το ιστορικό κτίριο – φιλέτο στην Ουάσιγκτον, όπου στεγαζόταν το ελληνικό προξενείο, αφού πουλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, τώρα πέρασε σε άγνωστα -προς το παρόν- χέρια.
Εξαλλοι κύκλοι της Ομογένειας σημειώνουν ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει κινήσεις από το ελληνικό Δημόσιο, ούτως ώστε το κτίριο να αγοραζόταν από Ελληνες στις ΗΠΑ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εθνικούς σκοπούς. Το κτίριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού ιστοτόπου, Μansion Global (2 Ιανουαρίου 2025), πουλήθηκε έναντι 7,25 εκ. δολαρίων, ενώ το ελληνικό Δημόσιο είχε πουλήσει το «φιλέτο» έναντι 2,86 εκατομμυρίων.
Να σημειωθεί πως το πέρασμα στο ΤΑΙΠΕΔ αυτού του ιστορικού κτιρίου, το οποίο βρίσκεται σε μια περιοχή της Ουάσιγκτον με ιλιγγιώδεις αξίες γης και ακινήτων, έγινε το 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ), οπότε δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες της πώλησής του. Συνήθως, η ολοκλήρωσή τους διαρκούν από πολλούς μήνες έως χρόνια.
Μάλιστα, σε δημοσίευσή του, την 1η Μαΐου 2014, θορυβημένος, ο Ελληνοκύπριος ανταποκριτής στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου, έγραφε ότι «η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει το ιστορικό κτίριο που στεγάζει το ελληνικό Γραφείο Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και να δώσει τα χρήματα για την … ελάφρυνση του χρέους. Σημείνε, δε, ότι επώνυμοι ομογενείς εκφράζουν φόβους. Το θέμα είναι σοβαρότατο και πρέπει να ασχοληθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Το κτίριο πρέπει να παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Θα μπορούσε να απευθυνθεί ο ίδιος σε Ελληνοαμερικανούς πλούσιους –και υπάρχουν πάρα πολλοί. Θα μπορούσε δε να χρησιμοποιηθεί ως ο χώρος που θα στεγάσει μία καθαρά ελληνική «δεξαμενή σκέψης», η οποία θα αποτελούσε το δόρυ της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής». Οπως αποδεικνύεται σήμερα, από το δημοσίευμα στη Μansion Global, αλλά και από άλλο προ μηνών στην Washington Post, τίποτε από αυτά δεν έγινε.
Στις 11 Μαρτίου 2014, με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ για να ξεπουληθούν 137 ακίνητα. Μεταξύ των άλλων, και το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον (2211 Massachusetts Avenue).
Σύμφωνα με την Μansion Global, «το ιστορικό εξαώροφο κτίριο που λειτούργησε για 60 χρόνια ως πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, πωλήθηκε για 7,25 εκατομμύρια δολάρια μετά από δύο μήνες αφότου βγήκε αγγελία πώλησής του. Το κτίριο, που βρίσκεται στη λεωφόρο Μασαχουσέτης, γνωστή περιοχή ως Embassy Row στο Καλόραμα, πρόσφατα ανακαινίστηκε πλήρως. Το κτίριο των 8.685 τ.μ. χτίστηκε το 1904 από την Irene Sheridan, χήρα του στρατηγού της Ένωσης, Philip Sheridan.
»Το 1949, αγοράστηκε από την Ελλάδα και ενσωματώθηκε στο διπλανό κτίριο της πρεσβείας της, μαζί με ένα τρίτο παρακείμενο κτίριο. Το 2016, η Ελλάδα το πούλησε στον Ελληνοαμερικανό κατασκευαστή ακινήτων, Γιώργο Μπεχράκη, έναντι 2,86 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μπεχράκης, μέσω της εταιρείας του Marwick Associates, ξεκίνησε την ανακαίνισή του, κατά τέτοιο τρόπο ώστε το κτίριο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως πρεσβεία είτε ως προσωπική κατοικία, καθώς είναι διαμορφωμένο και για τα δύο».