Γυναίκα η πιλότος που εγκατέλειψε επιτυχώς το μαχητικό Mirage στην Τανάγρα! Πώς σώθηκε

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αεροσκάφος Mirage 2000 -Φωτογραφία αρχείου: Πολεμική Αεροπορία
01/07/2024  16:33
Ατύχημα σημειώθηκε νωρίτερα στην Τανάγρα, όταν τα φρένα ενός Mirage δεν έπιασαν στην προσγείωση, με την πιλότο, ευτυχώς, να αντιδρά ταχύτατα και να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Η νεαρή πιλότος, όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα, ακολούθησε με ψυχραιμία το πρωτόκολλο, αυτά για τα οποία είχε εκπαιδευτεί, και ενεργοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, το οποίο λειτούργησε κανονικά.

Το περιστατικό συνέβη στις 13:50, καθώς το Mirage με την εκπαιδευόμενη πιλότο επέστρεφε στην Τανάγρα ύστερα από άσκηση με άλλα αεροσκάφη στο Αιγαίο.

Η πιλότος που εγκατέλειψε το Mirage είναι «ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων» -Έχει κάνει πολλές εικονικές καταρρίψεις
Πώς συνέβη το ατύχημα με το Mirage στην Τανάγρα
Ενώ το αεροσκάφος είχε προσγειωθεί και τροχοδρομούσε στον διάδρομο, η πιλότος αντιλήφθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα, καταγράφοντας περιστατικό ανομοιόμορφης πέδησης, καθώς ένα από τα δύο φρένα, ως φαίνεται, δεν λειτουργούσε με τον προβλεπόμενο τρόπο.

Η πιλότος, αντιδρώντας με ψυχραιμία, προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες, κάνοντας χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, και εγκατέλειψε το Mirage εγκαίρως.

Η νεαρή πιλότος του μαχητικού είναι καλά στην υγεία της, αλλά έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο προληπτικά, προκειμένου να υποβληθεί στις εξετάσεις που προβλέπονται κάθε φορά που γίνεται χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το αεροσκάφος βρίσκεται δεξιά του διαδρόμου στην Τανάγρα, σε περιοχή με χώματα, και δεν έχει πάθει ιδιαίτερες ζημιές.

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
32,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα