Επειδή το μαχαίρι έφθασε στο κόκαλο και ο ελληνισμός θα τεθεί μπροστά στο δίλημμα ή παραχωρήσεις και υποταγή στην Τουρκία ή πόλεμος, θα επισημάνουμε τα εξής:
1.-Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Ή γίνεται κάτι τώρα ή το παιχνίδι χάνεται.
2.-Ό,τι και να γίνει δεν πρέπει να έχει ούτε κομματική ούτε ιδεολογική χροιά. Θα είναι μια κοινή, υπαρξιακή προσπάθεια. Κινδυνεύουμε με δορυφοροποίηση. Μια άτυπη, νέα δουλεία.
3.-Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε και την δορυφοποίηση και τον πόλεμο είναι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει τίποτε άλλο παρά ισχύ. Και πλανάται όποιος νομίζει ότι με διπλωματικά μέσα μπορεί να την αντιμετωπίσει. Και όποιος το νομίζει, και κατέχει δημόσια θέση, είναι επικίνδυνος.
4.-Στην αναγεννητική αυτή προσπάθεια πρέπει να υπάρξουν και μηνύματα. Πως οι προδότες τιμωρούνται. Οι πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της Κύπρου Γεωργίτσης και Κομπόκης, ο Ιωαννίδης και ο τότε αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Μπονάνος, καθώς και όποιος άλλος ευθύνεται, υποβιβάζονται στον κατώτερο βαθμό και καταδικάζονται από την ελληνική πολιτεία. Ο Μπονάνος όταν ρωτήθηκε από την εξεταστική επιτροπή τι έκανε την ημέρα της εισβολής και δεν ενεργοποίησε το στρατό είπε πως είχε άλλη δουλειά.
5.-Να εγκαταλειφθεί ό,τι έχει συμφωνηθεί ως διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο και να διαμορφωθεί ένα σχέδιο στρατιωτικής ανακατάληψης του νησιού ενεργοποιώντας όλες τις δυνατότητες της περιοχής. Στρατιωτικές συνεργασίες και σχέσεις με χώρες που νοιώθουν την Τουρκία ως κοινή απειλή. Είναι το μόνο που θα ανησυχήσει την Άγκυρα.
6.-Να διαμηνυθεί στις ΗΠΑ που μεθόδευσαν μαζί με την Τουρκία την εισβολή και κατοχή της Κύπρου ότι πρέπει να υποστηρίξουν με στρατιωτική συμβολή την απελευθέρωση του νησιού. Διαφορετικά δεν θα μπορούν να θεωρούν δεδομένη την Ελλάδα. Δεν φεύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ αλλά το χρησιμοποιεί όπως η Τουρκία. Δεν χαλάει η χώρα τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ αλλά τις αναπτύσσει εκεί που τη συμφέρουν. Αναπτύσσει η Αθήνα τις σχέσεις της με Ρωσία και Κίνα εκεί που τη συμφέρουν. Και διαμηνύει στην ανύπαρκτη Ε.Ε. την νέα αντίληψη πολιτικής.
7.-Η Γερμανία ως γεωπολιτική αντίληψη έχει συμφέροντα αντίθετα των ελληνικών. Τα γερμανικά συμφέροντα συγκλίνουν με τα τουρκικά. Να γίνει σαφές στη χώρα πως η Ελλάδα δεν θα ακολουθήσει την Γερμανία στην πολιτική της. Να απαιτηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Το χρέος θα το πληρώσουμε, γιατί δεν είμαστε απατεώνες αλλά η ύπαρξη, η εξωτερική πολιτική και η άμυνα της χώρας δεν μπορούν να εξαρτώνται από τη Γερμανική βούληση.
8.-Να καταδειχθεί η ανθελληνική γερμανική πολιτική με την παράδοση των υποβρυχίων στην Τουρκία. Να διαμορφωθεί κίνημα κατά της παράδοσης των υποβρυχίων στην Τουρκία. Δεν πρέπει να περάσει έτσι η επικίνδυνη για την ειρήνη γερμανική πολιτική. Η Γερμανία απειλεί την περιοχή για άλλη μια φορά.
9.-Στην διαδικτυακή τηλεόραση Ανιχνεύσεις web tv θα γίνουν το επόμενο διάστημα οι εξής, μεταξύ άλλων, εκπομπές.
-Στις 20 Ιουλίου με αφορμή την εισβολή στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν τις προϋποθέσεις για στρατιωτική ανακατάληψη των κατεχομένων.
-Σε σχέση με την Γερμανία και την χαρτογράφησή της θα γίνουν:
α) Μια ιστορική εκπομπή που θα εστιάσει στην προέλευση και εγκατάσταση των Γερμανών στη σημερινή Γερμανία.
β)Μια εκπομπή για την Γερμανική Ιδεολογία που καταλήγει στον γερμανικό εξαιρετισμό.
γ)Μια εκπομπή για την γερμανική γεωπολιτική
δ) Μια εκπομπή για την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
Η δουλικότητα ως πολιτική επιλογή οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα τα οποία είναι επικίνδυνα για την ύπαρξή μας ως συνόλου με τα χαρακτηριστικά που έχουμε. Δεν μιλάω ούτε για έθνος ούτε για λαό. Αυτά είναι έννοιες που για πολλούς δεν υφίστανται. Ας προσπαθήσουμε στη βάση της διαφαινόμενης έκλειψής μας ως συλλογικότητας που αποτελείται από άτομα που θέλουν να ζήσουν ελεύθερα και όπως συνηθίσαμε ως σήμερα.
Πολύ σωστά: δεν υπάρχει άλλος χρόνος.
Πολύ ενδιαφέροντα τα προσεχή θέματα της τηλεόρασης των Ανιχνεύσεων.
Λέγεται ότι αρκούν 10 άτομα για να αλλάξει ο κόσμος…
Ενδέχεται κατά το τρέχον επετειακό έτος να αναζωπυρωθεί κάποιος σπινθήρας που σιγοκαίει κάτω από τις στάχτες μας…
Πολύ σωστά τα όσα λέτε. Αλλά βλέπετε κάποιο πολιτικό σχηματισμό ικανό και με αξιοσημείωτο λαϊκό έρεισμα ώστε να τα εφαρμόσει; Φοβάμαι πως όχι.
κ. Σαββίδη,
δεν ξέρω αν είσαστε σε φάση παροξυσμού καλοκαιριάτικα, αλλά θα πρότεινα να κουλάρετε λίγο.
Η Ελλαδίτσα μας δεν αντέδρασε όταν οι Τούρκοι έριξαν με δόλιο τρόπο το F-16 του Ηλιάκη
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%97%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82
και θα διαμορφώσει σχέδιο στρατιωτικής ανακατάληψης της Κύπρου; Δεν έριξε ένα F-16 των Τούρκων ως αντίποινα τότε που υπήρχε επαρκής αιτιολόγηση και θα ξεκινήσει πόλεμο με την Τουρκία το 2021, για την προδοσία των χουνταίων το 1974;
Μιλάτε σοβαρά;
Διατυπώνω, τελευταία, μια θέση η οποία σε όποιον την διαβάζει οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προτείνω να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία.
Επειδή η συνεπαγωγή της θέσης μου είναι, ακριβώς, το αντίθετο, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΔΗΛΑΔΗ, ΠΟΛΕΜΟ θα ήθελα να την διευκρινίσω. Πιστεύω πως, σε παγκόσμιο επίπεδο, είμαι ο πιο φιλειρηνικός άνθρωπος.
