Δημοσκόπηση: Το 59% των ψηφοφόρων δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση στο χειρισμό των ελληνοτουρκικών – Ανησυχία στο εκλογικό σώμα

- Advertisement -

Τι λένε για την στάση των Καραμανλή-Σαμαρά

Τρομερά χαμηλό ποσοστό αποδοχής από το εκλογικό σώμα της κυβέρνησης σε ότι αφορά τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά καταγράφει Δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 34,7% λέει πως «σίγουρα» ή «μάλλον» εμπιστεύεται την κυβέρνηση ως προς τη διαχείριση των ζητημάτων με την Τουρκία.

Αντίθετα, το 58,6% λέει «μάλλον» ή «σίγουρα» πως δεν εμπιστεύεται το κυβερνητικό επιτελείο στους χειρισμούς του στις σχέσεις με την Τουρκία, δηλαδή την πολιτική του “ήπιου κλίματος” και τον επιδιωκόμενο διάλογο στον οποίο θα συζητηθούν όλες οι απαιτήσεις της Τουρκίας χωρίς η Ελλάδα να ζητά απολύτως τίποτα!

Σε ερώτηση για τη στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, ως προς την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, το 48,9% λέει πως «σίγουρα συμφωνεί» ή «μάλλον συμφωνεί». Αντίθετα, το 33,3% λέει πως «μάλλον» ή «σίγουρα» διαφωνεί.

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, το 49,1% των ψηφοφόρων λέει πως «σίγουρα» ή «μάλλον» διαφωνεί με τη στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών, ενώ το 38,1% «σίγουρα» ή «μάλλον» συμφωνεί.

Δηλαδή, 4 στους 10 ψηφοφόρους λένε ουσιαστικά «καλά κάνουν», όπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος.

Σε ότι αφορά τα ποσοστά των κομμάτων η δημοσκόπηση καταδεικνύει

παγίωση του ΠΑΣΟΚ στην θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB βρίσκεται στη δεύτερη θέση με διαφορά λιγότερα από δέκα μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα:

ΝΔ: 21,7%

ΣΥΡΙΖΑ: 7,5%

ΠΑΣΟΚ: 14,1%

ΚΚΕ: 7,5%

Ελληνική Λύση: 8,5%

Νίκη: 2,9%

Πλεύση Ελευθερίας: 4,1%

Φωνή Λογικής: 3,6%

ΜέΡΑ25: 3%

Νέα Αριστερά: 1,2%

Άλλο κόμμα: 2%

Στην αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων καθορίζονται ως εξής:

ΝΔ: 28,1%

ΣΥΡΙΖΑ: 8,3%

ΠΑΣΟΚ: 18,2%

ΚΚΕ: 9,7%

Ελληνική Λύση: 11%

Νίκη: 3,8%

Πλεύση Ελευθερίας: 5,3%

Φωνή Λογικής: 4,7%

ΜέΡΑ25: 3,9%

Νέα Αριστερά: 1,6%

Άλλο κόμμα: 2,4%

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 21,8% και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9,2%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,9%, η Ζωή Κωσνταντοπούλου με 6,4%, ο Στέφανος Κασσελάκης: 5%, και ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,3%

Στον ποιόν θεωρούν οι πολίτες ηγέτη της αντιπολίτευσης ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 26,3% και ακολουθούν ο Κυριάκος Βελόπουλος με 12%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 8,6%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 7,8%, ο Στέφανος Κασσελάκης με 5,8% και η Αφροδίτη Λατινοπούλου με 3,2%.

Στους αναποφάσιστους ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται και εδώ με 14,2% με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να ακολουθεί με 12,3% και τον Δημήτρη Κουτσούμπα με 7%. Ο Κυριάκος Βελόπουλος καταγράφει ποσοστό 5,4%, ο Γιάνης Βαρουφάκης 3%, ο Στέφανος Κασσελάκης 2,1% και ο Αφροδίτη Λατινοπούλου με 1,1%.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/dimoskopisi-to-59-ton-psifoforon-den-empisteyetai-tin-kyvernisi-sto-xeirismo-ton-ellinotourkikon-anisyxia-sto-eklogiko-soma/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι ωραία ομιλία της κυρίας του proenws ;.
    Παρουσιάζει τον κ. Σαμαρά ως λύκο που θα φάει την κοκκινοσκουφίτσα κυβέρνηση του κόμματος του .
    Είναι όμως λύκος ο κ. Σαμαράς;.
    Τόση απελπισία στο αντιπολιτευτικό στρατόπεδο και τόση βοήθειά του από αυτόν τον ιστότοπο;.
    Τι θα απογίνουν οι άνθρωποι αυτοί μέχρι τον Ιούνιο του 2027;.
    Υ.Γ Να υπολογίσουν σε ”αλλαγή” οι Έλληνες μόνο όταν ξεπεράσει σε καταλληλότητα για πρωθυπουργός μας ο κ. Ανδρουλάκης -ή άλλος -τον κ. Μητσοτάκη .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα