Γ. Τσουκαλάς: ο θάνατος του Χασάν Νασράλα ως παράδειγμα πολεμικής προπαγάνδας

- Advertisement -
  του Γιώργου Τσουκαλά, Δικηγόρου
ώ ύ έ ί ά ή. ώ ά, ίς ίς, ά ί, ή ύ, ό ώ έ, ί ί άς ά ώ ή, έ ή ά ς ύς, έ ό ά έ…
Πως σκοτώθηκε ο Χασάν Νασράλα; Η στρατιωτική επιτυχία των Ισραηλινών να εξοντώσουν από αέρος, την ηγεσία της Χεζμπολάχ στην Βηρυτό, πειράζει τα αντιμαχόμενα μέρη ώστε να συλλογιστούν πως να παραπληροφορήσουν είτε για την στρατιωτική υπεροχή των ημετέρων είτε απλώς για την πολεμική βαρβαρότητα των άλλων.
Θεωρίες για ψηφιακά ολογράμματα του Νασράλα, για κρυπτολογία και κρυπτογραφία, για δορυφορική υπερκατασκοπεία, και για τρομερά χτυπήματα ηλεκτρονικής ακριβείας, επιδιώκουν να κατασκευάσουν την διαστρεβλωμένη εντύπωση της ιδιοκτησίας μιας ασύλληπτης τεχνολογικής δύναμης, από την οποία κανείς ζων άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει…
Ως αντίλογο, θα μπορούσε κανείς να αντιτάξει πως πρόκειται απλώς περί των γνωστών φληναφημάτων, της πολεμικής προπαγάνδας που επιδιώκει να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση της απόλυτης υπεροχής και να καθηλώσει τις ανθρώπινες αντιδράσεις. Εξάλλου, η πολεμική προπαγάνδα φαίνεται πως ανθεί και στους πολέμους της υψηλής τεχνολογίας και των υπερόπλων της εποχής μας, που όμως δεν εξάλειψαν πανάρχαιες πρακτικές, που στοχεύουν να συντρίψουν το ηθικό του αντιπάλου. Έτσι, από τις φωτιές που άναβαν τα βράδια οι αρχαίοι στρατοί για να παραπλανήσουν τους εχθρούς τους, ως προς το αληθινό μέγεθός τους, έως την διασπορά φημών για ενισχύσεις που καταφθάνουν, και άλλα παρόμοια, έχουμε πλέον οριστικά διαβιεί το κατώφλι μιας εποχής, στην οποία προβάλλεται με έπαρση η κατοχή μιας ανίκητης, σχεδόν υπεράνθρωπης στρατιωτικής τεχνολογίας.
Η αλήθεια τελικά μπορεί να είναι πολύ πιο ταπεινή. Καθώς όπως φαίνεται, ένας Ιρανός διπλός κατάσκοπος πρόδωσε τον Νασράλα και μετά η αεροπορία του Ισραήλ έριξε περί τις εκατό (100) βόμβες, ως έγγιστα τριών (3) τόνων εκάστη, σε έξι (6) ολόκληρες πολυκατοικίες – για ασφάλεια, πως ο στόχος δεν θα τους ξεφύγει…
Εν κατακλείδι, πρώτο θύμα των πολέμων είναι πάντα η αλήθεια. Αδυσώπητη παραπλάνηση, διαρκείς ψευδολογίες, άφατοι κομπασμοί, και συστηματική κομπορρημοσύνη, για τα φερόμενα κατορθώματα των εμπολέμων, στα οποία προστίθενται συχνάκις και μια πλειάδα πλαστών διηγήσεων, προκειμένου να επαυξήσουν την παράσταση της ισχύος, συνθέτουν την ανόσια προπαγάνδα του πολέμου.
spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Συνιστώ να μη δεχόμαστε ότι ”μας σερβίρουν” τα εμπόλεμα κράτη με τις μυστικές Υπηρεσίες τους .
    Όλοι οι άνθρωποι ”έχουν το κουμπί τους ” ,το οποίο εντοπίζουν -εν καιρώ ειρήνης- οι γεωπολιτικοί παίκτες και οι εν δυνάμει εχθροί κρατών και λαών, που προετοιμάζονται και περιμένουν τα θηράματά τους όπως τα δυνατά ζώα στην ζούγκλα, γιαυτό και είναι ”για τα πανηγύρια” η ανάδειξη ως πρωτοφανούς σκανδάλου του θέματος των τηλεφωνικών υποκλοπών.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ -ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ -ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΔΕΡΦΟ ”ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ’ΟΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ”;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα