Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.-ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;

- Advertisement -

του Παντελή Σαββίδη

Υπάρχει μια διάσταση στο πολιτικό μενταλιτέ της Αθήνας που είναι επικίνδυνη και για τον ελληνισμό και για το αθηναϊκό κράτος του οποίου αποικία είμαστε και εμείς.

Το θέμα μας ενδιαφέρει διότι από τις επιλογές που έχουμε το να είμαστε υπόδουλοι της αθηναϊκής αποικίας είναι η καλύτερη. Θεωρούμαστε όλοι Έλληνες και σήμερα, τουλάχιστον, η Αθήνα έχει, απλώς, αποικιοποιήσει την Ελλάδα. Στην αρχαία εποχή πολεμούσαν και μεταξύ τους. Κάποια πρόοδος έχει επέλθει.

Η Τουρκία συνεχίζει να παραμένει ένα βάρβαρο κράτος πολλών λαοτήτων που εκτουρκίσθηκαν και ομογενοποιήθηκαν. Για λόγους που χρήζουν ανάλυσης δεν επηρεάστηκαν από την γειτνίασή τους με την Ευρώπη αλλά παρέμειναν πολεμοχαρείς και κατακτητικοί. Θα μπορούσαν, ως λαός, να ευδοκιμήσουν καλύτερα σε ένα ειρηνικό περιβάλλον αλλά οι κυρίαρχες ιδεολογίες στο εσωτερικό τους, που αναπαράγονται από την πολιτική ηγεσία τους, δεν επιθυμούν την ειρήνη. Την επιθυμούν α λα τούρκα. Δηλαδή με την επιβολή τους σε κατακτημένους-ή δορυφοροποιημένους λαούς.

Αυτή είναι η γειτονική χώρα, με αυτήν την χώρα πρέπει να βρούμε τρόπο συνύπαρξης. Ή θα παραδώσουμε, χωρίς να γνωρίζουμε που η παράδοση θα σταματήσει, ή θα αντισταθούμε, με ισχυρή δύναμη αποτροπής και αποφασιστικότητα να την προβάλλουμε, αν χρειαστεί. Αν υπάρχει άλλη πρόταση ευχαρίστως να την ακούσουμε.

Από όλους τους λαούς της ευρύτερης περιοχής ο μόνος που έχει επεκτατικό, ιμπεριαλιστικό, κατακτητικό όραμα είναι ο τουρκικός.

Δεν υπάρχει λαός στην ευρύτερη περιοχή που να είναι διατεθειμένος να μπει σε πόλεμο για να κατακτήσει.

Ακόμη και η Ρωσία που εισέβαλε στην Ουκρανία, εισέβαλε επικαλούμενη ότι δεν τηρήθηκαν οι συμφωνίες που έκανε που γι αυτήν αυτό αποτελεί υπαρξιακό πρόβλημα. Η Τουρκία θέλει να κατακτήσει. Δεν έχει πρόβλημα ασφάλειας από τους γειτονικούς της λαούς. Το μόνο πρόβλημά της είναι οι Κούρδοι αλλά οι Κούρδοι είναι εσωτερικό της ζήτημα.

Και το Ισραήλ που είναι μια άλλη πολεμοχαρής δύναμη και πολεμά για να εξαλείψει τους Παλαιστίνιους, περιορίζει τον πόλεμο εντός μιας επικράτειας που θεωρεί ιστορικά του εδάφη. Δεν βγήκε έξω από αυτά και όποτε βγήκε το έκανε προσωρινά και επέστρεψε στα θεωρούμενα σύνορά του. Δεν μπορώ να φέρω στο μυαλό μου άλλο κράτος που να ακολουθεί πολεμική κατακτητική πολιτική πέραν των ΗΠΑ (που προσπαθούν να επιβεβαιώσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους) και την Τουρκία.

Η τραγωδία για τον ελληνισμό, πρωτίστως, και για το αθηναϊκό κρατίδιο που μας ενδιαφέρει απολύτως η επιβίωσή του, είναι ότι ο λαός αυτός, ο τουρκικός, εγκαταστάθηκε στην περιοχή από το 1071μΧ και από τότε μας απειλεί.

Οι ιστορικές φάσεις από τότε ως σήμερα είναι γνωστές.

Σήμερα αυτό το γενοκτόνο κράτος του οποίου ο βασικός ιδεολογικός και πολιτικός πυρήνας, (το βαθύ κράτος, δηλαδή) είναι ρατσιστικός, φασιστικός, ισλαμικός, τζιχαντιστικός, βρίσκεται σε δυναμική ανάπτυξη και απολαμβάνει της αναγκαστικής εκτίμησης των δυνάμεων της εποχής, ενώ το αθηναϊκό κρατίδιο βρίσκεται σε απόλυτη παρακμή.

Το αθηναϊκό βαθύ κράτος διακατέχεται από μια δουλική ιδεολογία και ενδιαφέρεται μόνο για την επιβίωσή της ελίτ του παραδίδοντας τα πάντα στους προστάτες του. Όχι στους προστάτες του ως κράτους που επιδιώκει την ακεραιότητά του αλλά ως ομάδα που αναζητά την δική της προστασία για να επιβάλλεται και στην αθηναϊκή κοινωνία και στον υπόλοιπο ελληνισμό.

Αυτός ο ελληνισμός ενώ είχε μια δυναμική ιστορική πορεία σήμερα βρίσκεται σε απόλυτη παρακμή. Το μόνο ελαφρυντικό που έχει είναι ότι τις τάσεις μιας κοινωνίας τις καθορίζουν (διαλεκτικά μεν αλλά με καταλυτικό ρόλο) οι ηγεσίες της. Και σήμερα στην ελληνική κοινωνία δεν υπάρχει καμμιά μορφή ηγεσίας που να έχει όραμα.

Οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες έχουν συσπειρωθεί γύρω από το κράτος και το λυμαίνονται. Η, ας την πούμε, διανόησή του σιτίζεται από τα αποφάγια της οικονομικής. Και η πολιτική του τάξη είναι μεσαίοι υπάλληλοι των οικονομικών παραγόντων.

Αυτό το ευκολοδιαχείριστο μόρφωμα το καθοδηγούν μεσαίοι υπάλληλοι της Πρεσβείας. Η υπόθεση Δ. Ιωαννίδη-Γκάς Αβρακότος είναι χαρακτηριστική).

Δεν έχει τη βούληση να αντισταθεί, οδήγησε την κοινωνία στη δουλική θέση πως το κράτος αυτό και η κοινωνία δεν έχουν τη δυνατότητα-αλλά και γιατί να το κάνουν- να αντισταθούν σε ό,τι τους υπαγορεύουν οι προστάτες τους, άρα είμαστε δεδομένοι, κάνουμε ό,τι μας λένε και ας ευχηθούμε πως τα συμφέροντα των δυνάμεων δεν θα αποκλίνουν από τα δικά τους.

Το μόνο δικό τους συμφέρον, πέραν της προσωπικής εξουσιαστικής επιβίωσης, είναι να μην αμφισβητηθεί η ακεραιότητα της χώρας, αλλά και αυτό το ενδεχόμενο είναι διαχειρίσμο σε μια παραιτημένη κοινωνία.

Αν χρειαστεί, παραχωρούν και κάτι και επιλέγουν άτομα, όπως ο κ. Γεραπετρίτης, που με περίπλοκες εκφράσεις θα δημιουργήσουν μια σύγχυση στην ευκολόπιστη κοινή γνώμη ότι προτιμότερη η θολή εικόνα από την ένταση.

Εδώ που η ηγεσία του αθηναϊκού κράτους οδήγησε τα πράγματα είναι δύσκολο να τοποθετηθείς.

Από τη μια έχεις έναν λαό και μια ηγεσία με κυρίαρχο ιδεολογικό και πραγματιστικό στοιχείο την επέκταση. Αριθμεί περί τα 90 εκατομμύρια και έχει κάνει προόδους στον στρατιωτικό τομέα που του παρέχουν περιθώρια αυτονομίας και του προσφέρουν και κέρδη δισεκατομμυρίων.

Από την άλλη έχεις να κάνεις με μια κοινωνία που η ηγεσία της την έχει οδηγήσει στην παραίτηση και της οποίας η ιθύνουσα τάξη όχι, μόνο, δεν κάνει τίποτε για να εξισορροπήσει, στην λογική της αποτροπής, τα πράγματα αλλά δημιουργεί μια ηττοπαθή διάθεση.

Το δίλημμα, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, θα είναι παράδοση κυριαρχίας και σιγά σιγά δορυφοροποίηση και  υποδούλωση ή αντιπαράθεση. Με τις συνεχείς παραδόσεις, όμως, δεν ξέρεις που θα βρεθούν τα σύνορα του κράτους που δημιουργήθηκε με ποταμούς αίματος.

Πάντως, στην κυρίαρχη αθηναϊκή ιδεολογία τα σύνορα της Μελούνας δεν είναι εκτός πιθανοτήτων. Ως τη Θεσσαλία ήταν έτσι και αλλιώς τα όρια που μπορούσαν να ελέγχουν από αρχαίας εποχής. Σ αυτά είναι συνηθισμένο το εξουσιαστικό μενταλιτέ τους.

Έτσι συμπεριφέρθηκαν και κατά την περίοδο των 200 χρόνων που δημιούργησαν το σημερινό κράτος. Την Μακεδονία την έβλεπαν ως χώρο προς εκμετάλλευση.

Σε ένα αποκαλυπτικό σχόλιό του με αφορμή την πρόταση, απο την ελληνική κυβέρνηση, για ορισμό του Απόστολου Τζιτζικώστα ως Ευρωπαίου Επιτρόπου ο Μανώλης Κοττάκης αναφέρθηκε στις αντιδράσεις του πυρήνα του Μαξίμου για τον ορισμό αυτό και υπογράμμισε πως μεταξύ των επιχειρημάτων που διαρρέει ως αρνητικά χαρακτηριστικά του είναι ότι προέρχεται απο τη Μακεδονία. Και οι δουλικοί δημοσιογράφοι που προσβάλλουν την ιστορία του επαγγέλματος, το αναπαράγουν. Είναι, λοιπόν, αρνητικό να κατάγεσαι απο τη Μακεδονία και να διεκδικείς θέσεις στον κρατικό τομέα!

Η αντίληψη αυτή χαλάρωσε εδώ και μερικά χρόνια. Μεταξύ των πολλών δεινών που επανέφεραν στη χώρα οι μικρονοϊκές ηγεσίας Τσίπρα και Μητσοτάκη είναι και αυτή.

Για τις υψηλές θέσεις του δημοίου μόνο οι καταγόμενοι απο το νότο. Μέχρι πότε θα ανέχεται ο ελληνισμός αυτήν την αθηναϊκή διάκριση;

Τους επιβλήθηκε η Μακεδονία ως μέρος του κράτους από έναν πολιτικό εκτός των γνωστών αθηναϊκών ορίων, ο οποίος, .όπως και ο άλλος ελληνισμός, εκτός του αθηναϊκού κέντρου ήθελε να δημιουργήσει ένα ισχυρό κράτος το οποίο θα συμπεριελάμβανε όλους τους Έλληνες. Αναφέρομαι στον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον μόνο σοβαρό πολιτικό που ανέδειξε ο ελληνισμός τα 200 χρόνια του νεότερου κράτους, (τον Καποδίστρια τον εκτέλεσαν νωρίς, ο Βενιζέλος τους διέφυγε από τύχη). Αυτή η διεύρυνση ήταν ο εφιάλτης της αθηναϊκής ελίτ και εκφράστηκε καλά μετά την μικρασιατική καταστροφή όταν στην Αθήνα δήλωναν «αφήστε τους να τους σφάξει ο Κεμάλ διότι αν έρθουν στην Ελλάδα θα μας ρίξουν από την εξουσία». Αυτή ήταν η αγωνία τους και αυτό το όραμά τους για τον ελληνισμό. Είναι οι ίδιοι που σήμερα οδήγησαν το έθνος στον μηδενισμό. 

 

Έκτοτε η χώρα κυβερνάται από ανθρώπους με μικροελλαδική ιδεολογία. Μια ομάδα ανθρώπων, συνήθως ανίκανων, νέμεται την εξουσία και το μόνο μέλημά της είναι πως να μην την χάσει. Επειδή δεν έχει την δυνατότητα να την διαχειριστεί σε μεγάλη έκταση, έχει δηλώσει δεδομένη τοποτηρητής ξένων δυνάμεων που θα την προστατεύσουν αρκεί να της επιτραπεί η αποικιακή εκμετάλλευση του ελληνισμού στα αναγνωρισμένα σύνορα.

Ο ανίκανος είναι, συνήθως, δουλικός και έτοιμος να παραδώσει για να μείνει στην επιφάνεια.

Ο ελληνισμός έχει αναδείξει σπουδαίες προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας. Αλλά έξω από την χώρα.

Ο ελληνισμός έχει αναδείξει σπουδαίες προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας. Αλλά έξω από την χώρα.

Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να αποδώσουν στο εσωτερικό; Διότι το αθηναϊκό κρατίδιο είναι δομημένο με μικροελλαδική κοτζαμπάσικη λογική. Δεν αναδεικνύεται ο ικανός αλλά στις κρίσιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι ημέτεροι ανεξαρτήτως ικανοτήτων. Η νομή της εξουσίας ενδιαφέρει, όχι η πρόοδος της κοινωνίας.

(Αν θυμάμαι καλά με τον ίδιο τρόπο έδιωξαν και τον Αριστοτέλη. Τον Χρυσούν Αιώνα τον δημιούργησε το σύνολο του τότε ελληνισμού. Η Αθήνα και τότε τον εκμεταλλεύτηκε.).

Αυτή η ελίτ που φοβάται καθημερινά μην χάσει την εξουσία της έχει οδηγήσει, σήμερα, την χώρα σε διάλυση. Τίποτε δεν λειτουργεί, τα πάντα έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Αψευδής μάρτυς η καθημερινότητα. Και σήμερα οι φωτιές που απειλούν τους συμπολίτες μας που εσυγκεντρώθηκαν, για να επιβιώσουν, στην Αττική διότι τα συγκέντρωσαν όλα εκεί. Γιατί;

Με λίγα λόγια η κυρίαρχη πολιτική αντίληψη στο αθηναϊκό κρατίδιο είναι να αναπαράγεται μια αθηναϊκή ομάδα στην εξουσία, η οποία θα αλληλοαναγνωρίζεται, θα εκμεταλλεύεται την ενδοχώρα και θα αναζητά τον κατάλληλο προστάτη που θα διατηρεί τα προνόμιά της και θα του είναι δεδομένη.

Από την άλλη, όπως γράψαμε παραπάνω έχεις να κάνεις με ένα ισλαμοφασιστικό επεκτατικό κράτος το οποίο δημιουργεί τις προϋποθέσεις να έρθει ένα βράδυ χωρίς κανείς να το πάρει χαμπάρι και το οποίο όλοι σέβονται απολύτως. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τα βάλει μαζί του. Ούτε οι ΗΠΑ, προστάτης του αθηναϊκού κατεστημένου. Το κράτος αυτό κερδίζει με την πολιτική του από τότε που εμφανίσθηκε στην περιοχή και από τη Δύση και από την Ανατολή.

Το πως κερδίζει από τις ΗΠΑ, κοιτάζοντας προς ανατολάς, είναι γνωστό.

Σημερινό άρθρο του Nordic Monitor, ενός πολύ ενδιαφέροντος αποκαλυπτικού ιστολογίου το οποίο διαχειρίζονται τούρκοι που ζουν στην Σουηδία, αναλύει τις βλέψεις που έχει η Τουρκία στον γεωπολιτικό χώρο που διεκδικείται από τη Ρωσία. Στις λεγόμενες τουρκόφωνες χώρες. Είναι αποκαλυπτικό των τουρκικών προθέσεων και της τουρκικής πολιτικής.

Μπορείτε να το δείτε  ΕΔΩ

Με αφορμή την επέτειο θανάτου του Ενβέρ Πασά, ενός γενοκτόνου Οθωμανού που γι αυτό αποτελεί άλλο ένα ίνδαλμα του σημερινού, γενοκτόνου, επίσης,  τουρκικού κράτους, το ιστολόγιο ασχολείται με την ιστορία του και πως διεκδίκησε την γεωπολιτική περιοχή Καυκάσου και Κεντρικής Ασίας.

Το σημαντικό είναι ότι ο Ερντογάν κάνει συχνές αναφορές στην Ενβέρ Πασά και την πολιτική του. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι με διάφορους τρόπους η σημερινή Τουρκία κάνει πολιτική με τις χώρες αυτές.

Μπορεί, μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής να είναι πενιχρά αλλά ευτυχώς που υπάρχει η αδράνεια της ιστορίας. Αν κατάφερνε η Τουρκία να πετύχει τόσο γρήγορα και τόσο αποτελεσματικά τους στόχους της τότε θα μιλούσαμε όχι για περιφερειακή δύναμη αλλά για παγκόσμια.

Θυμάμαι μια παλαιότερη δήλωση του Ερντογάν ότι σε μερικά χρόνια η Τουρκία θα είναι μια από τις 10 δυνάμεις του κόσμου. Σιγά σιγά υλοποιεί τον στόχο του.

Θυμάμαι επίσης πως πριν χρόνια έγινε από την Τουρκία μια δήλωση ότι θα μετέτρεπαν τη χώρα σε θαλασσινή δύναμη. Και αυτό το πετυχαίνουν αποτελεσματικά.

 Αντιθέτως στην Αθήνα ανάλογες δηλώσεις γίνονται για λαϊκή κατανάλωση και τη επομένη ξεχνιόνται. Η αθηναϊκή φιλοσοφία είναι ό,τι φάμε, ο,τι πιούμε και ό,τι…

Αυτή η φιλοσοφία είναι που οδήγησε στην τραγωδία που παρακολουθούμε τις μέρες αυτές με τις φωτιές, χωρίς καμιά ικανότητα του κράτους να αντιδράσει.

Αυτή η φιλοσοφία είναι που οδήγησε στην τραγωδία που παρακολουθούμε τις μέρες αυτές με τις φωτιές, χωρίς καμιά ικανότητα του κράτους να αντιδράσει.

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας. Συμπάσχουμε μαζί τους.

Τέλος υπάρχει και το επιχείρημα γιατί πρέπει να ζούμε διαρκώς με την αγωνία-και την προετοιμασία- μιας έντασης με την Τουρκία;

Διότι η Τουρκία δεν θα μας αφήσει σε ησυχία. Διεκδικεί. Και αυτά που διεκδικεί ή θα τα παραδώσουμε αν αφεθούμε στη νιρβάνα μας και θα υποδουλωθούμε ή θα τα υποστηρίξουμε.

Διαλέξτε τι θέλετε.

 

 

spot_img

53 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν και πέρασαν 180 χρόνια από το θέμα των Αυτοχθόνων και Ετεροχθόνων ,που συζητήθηκε στην Εθνοσυνέλευση , με νίκη -ως γνωστόν από την Ιστορία- των Αυτοχθόνων , με αυτό το άρθρο σας και τα άλλα που συχνά γράφετε για το λεγόμενο Αθηναϊκό κράτος , θα θεωρηθείτε ετερόχθων, κύριε Σαββίδη .
    Γράφετε για την Μακεδονία -την αγελάδα που τρέφεται στην Μακεδονία-Θεσσαλονίκη ,αλλά αρμέγεται κυρίως στην Αθήνα -όμως αναφέρεστε πάντα στον πρώτο στον 20ο αιώνα ικανό πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο -το οποίον τον όρισε το 1910 πρωθυπουργό -όχι ο λαός-αλλά ο τότε Βασιλεύς Γεώργιος ο Α’-, ο οποίος όμως Βενιζέλος δεν κατάγεται από την Μακεδονία και παραλείπεται να αναφέρετε τον Μακεδόνα Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον ικανότατο πρωθυπουργό και δημιουργό της μετεμφυλιακής Ελλάδος της Ευρώπης , η οποία θα ήταν σε καλύτερη θέση αν δεν μεσολαβούσαν οι δύο κυβερνητικές Αλλαγές προς την λεγόμενη προοδευτική της κατεύθυνση , που ”μας γέμισαν δικαιωματιστές και κρεμασμένους από τον λαιμό της Πατρίδος Έλληνες” και είναι αυτές -αποκλειστικώς – οι Αλλαγές , που έφεραν την γενική παρακμή και δυστυχώς και την ηθική αποσύνθεση.
    Πάντως να συνομολογήσουμε πως δεν φτάσαμε ”στου κακού την σκάλα” και όσοι πραγματικά αγαπάμε αυτήν την φλούδα γης θα την υπερασπιστούμε από τους ανατολικούς γείτονες -που ”αλυχτούν” , αλλά δεν δαγκώνουν και καθώς ”διαβάζουμε τα σπλάχνα τους ” προετοιμάζονται και θα δαγκώσουν, όταν έχουμε πολιτική αστάθεια και διχασθούμε κοινωνικώς και πολιτικώς όπως το 1915-22 και το 1965-1974.
    Υ.Γ Να περιμένετε -περιμένουμε τα αποτελέσματα των εσωκομματικών δράσεων στο Σύριζα και το ΠΑΣΟΚ τον προσεχή Οκτώβριο .
    ”ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΙΧΘΕΙ ”ΤΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ , Η ΜΗ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ” ,οπότε τότε να επανέλθετε για να τα” ξαναπούμε” .
    Τα πράγματα χειροτερεύουν και διεθνώς και εσωτερικώς όταν επικρατούν οι ακραίοι και όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι ακραίοι σαυτά τα κόμματα.

  2. Μου αρέσει που ακραίοι, κατηγορούν άλλους για ακραίους.
    Μ αρέσει δε πιο πολύ που οι γείτονες αλυχτούν αλλά δεν δαγκώνουν. Γιατί να δαγκώσουν;;; Η εξώπορτα είναι ορθάνοιχτη. Κύπρος, Ιμια, Κάσος, οι 3 ντροπιαστικό γάτες ντροπες της νεότερης ιστορίας μας… Μη μιλήσω για την υπόκλιση Γεραπετριτη. Σε λίγο η λέξη Έλληνας θα πολιτογραφηθεί ως βρισιά, ως κάτι ντροπιαστικό και ανέντιμο. Οσονουπω.

    • Η Κύπρος ουδέποτε ήταν έδαφος του νέου ελληνικού κράτους .
      Η Κάσος είναι στη θέση της και είναι ελληνική ,όπως και η θέση ”μπάμπουρας” της Θάσου , όταν είχαμε ”ηθελημένο επεισόδιο” το 1987 ,ενώ τα Ίμια και οι Πρέσπες με τα Σκόπια έγιναν από κυβερνήσεις αριστεροπροοδευτικές .
      Γιατί θέλετε ”να τα ακούσετε”;;;.

      • Η Μακεδονία είναι μέρος του Αθηναϊκού κράτους το οποίο πούλησε τη ταυτότητάκέντρο. Κασος με τη συνδιαχειρηση του Αιγαίου θα μοιρασυει αναλόγως. Η Κύπρος είναι μέρος του Ελληνισμού και αυτό φτάνει για να έχει τη πλήρη υποστήριξη από το αντεθνικο κεντρο. Το οποίο κέντρο έδωσε τη υποστήριξή του στη…Τουρκία.

        • Δεν την χαρακτηρίζω αλλά είναι φτηνή ,ή μη απάντηση αυτά που γράψατε.
          Ελληνισμό έχουμε και αλλού να πολεμήσουμε και εκεί ,για να χάσουμε τον εδώ;;;.
          Ανάλυση χωρίς λογική με μόνο τα συναισθήματα δεν γίνεται .

          • Ναι με την μικροελλαδιτικη ΣΑΝικη σκέψη χάσαμε το ελληνισμό και εκεί και εδώ. Μα τη συνεχίσουμε συνεχίζοντας με τα νησιά του Αιγαίου και τη Β Ελλάδα. Διότι το ελληνισμό :ΕΔΩ” εννοούμε το δουκατο των Αθηνών & Μυκονου. Ο ελληνισμος ειναι στις άκρες στα σύνορα καί στις βραχονησίδες. Έτσι λοιπόν ακούτε Κύπριοι δεν σωσουμε τον…ελληνισμό της Κύπρου για χάρη του αθηναϊκού “ελληνισμου” θα έπρεπε να το γνωρίζεται. Σας το αποδείξαμε το 1974 που και εκεί σας λέγαμε ότι το είχαμε αποδείξει και το 1922. Δεν θα θυσίαζαμε την Αθήνα για τη Σμύρνη. Έτσι και το 1922 όταν καιγόταν η Σμυρνη και το 1974 η Αθήνα πανηγύριζε και συνέχιζε την κοσμική ζωή της. Μα με βαλκανότοπους θα ασχολουμεθα τωρα;

  3. Τι άλλο πρέπει να κάνει ο ανίκανος Κικίλιας για να τον απολύσει.
    Όταν απευθύνθηκε με ειρωνικό και υποτιμητικό τρόπο στους αξιωματικούς της πυροσβεστικής έπρεπε να περιμένει ότι θα εισπράξει κράτει οι μηχανές.
    Δεν είναι σωστό η πολιτική με την επιχειρησιακή ηγεσία να βρίσκονται σε απόσταση. Ότι σπέρνεις θερίζεις.
    Οι επιλογές του Μητσοτάκη στο υπουργείο πολιτικής προστασίας εκ του αποτελέσματος είναι αποτυχημένοι και ανίκανοι.
    Μάζεψε τον άσχετο και ανίκανο Κύπριο και μετά τον Μπαλατσινό που κάνει τον κλαρίνογαμπρό και η Ελλάδα καίγεται.
    Κρίμα η Ελλάδα δεν αξίζει αυτής της ισοπέδωσης λόγω ανικανότητας διακυβέρνησης.

    • Ενώ -για εσάς και για πολλούς άλλους-ο αντικαταστάτης του κ. Κικίλια από άλλο-άλλα κομματ-ίδια (από αυτά που τώρα υπάρχουν) θα σβήσει την φωτιά ”ουρώντας” .
      Σε πόσους συνέλληνες -και παρεπιδημούντες – δίνουμε εμείς στο διαδίκτυο τον αναπτήρα για να καεί η Ελλάδα και για να φύγει μετά αυτή η κυβέρνηση;;;.
      Ας απαντήσουμε ”με το χέρι στην καρδιά”.

        • Προτού πούμε ή γράψουμε κάτι να ”βουτούμε” την γλώσσα, ή το πληκτρολόγιο στο μυαλό μας έλεγαν οι πρόγονοι μας. Εσείς δεν το κάνατε.

  4. Καλά τα γράφεις Παντελή, βλέπεις ποιοι ζούνε γύρω σου, και βγάλε τα συμπεράσματα σου.
    Δυστυχώς δεν υπάρχει ο πυρήνας που θα αλλάξει τα πράγματα μέσα από εκλογές.
    Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία

  5. Και κάτι ακόμη. Κε Σαββιδη θεωρείτε πραγματικά ότι αν η πρωτεύουσα ήταν άλλου, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη Γιάννενα, Ηράκλειο, κλπ, τα πτραγματα θα ήταν αλλιώς;;;;

    • Η πρωτεύουσα αυτού του κράτους όπου και να βρικόταν τα ίδια χάλια θα είχαμε. Δεν βάζω ζητημα πρωτεύουσας παρά, μόνο, στο εξής ζήτημα: μέχρι να μαζευτεί ο συρφετός γύρω απο τη νέα πρωτεύουσα θα υπάρξει χρόνος αν θελήσει μια νέα ηγεσία να αρχίσει να αναδιαμορφώνει τη χωρα. Με μόνο την αλλαγή πρωτεύουσας δεν γίνεται τίποτε. Και όταν μιλώ για αθηναϊκό κράτος δεν εννοώ τους αθηναίους. Μπορεί αυτοί που το συντηρούν να είναι Θεσσαλονικείς ή οποιοιδήποτεάλλοι.

    • Με άλλα λόγια φταιει το ελληνικό μυαλό (με τη βιοσυμπεριφορικη έννοια ). Ανίκανο πλέον και κατώτερο των περιστασεων

  6. Η πρωτεύουσα αυτού του κράτους όπου και να βρικόταν τα ίδια χάλια θα είχαμε. Δεν βάζω ζητημα πρωτεύουσας παρά, μόνο, στο εξής ζήτημα: μέχρι να μαζευτεί ο συρφετός γύρω απο τη νέα πρωτεύουσα θα υπάρξει χρόνος αν θελήσει μια νέα ηγεσία να αρχίσει να αναδιαμορφώνει τη χωρα. Με μόνο την αλλαγή πρωτεύουσας δεν γίνεται τίποτε. Και όταν μιλώ για αθηναϊκό κράτος δεν εννοώ τους αθηναίους. Μπορεί αυτοί που το συντηρούν να είναι Θεσσαλονικείς ή οποιοιδήποτεάλλοι.

    • “αν θελήσει”
      AN..

      ΥΓ: Θυμάστε την απάντηση των Σπαρτιατών στον Φίλιππο τής Μακεδονίας, έτσι;

  7. Κε Σαββίδη, θεωρείτε ότι η ελίτ της Θεσσαλονίκης λειτουργεί διαφορετικά από ότι της Αθήνας;

    • Δεν έχει τέτοιο πράγμα η Θεσσαλονίκη. Στο μικρό βαθμό που μπορεί να υπάρχει, ναι ειναι διαφορετική. Δεν είναι τόσιο διαβρωμένη. Λόγω συνθηκών.

      • ”Να δεις που στο τέλος θα μας πουν και ..λάκες” – είπε ο αξέχαστος Χάρρυ Κλύν- και τώρα εσάς κύριε Σαββίδη ετερόχθονα ακτιβιστή Θεσσαλονικιό θα σας πουν .
        Σε λίγο θα σας -μας πουν-(το λένε μέσα τους ) ”δεν φτάνει που σας απελευθερώσαμε ζητάτε και τα ρέστα ”.
        ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ ΑΘΗΝΑ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ.
        Υ.Γ Θα παραμείνει -και πρέπει πρωτεύουσα (είναι ένδοξη και αυτήν γνωρίζει όλος ο κόσμος)-αλλά για να αλλάξει η νοοτροπία των ανθρώπων της πρέπει να την ”καταλάβουν” για μια 20ετία πρωθυπουργοί από άλλα μέρη της Ελλάδος ,ιδίως από τα σύνορά του Βορρά και των νησιών του Αιγαίου.
        ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ”ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ” ,ΟΣΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ .

  8. Η μόνη πιθανότητα να αλλάξει η πορεία μας προς την καταστροφή, είναι να αλλάξουμε νοοτροπία ως Έλληνες και να αναδείξουμε νέους ηγέτες, πραγματικούς ηγέτες, μέσα από μια ουσιαστική ενεργοποίησή μας ως πολιτών. Και για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται μια νέα “Φιλική Εταιρεία” αποφασισμένων που είτε θα χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο, είτε και σε συνεργασία με εμπνευσμένους ιεράρχες το δίκτυο των ενοριών της Εκκλησίας (του μόνου εξωκρατικού φορέα που διαθέτει πανελλήνιο οργανωμένο δίκτυο), για να ενεργοποιήσουν τους πολίτες σε επίπεδο κοινότητας καθιστώντας τους κυρίους της τύχης τους.

  9. Είναι φανερή η απελπισία που χαρακτηρίζει το άρθρο…σε αυτο που έχω άλλη γνώμη είναι ότι ένας τοπικός παράγοντας από την ΒΕλλαδα θα αλλάξει τα δρώμενα. Βενιζέλος ο νεώτερος Καραμανλήδες; είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτυχημένων Θεσαλονικιων ..μια απο τα ίδια και ανύπαρκτος Τζίτζι..
    Σε αυτό που συμφωνώ είναι ότι η μόνη αλλαγή μπορεί να έρθει με την επανίδρυση των θεσμών κ της αξιοκρατίας….
    Μέχρι να γίνει αυτό η αφρόκρεμα της μορφωμενησ και μακριά από τα κόμματα ελληνικής νεολαίας θα φεύγει στο εξωτερικό θ διαπρέπει αναγκάζοντας τις ελίτ να κάνουν εισαγωγές Πακιστανων για να καθαρίσουν τις πισίνες και να σερβίρουν τα κοκτέιλ στους αγαπημένους μας τουρίστες.

  10. Προς τον κύριο Ανώνυμο φίλο που έκανε τα δύο σχόλια.
    Το λέει και η Θρησκεία μας .
    Για να σωθούμε -άραγε πόσοι Έλληνες θέλουν να σωθούν από αυτό που ζούμε-πρέπει να αλλάξουμε εμείς ως άνθρωποι και αυτό στην σημερινή Ελλάδα και τον κόσμο μας άπαντα με τα έξυπνα κινητά(που τα έχουν οι πλείστοι αγκαλιά ) και την επί 24ώρου βάσεως υπέρ και παρά πληροφόρηση δεν πρόκειται να γίνει .
    Μας κυρίευσε ο διάβολος θα έλεγαν οι παλαιοί Έλληνες .
    Μάνες, οικογένειες και δάσκαλοι δεν υπάρχουν , για να διδάξουν το πατριωτικό και καλό, Ανώτατοι Άρχοντες και Στρατιωτικά Κινήματα , που να ορίζουν άξιους και αποτελεσματικούς ηγέτες -στο νέο κράτος (ας πούμε τους αείμνηστους Χαρίλαο Τρικούπη ,Ελευθέριο Βενιζέλο και Κων/νο Καραμανλή)-δεν επιτρέπεται να έχουμε , μόνοι τους οι άριστοι (δεν πιστεύουμε και στην αριστεία) Έλληνες απηύδησαν και δεν θέλουν να έχουν σχέση με αυτό που τώρα λέγεται δημόσια ζωή(όπως είπε και έκανε ο αείμνηστος Καραμανλής από το 1963-1974) ,η δε Λαοκρατία όπου επικράτησε -πάντα με βία-ήταν εκδικητική και απάνθρωπη ,στην δε Πατρίδα μας και ανθελληνική.
    Θα αναρωτηθούμε-αναρωτηθείτε τι μένει μετά από αυτά.
    Τα σημερινά κόμματα-κομματάκια να αποκτήσουν σώφρονες αρχηγούς , που να δέχονται-όπως εμείς το σοβαρό πρόβλημα ,-ιδίως στο εσωτερικό μας -και υπό φωτισμένο και πολιτικό (έστω χωρίς δικαιώματα μετά το 1986) Πρόεδρο Δημοκρατίας να προσπαθήσουν να συνεννοηθούν ,αφού μας εκπροσωπούν, χωρίς ”ο πάσα ένας να θέλει ”βρίζοντας ,ψευδόμενος και και γλείφοντας ” να γίνει πρωθυπουργός μας για νέο ξεκίνημα .
    ”ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ ”. Τι να κάνουμε.

      • Μ’ αρέσει που με αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που έχει η Βουλή (και η χώρα γενικότερα), ψάχνετε όλοι για μεγάλες δόξες και μεγάλες πατρίδες.

        Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

        Δείτε τα κόμματα της Βουλής και τι ψηφίζει η Ελληναρία. Κωνσταντοπούλου, Σπαρτιάτες, Βελόπουλος… διάφορα.

        Για ποιο λόγο θα έπρεπε να μας αξίζει κάτι καλλίτερο; Από που κι ως που μας αξίζει να είμαστε Ελβετία π.χ.;

        Εγώ προσωπικά που πήγα στην Αγγλία για μεταπτυχιακό, είδα ότι είμαστε 100 χρόνια πίσω. Τι να πούμε τώρα; Για τις πόλεις της περιφέρειας που δεν τους λείπει τίποτα σε σχέση με το Λονδίνο; Για καλώδια ΔΕΗ που δεν είδα πουθενά; Να βρέχει 364 μέρες το χρόνο και να μη λιμνάζει νερό πουθενά; Για την τηλεόραση που είδα εκεί και η οποία είναι όχι 100 αλλά 200 χρόνια μπροστά;

        Με τι να συγκριθούμε; Με το Βέλγιο που έχουμε ίδιο πληθυσμό και εκεί μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα το κράτος ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για 18 μήνες;

        Για να προσγειωθείτε συνέλληνες (που λέεει και ο Βελό).

      • Να δοκιμάσουμε να αλλάξουμε μυαλό . H κίνηση περνάει μέσα από το ίδιο μυαλό μας οπότε ακυρώνεται. Παντός δεν θα ήταν άσχημα να παίξει ο λαός τυχερό παίγνιο στη κάλπη ρίχνοντας μια ζαρια πρώτα .

  11. Το πρόβλημα δεν είναι ότι απέτυχε το επιτελικό κράτος των Αθηνών αλλά ότι ο Μητσοτάκης είναι ξεροκέφαλος και δεν αλλάζει τρόπο σκέψης.
    Όταν το καράβι πέφτει συνεχώς στα βράχια δεν φταίνε τα βράχια (καιρικές συνθήκες) αλλά ο καπετάνιος που δεν ξέρει να χειρίζεται τις φουρτούνες.
    Τόσες φυσικές καταστροφές και επιμένει σε λάθος μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης, με άσχετους και ανίκανους στην πολιτική ηγεσία και στην περιφέρεια.
    Πού είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση; Ο Στυλιανίδης ή ο Κικίλιας. Η πολιτική προστασία χρειάζεται ηγεσία ψημένη και επιχειρησιακή.
    Πέρυσι μας είπαν ότι βρήκαν τα κονδύλια και ετοιμάστηκαν για εφέτος. Μήπως φαγώθηκαν τα λεφτά και η πολιτική προστασία έμεινε ανοχύρωτη.
    Τι έκανε ο πολύς Χαρδαλιάς και οι ατσαλάκωτοι δήμαρχοι; Αθώοι όλοι από την διορισμένη δικαιοσύνη .

      • Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Αν ο Μητσοτάκης δεν ήταν αλαζόνας, ένα ελάττωμα που έχει περάσει και στους περί αυτόν (βλέπε σαχλαμάρες τής Βούλτεψη), ανίκανος και αδιάφορος, θα έβλεπε την πραγματική αιτία των καταστροφών και θα έκανε τον ριζικό ανασχεδιασμό του διοικητικού χάρτη της χώρας. Αντ’ αυτού, γυρίζει δεξιά κι αριστερά, γεμάτος τουπέ και προσπαθεί να διασφαλίσει μία θέση στην ΕΕ ή το ΝΑΤΟ, παριστάνοντας τον πολέμαρχο κατά τής Ρωσίας, από την οποία δεν μπορεί να ζητήσει τώρα βοήθεια (με τι μούτρα;) και τον δορυφόρο τής Τουρκίας, για να ευαρεστήσει τ’ αφεντικά.

        Σωστό και το σχόλιο τής Κλαρίνα August 13, 2024 At 12:24 pm.

        • Μεταξύ των τυφλών ο μονόφθαλμος.

          Ο Μητσοτάκης μπορεί να είναι όλα αυτά.

          Απέναντι ποιος είναι; Το gay τσίρκο;

          • Kαι πάλι το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Δεν κάνω υποδείξεις κομματικές, αλλά ασκώ κριτική στο πρόσωπο τού Μητσοτάκη. Συνεπώς, αυτό το “Απέναντι ποιος είναι; Το gay τσίρκο;” είναι τουλάχιστον ατυχές. Συμψηφισμούς θα κάνομε τώρα;

  12. Προτάσεις, όχι συμψηφισμούς.

    Όταν λέμε ότι ο τάδε είναι ανίκανος, θα πρέπει να προτείνουμε κάποιον καλλίτερο.

    Προχθές μου είπες σε αντίστοιχη συζήτηση για τον Μολυβιάτη. Μόνο που πρότεινες κάποιον από το παρελθόν.

    Αντίστοιχα όταν κάθε μέρα λέει ο καθένας ότι ο Μητσοτάκης είναι άχρηστος και πουλημένος, θα πρέπει να προτείνει.

    Διαφορετικά η συζήτηση είναι για κουβέντα καφενείου μεταξύ συνταξιούχων που παίζουν πρέφα. Δεν έχει καμία αξία δηλ.

    Σε κάθε περίπτωση, αν είναι καλλίτερος ο Κασσελάκης από το πουλητάρι τον Μητσοτάκη, θα αποφασισθεί το καλοκαίρι του 2027. Εγώ βλέπω ότι θα έχουμε ΝΔ μέχρι το 2031.

    Δες εδώ δήλωση του Ανδρουλάκη:

    https://www.iefimerida.gr/politiki/androylakis-adianoito-pyrkagies-astiko-isto-allagi

    Κάτι πρέπει ν’ αλλάξει. Χαρήκαμε, μεγάλε.

    • Μα εγώ ασκώ κριτική, δεν προτείνω τίποτε και αυτό μάλλον δεν μπορείς να το αντιληφθείς. Επειδή δεν υπάρχει καλύτερος, δεν πρέπει να ψέγομε τα ελαττώματα κάποιου; Λανθασμένος τρόπος σκέψης, κατά την γνώμη μου. Απλό παράδειγμα: Ποιος φταίει που τώρα δεν μπορούμε να ζητήσομε βοήθεια από τούς Ρώσσους; Ήταν ανάγκη να το παίζει αυτός βασιλικότερος τού βασιλέως, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν του την ζημιά που κάνει στην Ελλάδα, αλλά και τον Ελληνισμό, που ζει στην Ρωσσία; Σκέφτεται τίποτε απ’ όλα αυτά, ή μόνον τον εαυτό του και πώς θα είναι με την …. “σωστή πλευρά τής Ιστορίας” (sic), μπας και πάρει καμμιά θεσούλα στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ κλπ;

      “Απέναντι ποιος είναι; Το gay τσίρκο;”

      Έψαξες και δεν βρήκες/είδες κάτι άλλο; Μόνον αυτό βλέπεις; Ο Μητσοτάκης δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς. Επιπλέον, όπως λέει συχνά και ο Σαββίδης και όχι μόνον αυτός, είναι επικίνδυνος. Ας δοκιμαστεί και κάποιος άλλος από τού μικρούς, να δούμε αν μπορεί να περισωθεί κάτι, αν και το βλέπω μάλλον χλωμό τώρα πια.

      Ανέφερα τον Μολυβιάτη, διότι αυτός είχε δοκιμαστεί και ήταν μάλλον επιτυχημένος. Στο ΔΣ, απ΄όπου προερχόταν κι αυτός, ίσως υπάρχουν άνθρωποι ικανοί, αλλά πάνε στράφι, διότι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν την δεδομένη πολιτική τού δεδομένου Μητσοτάκη.

      • Είδα και τον Λαφαζάνη που περίμενε τα δις από τους Ρώσους, τι πήρε.

        Καλό το παραμύθι με τους ομόθρησκους Ρώσους ότι είναι φίλοι μας, αλλά δεν έχει δράκο.

        Δε χρειάζεται να δω κάτι άλλο, διότι είναι προφανές. 2 σοβαρά κόμματα υπάρχουν στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αν μετά τις εσωκομματικές στο 2ο προκύψει καμιά Διαμαντοπούλου, ο χώρος θα αποκτήσει δυναμική και αντίστοιχα ενδιαφέρον το κομματικό παιχνίδι.

        Ως δια μαγείας δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι στο Ελλαδιστάν. Δεν πιστεύω σε σωτήρες, προσωπικά.