1.-Θεωρώ βέβαιον ότι η επιθετικότητα της Τουρκίας θα συνεχισθεί. Και θα φέρει την Ελλάδα μπροστά σε συνεχείς υποχωρήσεις. Τις υποχωρήσεις αυτές οι ελληνικές κυβερνήσεις και όσοι τις υπηρετούν στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης, θα τις περάσουν στην κοινωνία, ως αναγκαίες για να αποφύγουμε τον πόλεμο. Θα φθάσει, όμως, η στιγμή που οι ίδιες κυβερνήσεις δεν θα μπορούν να κάνουν άλλο πίσω. Τότε και αυτές και η ελληνική κοινωνία θα αντιμετωπίσουν το δίλημμα: ή παράδοση, ή πόλεμος. Οι προϋποθέσεις, τότε, για πόλεμο θα είναι πολύ δυσμενέστερες.
2.-Το δεύτερο σημείο του προβληματισμού μου θέτει το ερώτημα: Εύστοχα τα παραπάνω, τι προτείνεις, να κάνουμε τώρα πόλεμο;
ΌΧΙ. Αλλά να αναζητήσουμε τρόπο να τον αποφύγουμε χωρίς να παραδοθούμε.
Η θέση μου είναι πως ο μόνος τρόπος είναι να δημιουργήσουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και να ενισχύσουμε όλους τους άλλους συντελεστές ισχύος. Οικονομία, δημογραφικό κλπ κλπ.
3.-Άρα, για να αποφύγουμε τον πόλεμο με την Τουρκία πρέπει η Τουρκία να αισθανθεί ότι αν κάνει κάτι, αν αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα ή κυριαρχία της Ελλάδας θα υποστεί τέτοιο ισχυρό πλήγμα που θα ήταν καλύτερο να μην το επιχειρούσε.
4.-Αυτό δεν επιτυγχάνεται με διπλωματικά ή πολιτικά μέσα. Η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Θέλει:
-Ισχυρό στρατό
-Αποφασισμένο στρατό
-Καλά εξοπλισμένο στρατό με σύγχρονα όπλα ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες ανθρώπινης απώλειας σε περίπτωση του μοιραίου.
-Μια κοινωνία προετοιμασμένη
-Ένα δόγμα συντριπτικού χτυπήματος που να γίνει πιστευτό. Δεν παίζουμε, δηλαδή.
Παράλληλα με αυτά, μπορεί να δουλέψει η παραδοσιακή διπλωματία.
Μπορεί να δουλέψει και η στρατιωτική διπλωματία.
Να διαμορφωθούν στρατιωτικές συνεργασίες με δυνάμεις της περιοχής που νοιώθουν απειλή από την Τουρκία.
Να υπάρξει ένας κοινός τόπος συμφερόντων τους που θα διαμηνυθεί στην Τουρκία και θα αλληλοϋποστηριχθούν οι δυνάμεις στην περίπτωση που η Τουρκία προσβάλει τον κοινό αυτό τόπο.
Να διαμηνυθεί στις συμμαχίες και διεθνείς συμμετοχές της χώρας πως το είμαστε δεδομένοι τελείωσε.
Να υπάρξει διεθνής προσπάθεια παγκόσμιας έκθεσης της Γερμανίας ότι με την πολιτική στρατιωτικής ενίσχυσης της Τουρκίας υπονομεύει, για άλλη μια φορά, την ειρήνη στην περιοχή.
Να δημιουργηθεί λαϊκό κίνημα στην Ελλάδα και στις χώρες που απειλούνται από την Τουρκία ώστε να μην παραδοθούν τα γερμανικά υποβρύχια. Το κίνημα αυτό να επεκταθεί και στο εσωτερικό της Γερμανίας.
Να απαιτηθούν οι Γερμανικές αποζημιώσεις από την κατοχή.
Να τεθεί (επιθετική κίνηση αυτή) στον ΟΗΕ ζήτημα απαγόρευσης στη Γερμανία να παράγει πολεμικά όπλα, στην ίδια λογική που της απαγορεύεται να έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.
Να τεθούν οι ΗΠΑ προ των ευθυνών τους ως…