Εδώ και πολύ καιρό παίζουμε εν ου παικτοίς και στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή και με το κλίμα.
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
26 Σεπτεμβρίου 2024
Αν η πλειοψηφία των Ελλήνων ευρωβουλευτών από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν ντράπηκε, ούτε και φοβήθηκε να ψηφίσει το πολεμοχαρές ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ουκρανία, αδιαφορώντας για τους τεράστιους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η πολιτική, δεν συνέβη πάντως το ίδιο με τους Κύπριους.
Οι εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ την έκαναν «στριφογυριστή» αποφεύγοντας να ψηφίσουν επικαλούμενοι μια αλλαγή πτήσης. Ο Γιώργος Γεωργίου του ΑΚΕΛ δεν παρίστατο γιατί έπρεπε να φύγει για τη Νέα Υόρκη, αλλά είχε κάνει προηγουμένως δηλώσεις εναντίον του ψηφίσματος. Ο Φειδίας ψήφισε εναντίον ενώ ο Γεάδης του ακροδεξιού ΕΛΑΜ τήρησε αποχή.
Εναντίον της νατοϊκής κλιμάκωσης στην Ουκρανία τάσσονται σήμερα στην Ευρώπη κυρίως δυνάμεις της άκρας και «ριζοσπαστικής» δεξιάς και της αυθεντικής αριστεράς όπως η Βάγκενκνεχτ και ο Μελανσόν, ενώ οφείλουμε ασφαλώς να εξάρουμε και την καταδικαστική ψήφο του επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη (που δεν ακολουθήθηκε όμως από τους άλλους τρεις ευρωβουλευτές, που προφανώς ενδιαφέρονται περισσότερο να γίνουν αρεστοί στην Πρεσβεία παρά στους ίδιους τους ψηφοφόρους τους, ψηφοφόροι που ασφαλώς δεν είναι υπέρ της κλιμάκωσης του νατοϊκού πολέμου κατά της Ρωσίας).
Για την ιστορία οι τρεις «νατοϊκοί» ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Κουντουρά, Παππάς και Φαραντούρης. Ο τελευταίος αυτός κύριος είναι, όπως και ο Κασσελάκης, βετεράνος της Goldman Sachs! Όπως πάει, η Κουμουνδούρου θα ζητάει σε λίγο και χαρτί προϋπηρεσίας στη CIA. Αυτό είναι αριστερά σήμερα, όχι παίζουμε. Μετά απορούν, παραπονιούνται και εξεγείρονται γιατί ανεβαίνει η άκρα δεξιά.
Σημειωτέον ότι το οκτώ σελίδων ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου δεν κάνει λόγο παρά μόνο σε δύο σημεία για την ανάγκη ειρηνευτικής διεξόδου και αυτό το κάνει υιοθετώντας πλήρως τις ουκρανικές θέσεις, που είναι περίπου η παράδοση της Ρωσίας στον Ζελένσκι. Να προσθέσουμε, ότι οι ευρωβουλευτές απέρριψαν όλες τις τροπολογίες από την αριστερά που επέμεναν στην αναζήτηση διπλωματικής λύσης και στην ανάληψη από την Ε.Ε. ειρηνευτικών πρωτοβουλιών.
Δεν ξέρουμε αν το ένα σχετίζεται με το άλλο, πάντως η υπόθεση με τα ενδεχόμενα πλήγματα βαθειά στο έδαφος της Ρωσίας οδήγησε χτες σε νέα προειδοποίηση του Ρώσου προέδρου Πούτιν για τις συνέπειες τέτοιων χτυπημάτων, αλλά και σε δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας μπορεί να αλλάξει για να «εξετάσει τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη στιγμή που η Ρωσία έχει αξιόπιστα στοιχεία για τη μαζική εκτόξευση αεροδιαστημικών μέσων, περιλαμβανομένων πυραύλων και drones και το ότι διέσχισαν τα ρωσικά κρατικά σύνορα».
Εδώ και πολύ καιρό παίζουμε εν ου παικτοίς και στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή και με το κλίμα. Μόνο τα ιδιοτελή μας συμφέροντα, η τεράστια ανοησία μας και η έλλειψη φαντασίας μπορεί να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί επί μακρόν χωρίς να προκαλέσει πολύ μεγάλη καταστροφή για την ανθρωπότητα.
Πηγή:konstantakopoulos.gr