        Στο άλλο κείμενο, ο άνθρωπος περιέγραψε με ακρίβεια το πως και το γιατί. Αυτή η κατάσταση δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη και σίγουρα όχι με μαθητευόμενος μάγους όπως τα με ατομάκια της Κουμουνδούρου.

        Το χειμώνα να περιμένουμε πλημμύρες και τον Φλεβάρη χιόνια τα οποία θα καταστρέφουν καλώδια της ΔΕΗ, κλπ. Τα γνωστά δηλ.

        Σου έχω πει ότι είμαι από τους παθόντες της Αττικής Οδού; 11μιση το βράδι έφτασα στο σπίτι εκείνη την ημέρα.

        • “Είδα και τον Λαφαζάνη που περίμενε τα δις από τους Ρώσους, τι πήρε.

          Καλό το παραμύθι με τους ομόθρησκους Ρώσους ότι είναι φίλοι μας, αλλά δεν έχει δράκο”

          Δεν κατάλαβες απολύτως τίποτε. Ο Λαφαζάνης ήθελε στήριξη από την Ρωσσία, όταν είχαμε χρεοκοπήσει. Καμμία σχέση μ’ αυτά που γράφω. Οι Ρώσσοι αγόραζαν π.χ. τα οπωροκηπευτικά μας, είχαμε τουρισμό, που άφηνε χρήματα, μάς έδιναν φ.α., μιας και δεν αξιωθήκαμε ακόμη να εκμεταλλευτούμε το δικό μας, κι επιπλέον δεν βλέπεις το ζήτημα των Ελλήνων τής Ρωσσίας. Τι σχέση έχουν αυτά με τον Λαφαζάνη και την θρησκεία; Ό,τι και ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

          Αν δεν χρειάζεται να δεις κάτι άλλο από τα “σοβαρά” κόμματα (πώς ξέρεις, αλήθεια ότι τα άλλα δεν είναι σοβαρά, αφού δεν τα δοκίμασες;), τότε η συζήτηση δεν έχει νόημα. Όντως στην Ελλάδα δεν θ’ αλλάξει ποτέ τίποτε, ούτε δια μαγείας.-

          ΥΓ: Κάποτε, όμως, ψήφισες “Ποτάμι”, τού Θεοδωράκη, που είναι αριστερός και όντως απέτυχε. ; Ήταν ένα αρλουμπατζίδικο κι ευκαιριακό κόμμα, που δεν πήγε ούτε καν σε εθνικές εκλογές. Διαλύθηκε ανάμεσα σε δύο βουλευτικές περιόδους. Τώρα προσκολλήθηκες στην ΝΔ, που είναι κατ’ ουσίαν πιστό αντίγραφο τού εκσυγχρονιστικού ΠαΣοΚ; Ακατανόητα πράγματα, αλλά όπως νομίζεις.

          • Η Ευρώπη έπρεπε να απεξαρτηθεί από το φ.α. της Ρωσίας. Μια και μιλάς για δεδομένους, η Μέρκελ δεν ήταν δεδομένη πελάτης του Πούτιν;

            Μιλάς για μένα ότι δεν “δοκίμασα” τα άλλα κόμματα, όταν εσύ δεν συμμετέχεις καν σε εκλογές;

            Καλή συνέχεια, αρχηγέ.

          • Όλοι καταλογίζουν μέγιστο σφάλμα τής Μέρκελ ότι κρέμασε ενεργειακά την Γερμανία από την Ρωσσία. Και τώρα το πληρώνουν ακριβά, αγοράζοντας υγροποιημένο από τις ΗΠΑ.

            Άλλο να μην ψηφίζεις εκ πεποιθήσεως, διότι αρνείσαι να συμμετέχεις σε μία παρωδία κομματοκρατίας με εκλεκτούς τούς εκάστοτε γόνους, κι άλλο, αφού ψηφίζεις, να καταδικάζεις εκ των προτέρων ό,τι δεν ξέρεις.

  13. Ω Θεέ…. Διαμαντοπουλου…. Η καταστροφή δλδ είναι αναπόφευκτη. Δεν μας σώνει τίποτε. Ούτε την έχετε δει ούτε την έχετε γνωρίσει. Ότι σας είπαν τα μίντια. Άρα δεν σωνόμαστε με τίποτε. Αν διαλέγουμε τέτοιους καλώς και εξαφανιζόμαστε….

    • Αφού την έχεις γνωρίσει, για πες μας λοιπόν ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτά που την καθιστούν καταστροφή για τη χώρα.

      Συγκεκριμένα. Είναι έτσι, είναι αλλιώς, κλπ.

      • Με όσα γράφουν-και τώρα και πάντοτε- οι α-κομματιστοι- (κυρίως) αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει (Κεμάλ),κύριε Β.Μ.
        Ουδέποτε ανησύχησαν και ούτε τώρα ανησυχούν για την Πατρίδα .
        Είναι η κατηγορία των Ελλήνων του ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ , χωρίς προτάσεις, γιατί δεν έχουν προτάσεις.
        Ποντάρουν για να κερδίσουν στον ιππόδρομο της πολιτικής στα πόνυ κόμματα -έστω μετά την Δευτέρα Παρουσία- ή το πιθανότερο -όπως το ΚΚΕ- δεν θέλουν την εξουσία .
        Ζουν καλά με παροχές από ”τα ωραία εκείνα χρόνια του ΠΑΣΟΚ” , ξεδίνουν στο διαδίκτυο -όπως στην 10ετία του 1980 στα πράσινα καφενεία και τα ΚΑΠΗ, με την ΑΥΡΙΑΝΗ ως ΦΕΚ- και από ό,τι δείχνουν στενοχωρούνται που έπαυσαν να μονοπωλούν τις απόψεις τους στις Ανιχνεύσεις μας .
        Ας μην αλλάξουμε απόψεις για να γίνουμε αρεστοί αλλά άχρηστοι .
        Η Ελλάδα μας θέλει προσοχή και ενδιαφέρον από όσους νοιάζονται για αυτήν και όχι για τους σπουδαρχίδες αρχηγούς των μικρών κομμάτων, που μετά τον Οκτώβριο θα πλησιάσουν τους δέκα.
        ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .

        • Η ψήφος είναι σοβαρή υπόθεση. Δεν είναι για χαβαλέ. Πρόκειται για τη ζωή μας. Όταν οι απίθανοι που πίστευαν τα πιο απίθανα παραμύθια έφεραν στην κυβέρνηση τον Σύριζα το 2015, κατάφεραν και μας φόρτωσαν 3ο (αριστερό) μνημόνιο, μερικές δεκάδες δις στην πλάτη και την περιουσία της χώρας σε υποθήκη για 99 χρόνια.

          Όσοι λοιπόν μιλάνε για επικίνδυνο Μητσοτάκη, να μας πουν και ποιος είναι λιγότερο επικίνδυνος, ώστε να έχουμε βάση σύγκρισης. Γενικά κι αόριστα, να φύγει αυτή η κυβέρνηση και μετά βλέπουμε, είναι κουβέντα της πλάκας.

          Αυτά.

          • Μα δεν είπαμε ότι πρεσβεύουν το ”όχι σε όλα” ;;;.
            Διαβάστε τα πρακτικά της Βουλής σε νομοσχέδια που έφερνε στις κυβερνητικές της θητείες η Ν.Δ από το 1974 ως το 2009 και θα ”πάθετε κατάθλιψη ”για τις αρνήσεις τους ψηφίσεως τους .
            Εδώ δεν ψήφισαν το Σύνταγμα του 1975 και την Συμφωνία εισόδου μας στην ΕΟΚ το 1979 -από την οποίαν έγιναν στην 20ετία 1981-2001 εύποροι όλοι οι Έλληνες σε πόλεις και χωριά και ούτε στο Ζάππειο κατά την υπογραφή της Συμφωνίας αυτής παρέστησαν (χωρίς να μετανιώσουν)-τι να περιμένουμε;;; .
            Κοντόφθαλμοι και μικροελλαδίτες του κ.ρατά.
            Υ.Γ Θέλετε να σας θυμίσω το σύνθημα τους μέχρι το 2001 που μπήκαμε στο ευρώ .”ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ” και το εγερτήριο σάλπισμα τους -κυρίως το 2009- αλλά και τώρα ” ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά” ,
            ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ;;;.
            Ελπίδα μας η μάνα μας Παναγιά , που όλους μας αγαπά.

          • Διευκρίνηση: Το παραπάνω άρθρο ανήρτησα εκ παραδρομής σαν απάντηση σε κάποιον (δεν ξέρω πού θα πάει, ούτε μ’ ενδιαφέρει), ενώ αποτείνεται σε όλους. Εν άλλοις, είναι χωριστή ανάρτηση και όχι απάντηση σε κάποιον.-

  14. Και πραγματικά, η έννοια του αριστερού έχει προ πολλού εκλείψει. Αν το ποτάμι ήταν αριστερό…. Ε!!!! Τι να πω και τι να μολογησω…εξ ου κι ο ΣΑΝ τους λέει όλους αυτούς, αριστερό δεν ξέρω τι. Επι της ουσίας δεξιότεροι των δεξιών. Μια χαρά βολεύουν την νοοτροπία και τις επιδιώξεις.ο σημιτης αριστερο τέτοιος ας πούμε. Γελώ καγχαστικα….

    • Στην σημερινή Ελλάδα ζούμε φίλε , στην οποίαν τέσσερα κόμματα διακηρύσσουν ότι εκπροσωπούν την Αριστερά, που εσείς την ξεχάσατε -όπως πολλοί αριστεροί από το 2012-2023, όταν την ”κοπάνησαν” από το ΠΑΣΟΚ και τον Σύριζα ,κατά εκατομμύρια-.
      ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ,ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ”εντός ,εκτός ,εναλλάξ και επί τα αυτά”.

  15. Ω Θεέ…. Διαμαντοπουλου…. Η καταστροφή δλδ είναι αναπόφευκτη. Δεν μας σώνει τίποτε. Ούτε την έχετε δει ούτε την έχετε γνωρίσει. Ότι σας είπαν τα μίντια. Άρα δεν σωνόμαστε με τίποτε. Αν διαλέγουμε τέτοιους καλώς και εξαφανιζόμαστε….κ

  16. Τι να πει κανείς όταν αναφέρεται ως “σοβαρή” λύση η επιστροφή σε γνωστά και μη εξαιρετέα πρόσωπα που όταν δεν χώρεσαν στην κυβέρνηση προσπαθούν να γυρίσουν από την άλλη πόρτα…να μας ξανα σώσουν … ποιοι;;;;;;;;; εκείνοι που λέγανε ότι τα ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα και πρέπει να γίνει επίσημη η αγγλική! Ζούμε τη “Μεγάλη Επανεκκίνηση” που εφαρμόζουν οι “ελίτ” κοτζαμπάσηδες χωρίς καν τύψεις. Νομοτελειακά ή ξέρουμε τι είμαστε τι θέλουμε και που πάμε και παλεύουμε ή το αφήνουμε να εξελιχθούν όπως μας πάνε στη λήθη γιατί Έλληνες είναι ντροπή πια να λεγόμαστε αφού δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα ελληνικά ιδεώδη….. να βλέπουμε τα αίσχη που παίζονται στο όνομα του ελληνικού πνεύματος όπως με τους μελανούς Ολυμπιακούς αγώνες χωρίς πνεύμα χωρίς φως χωρίς ευ αγωνίζεστε χωρίς εκεχειρία….. και να το θεωρούμε και “τιμή”……

    • “ποιοι;;;;;;;;; εκείνοι που λέγανε ότι τα ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα και πρέπει να γίνει επίσημη η αγγλική!”

      Δια τού λόγου το αληθές. Και βεβαίως υπάρχουν πάντα οι μιμητές. Παλιότερα, όταν ακόμη ήσαν τής μοδός τα γαλλικά, σού έλεγαν “μερσί”, “μαντάμ”, “ορεβουάρ” κλπ. Η μανία τού κομπλεξικού Έλληνα να μιμείται τον “Ευρωπαίγο”, όπως θα έλεγε και ο Μακρυγιάννης.

      Όσον αφορά στους “Ολυμπιακούς” αγώνες, θα έπρεπε να καταργηθεί η λέξη “Ολυμπιακοί”, διότι το θέαμα (show θα το έλεγε η Διαμαντοπούλου και οι όμοιοί της) και μάλιστα τόσο και μάλιστα κακόγουστο, προσβάλλει το ολυμπιακό ιδεώδες και ουδεμίαν σχέση έχει μ’ αυτό. Ας τους πουν απλώς “Διεθνείς Αγώνες” και ας αφήσουν τούς Ολυμπιακούς, που μετά μανίας απαγόρευσε ο Ιουστιανός, στο ήσυχό τους.

      • Η διαμαντοπουλου ειχε προτενει αντικατασταση του ελληνικου αλφαβητου νε αγγλικο. Σημιτικια μεχρι κοκκαλο, αλλη οψη της ξαφα, επι το μαλακοτερον. Σκληρη τςχνοκρατισα, καμια συμπονοια για κανεναν.το ιερο και το οσιο, μονο τα λεφτα του κουμπαρα. Για τους λιγους.οι υπολοιποι στης φαβελλες. Η θατσερ εθαψε 2 γενειες. Η ελλαδα ομως τις θαβει ολες.

  17. Το μακρινο 2010 χωρια της Βουλγαριας κοντα στα συνορα ζητησαν να ενταχθουν στην Ελλαδα φυσικα χωρις καμμια πιθανοτητα επιτυχιας
    Μην εχετε καμμια αμφιβολια οτι τα επομενα χρονια θα γινει το αναποδο αιτημα απο Ελληνικα χωρια
    Οι ελιτ των αθηνων που ενδιαφερονται μονο για τον προσωπικο τους πλουτισμου κανουν τεραστια ζημια στην χωρα

    • Πολλοί Έλληνες -και από χωριά των συνόρων-από τότε που η Βουλγαρία μπήκε στην Ευρώπη ΜΑΣ , ξημεροβραδιάζονται στην Βουλγαρία και έχουν σπίτια όπως και το αντίθετο
      Μέχρι και ζητιάνους φέρνουν καθημερινώς με λεωφορείο από την Βουλγαρία στη Θεσσαλονίκη.
      Βιάζεστε στην αντικυβερνητική σας στάση .
      Δεν τα γνωρίζετε καλά τα θέματα.
      Δεν θα αργήσει που Ελλάδα και Βουλγαρία θα είναι δύο Πολιτείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κυβερνήτες αντί πρωθυπουργούς, όπως στις ΗΠΑ .
      ”Τα πιάνετε αυτά”;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα