Ερντογάν κατά ΗΠΑ: Στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις

- Advertisement -

«Είναι πλέον γνωστό ότι η Αμερική χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά της συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στην επίθεση στην Αγκυρα, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το PKK

Πυρά κατά των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά της συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ», εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ υποστήριξε ότι οι δράστες της προχθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγκυρα εισήλθαν στην Τουρκία από τη Συρία

«Tο PYD/YPG, το παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKΚ στη Συρία, είναι καταδικασμένο να εγκαταλειφθεί και να μείνει μόνο του. Η Αμερική κρατά αυτή την τρομοκρατική οργάνωση στα χέρια της για λίγο, αλλά, όταν λήξει αυτός ο χρόνος, πρέπει να τους εγκαταλείψει.

Είναι μάταιες οι προσπάθειες της τρομοκρατικής οργάνωσης, που εκμεταλλεύεται την αστάθεια στη Συρία και επιχειρεί να βρεθεί υπό την προστασία ορισμένων δυτικών χωρών. Αυτό δεν θα συνεχιστεί για πάντα. Θυμηθείτε, οι συζητήσεις για την αποχώρηση της Αμερικής από την περιοχή συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό. Εχει γίνει ήδη σαφές, καθώς οι συζητήσεις έχουν διαρκέσει, ότι η αποχώρηση θα είναι τακτική και όχι στρατηγική», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους από το αεροπλάνο, κατά την επιστροφή του από τη Ρωσία.

«Είναι πλέον γνωστό ότι η Αμερική χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά της συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ. Παρέχει η Αμερική κάθε είδους εργαλεία, εξοπλισμό, πυρομαχικά και κάθε υποστήριξη στο Ισραήλ στην περιοχή; Δίνει λεφτά; Τα μάτια και τα αυτιά μας είναι ανοιχτά σε όλες τις εξελίξεις που συμβαίνουν δίπλα στα εδάφη μας και δεν μπορούμε να κάνουμε συμβιβασμούς σε αυτές. Θα είμαστε οι προστάτες των εδαφών μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε διείσδυση εναντίον μας από τη Συρία ή άλλα μέρη. Γι’ αυτό πρέπει να λάβουμε ανάλογα μέτρα για την ασφάλειά μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Παράθυρο» για S-400

Σε ερώτηση αν μίλησε με τον Πούτιν για «νέα φάση» με τους S-400, o Τούρκος πρόεδρος είπε:

«Οσο για τους S-400, αυτό είναι ήδη ένα διαφορετικό βήμα. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που αναρωτιούνται “τι θα πουν οι άλλοι” για την επόμενη φάση με τους S-400. Εμείς, ως κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, λαμβάνουμε αυτή την απόφαση. Η κυβέρνησή μας κάθεται, αξιολογεί και αποφασίζει για αυτό το θέμα».

Οσον αφορά το θέμα των Eurofighter, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στη διμερή μας συνάντηση (σ.σ. με τον Ολαφ Σολτς), διαπιστώσαμε ότι μπορούν να γίνουν θετικά βήματα σχετικά με το Eurofighter και ότι τόσο η Αγγλία όσο και η Γερμανία έχουν θερμή προσέγγιση.

Οι αρμόδιοι υπουργοί και συνεργάτες μας θα συνεχίσουν τις αμοιβαίες συναντήσεις. Το θέμα τους δεν θα περιορίζεται στα Eurofighter. Εκτός αυτού του ζητήματος, περιλαμβάνεται και η αγορά ανταλλακτικών και μηχανημάτων σε πολλούς τομείς που σχετίζονται με το πολεμικό ναυτικό, τις χερσαίες δυνάμεις και την πολεμική αεροπορία».

«Λάβαμε θετικές προσεγγίσεις κατά τη διμερή συνάντηση. Ικανοποιούμε σε μεγάλο βαθμό οι ίδιοι τις ανάγκες μας στην αμυντική βιομηχανία, χάρη στα βήματα που έχουμε κάνει. Ωστόσο, χρειαζόμαστε χρόνο για ορισμένα αντικείμενα. Θα προμηθευτούμε αυτά τα είδη κυρίως από τους συμμάχους μας. Ο χρόνος θα δείξει πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και πότε θα φτάσουμε στο στάδιο της προμήθειας των αεροσκαφών. Ελπίζουμε να μην καθυστερήσει πολύ», συμπλήρωσε.

https://www.kathimerini.gr/world/563290615/erntogan-kata-ipa-stirizoyn-tromokratikes-organoseis/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που αναρωτιούνται “τι θα πουν οι άλλοι” για την επόμενη φάση με τους S-400

    Για σένα τα λεει Κούληηηηη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα