ΕΝΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Φωτογραφία: απο χθεσινοβραδυνό βομβαρδισμό τουΙσραήλ τζαμιού στη Γάζα

Καθώς όλα δείχνουν πως επίκειται ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν το ερώτημα είναι γιατί η διεθνής κοινότητα δεν ασκεί αποφασιστική πίεση στην ηγεσία ενός κράτους που δεν έχει την αίσθηση του μέτρου.

Οι ενέργειες του Ισραήλ και οι κινήσεις του στο διεθνές πλαίσιο διαμορφώνουν έναν επικίνδυνο παγκόσμιο μιθριδατισμό.
Ο κόσμος συνηθίζει την βία και την αυθαιρεσία και δεν υπάρχει καμιά παγκόσμια σταθερά να επαναφέρει την ισορροπία.
Η Χαμάς λειτούργησε την 7η Οκτωβρίου τρομοκρατικά. Το Ισραήλ απο την επομένη διαπράττει γενοκτονία. Κανείς ηγέτης ή θεσμός δεν μιλά κατά των πράξεων του Ισραήλ. Ένας φόβος διακατέχει τους πάντες. Το Ισραήλ έχει επιβάλλει διεθνώς μια πολιτικοιδεολογική τρομοκρατία και οι ακραίες ενέργειές του γίνονται αποδεκτές λόγω του Ολοκαυτώματος.
Ήταν μια τραγωδία το Ολοκαύτωμα. Μια τραγική στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μπορεί, όμως, να είναι ένα σημείο αναφοράς που αντί να λειτουργεί καθαρκτικά για ολόκληρη την διεθνή κοινότητα, να δικαιολογεί αποτρόπαιες πράξεις του λαού που το υπέστη; Θέλει ο λαός αυτός η ανάμνηση του τραγικού γεγονότος να προκαλεί αρνητικούς συνειρμούς για τον ίδιο;
Ευτυχώς, υπάρχουν ισραηλινοί και ισραηλίτες που έχουν διαχωρίσει την θέση τους απο την σημερινή ηγεσία η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει, ΟΛΟΚΛΗΡΗ, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και το κράτος τους να δώσει λόγο στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης.
Όποιον, η ηγεσία του Ισραήλ, αποφασίζει ότι είναι τρομοκράτης, μπορεί και να τον εκτελεί υπο τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας και την αποδοχή των ενεργειών του;
Και την εν πράγματι, υποστήριξη της (sic) ηγέτιδας του ελεύθερου κόσμου;
Αν το ισραήλ πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, θα έχει άδικο το Ιράν αν απο την επομένη αρχίσει την παραγωγή πυρηνικών όπλων; Και τότε;
Η τρέλα που άρχισε στις 7 Οκτωβρίου πρέπει να σταματήσει. Οι τρείς δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα) πρέπει να στείλουν στην ισραηλινή ηγεσία τελεσίγραφο να λογικευτεί. Διότι ένας άλλος ψυχοπαθής παραμονεύει να αναλάβει την αμερικανική προεδρία.
Ο γενικευμένος πόλεμος δεν βρίσκεται κακρυά μας.
Δεν παρακολουθούμε πολεμική ταινία. Μπορεί να το συνειδητοποιήσουμε γρήγορα.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εξαιρετικό βγαλμένο από τις τελευταίες σοφές, αμερόληπτες και πολυμαθείς δημοσιογραφικές πένες. Όταν το θύμα γίνεται επικίνδυνος θύτης χρειάζεται παρέμβαση.
    Οι σύγχρονες ΗΠΑ αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν την ιστορική τους παρακαταθήκη της Νορμανδίας.
    Όταν με τόσα κορυφαία πανεπιστήμια και τέτοιες δεξαμενές πολιτικής σκέψης καταλήγουν σε υποψήφιους Τράμπ και Μπάιντεν έχουν αποτύχει αρχικά σαν κράτος και εν συνεχεία σαν έθνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα