Η στρατηγική της ΕΕ για την ασφάλεια, την οποία προκρίνουν η πλειονότητα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών μαζί με την κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, του Λαϊκού κόμματος, περιλαμβάνει μέτρα που διασφαλίζουν ότι οι αμυντικές εταιρείες της ΕΕ μπορούν να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγική τους ικανότητα — και να τη διατηρήσουν ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.
Το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας EDIP (European Defence Industry Programme} θα επεκτείνει τη λογική του άμεσου πέρα από τα πυρομαχικά και τους πυραύλους και σε άλλες δυνατότητες, ειδικά εκείνες που περιλαμβάνουν αναλώσιμα προϊόντα. Η χρηματοδότηση της ΕΕ θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη επιλέξιμων δαπανών, όπως νέες εγκαταστάσεις, μηχανήματα και δαπάνες προσωπικού. Η ΕΕ προτείνει επίσης τη χρηματοδότηση της δημιουργίας αποθεμάτων στρατηγικών εξαρτημάτων, όπως τα ηλεκτρονικά. Σε όλη αυτή την προσπάθεια η Ελλάδα είναι απούσα και ως συνήθως δεν κερδίζει τίποτα.
Η EDIP προτείνει μια εργαλειοθήκη μέτρων αντιμετώπισης κρίσεων, παρόμοια με τον νόμο περί αμυντικής παραγωγής της Αμερικής, που μπορεί να ενεργοποιηθεί με ειδική πλειοψηφία των κρατών-μελών. Βλέπετε τις Βόρειες χώρες της ΕΕ. Οπότε αντιλαμβανόμαστε ότι η απειλές που δέχεται ο Ελληνισμός περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Εξ’ άλλου το διατύπωσε ο ίδιος ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σόλτς, αφού μας ενημέρωσε ότι «η Ευρώπη κινδυνεύει περισσότερο από την απειλή της Ρωσίας, απ’ ότι η Ελλάδα που δεν απειλείται.»
Εάν κηρυχθεί κρίση, πχ με την Ουκρανία, η Επιτροπή θα είναι σε θέση να αναγκάσει τις επιχειρήσεις να ανταλλάσσουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με την παραγωγική τους ικανότητα και να υποχρεώσει τους κατασκευαστές μη στρατιωτικού εξοπλισμού να επαναχρησιμοποιήσουν τις γραμμές εφοδιασμού τους για την παραγωγή αμυντικού υλικού. Δηλαδή θα παράγουν ότι επιθυμούν οι δυνατοί εταίροι. Οπότε η Ελλάδα και η Κύπρος, απλά θα ακολουθούν. Σε μια κηρυγμένη κατάσταση κρίσης, θα ήταν επίσης πιο δύσκολο για τα κράτη-μέλη να επιβάλουν περιορισμούς στη ροή στρατιωτικών εξαρτημάτων σε ολόκληρη την ΕΕ – ένα μέτρο που η Επιτροπή θεωρεί απαραίτητο για να διασφαλίσει ότι οι αλυσίδες εφοδιασμού είναι ανθεκτικές. Αυτά τα μέτρα είναι αμφιλεγόμενα. Μερικά κράτη-μέλη έχουν απορρίψει ανάλογες εξουσίες για την Επιτροπή στις διαπραγματεύσεις, όμως οι κυβερνητικοί ευρωβουλευτές μας συμφωνούν με τις αποφάσεις της κας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, φίλης του Πρωθυπουργού μας.
Όταν στέλνουμε λοιπόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κομματικούς φίλους, ποδοσφαιριστές, μοντέλα, τραγουδιστές και βεντέτες της TV αντί για καταρτισμένους επιστήμονες, εύκολα «καπελώνονται» αφού το μόνο που γνωρίζουν είναι να σηκώνουν το χέρι τους για να ψηφίσουν και να ακριβοπληρώνονται.