ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης εναντίον της Χεζμπολάχ
Αυτά που κάνει το Ισραήλ εναντίον των παλαιστινίων στη Γάζα και της Χεζμπολάχ στο Λίβανο είναι πράξεις τρομοκρατίας αλλά η διεθνής κοινή γνώμη και οι κυβερνήσεις αδιαφορούν.
Μέχρι που ο πόλεμος γενικευθεί και αρχίσουν να σκέφτονται την λανθασμένη στάση τους. Δεν σταματά αυτός ο πόλεμος και όσο παρατείνεται και αυτός και στην Ουκρανία ο κίνδυνος επέκτασής τους είναι υπαρκτός.
Για τα ανθρώπινα θύματα κανείς δεν ενδιαφέρεται (είτε της 7ης Οκτωβρίου είτε των εξελίξεων που ακολούθησαν).
Ιδού, δύο ενδιαφέρουσες επισημάνσεις:
Η γερμανική Süddeutsche Zeitung θεωρεί πως «είναι χάσιμο χρόνου να αναστατωνόμαστε για κάτι τέτοιο. Οι κανόνες αυτού του πολέμου δεν έχουν ίχνος ανθρωπιάς – είτε αφορούν τη Χαμάς είτε τη Χεζμπολάχ είτε τις ισραηλινές υπηρεσίες. Και ούτως ή άλλως η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων ήταν άντρες της Χεζμπολάχ».
Η γερμανική, επίσης, tageszeitung προχωρά, ακόμη, περισσότερο: «Οι εκρήξεις χιλιάδων βομβητών στον Λίβανο αποτελούν μία αδιάκριτη επίθεση – και τέτοιου είδους επιθέσεις απαγορεύονται από το Διεθνές Δίκαιο. […] Οι επιτιθέμενοι δεν μπορούσαν να γνωρίζουν πού βρίσκονταν οι συσκευές, οι οποίες εξερράγησαν σε σπίτια, εμπορικά κέντρα και δρόμους με έντονη κυκλοφορία”.
Αυτά για ένα κράτος με την τρομοκρατική συμπεριφορά του Ισραήλ είναι λεπτομέρειες. Ο προνομιούχος λαός του Θεού είναι το Ισραήλ, οι άλλοι, απλώς, υπάρχουν. Μέχρι να έρθει η σειρά τους.
Το ίδιο φαίνεται να πιστεύει και η παρακμάζουσα Αμερική η οποία ενώ το Ισραήλ δολοφονεί μαζικά, ακόμη και αθώους καθημερινούς πολίτες, οι συστάσεις που κάνει είναι είτε στους Παλαιστίνιους, είτε στους Ιρανούς, είτε στην Χαζμπολάχ να μην κλιμακώσουν διότι θα υποστούν τις συνέπειες. Καθήστε, δηλαδή, να σας σκοτώσουν.και αν αντιδράσετε θα σας σκοτώσουμε ακόμη περισσότερους.
Αυτό είναι το πνεύμα της επιθετικής δύσης.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα δεν έχω διαβάσει ούτε ένα άρθρο αξιώσεων για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή. Και με όσους μίλησα υποστηρίζουν τις πράξεις του Ισραήλ. Το ερώτημα είναι θα ήθελαν να συμβούν τα ίδια σε βάρος του πληθυσμού της χώρας σε ανάλογη περίπτωση; Έχουν συνείδηση του κινδύνου ο πόλεμος να ξεφύγει απο κάθε έλεγχο και οι συνέπειες αυτής της ανεξέλεγκτης εξέλιξης να περιλάβουν και τους ίδιους;
Στο ανθρωπιστικό μέρος δεν αναφέρομαι διότι δεν νομίζω πως ενδιαφέρει κανέναν. Ενδιαφέρει, μόνο, αυτόν που υφίσταται τις απώλειες.
spot_img

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται. Η τρομοκρατία μόνο με τρομοκρατία καταπολεμάται.

    “Αυτά που κάνει το Ισραήλ εναντίον των παλαιστινίων στη Γάζα και της Χεζμπολάχ στο Λίβανο είναι πράξεις τρομοκρατίας”

    Στον Λίβανο πολεμά την Χεζμπολάχ, ενώ στην Γάζα τους Παλαιστινίους και όχι την Χαμάς;

    “Ο προνομιούχος λαός του Θεού είναι το Ισραήλ”

    Προς τι η ειρωνεία; Αν ήσαν ο προνομιούχος λαός του Θεού, αυτός θα τούς προστάτευε όταν ο Τίτος ισοπέδωσε την Ιερουσαλήμ και τούς εξεδίωξε από την πατρίδα των, για να ζήσουν 2000 χρόνια στην Διασπορά, να τραβήξουν όσα τράβηξαν, με αποκορύφωμα τα ναζιστικά στρατόπεδα. Πού ήταν ο Θεός τους τότε;

    • Ο Θεός αν υπάρχει, σίγουρα δεν ασχολείται με μας. Αυτό είναι πρόδηλο και έχει αποδειχθεί διαχρονικά.

  2. Κι’ όμως αυτό που τους κράτησε για 2000 χρόνια και παρέμειναν Εβραίοι , ήταν η θρησκεία τους και η πίστη τους στον Γιαχβέ. Άλλως θα είχαν εξαφανιστεί όπως τόσοι και τόσοι αρχαίοι λαοί. Είναι λοιπόν αξιοθαύμαστοι και άξιοι μιμήσεως. Υπάρχει άλλος λαός που μετά από καταδιώξεις αιώνων να ξαναδημιουργήσουν κράτος;

  3. “Στον Λίβανο πολεμά την Χεζμπολάχ, ενώ στην Γάζα τους Παλαιστινίους και όχι την Χαμάς;”

    17.000 παιδιά έχει σκοτώσει μόνο τους τελευταίους μήνες. Την Χαμάς πολεμάει, sure.
    Πόσα άραγε από τότε που βίαια δημιουργήθηκε το Σιωνιστκό κράτος τέρας με τις ευλογίες της Δύσης;
    Δεν έχει μέλλον το αποικιοκρατικό project με το όνομα Israel και το γνωρίζουν.

    “Πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται. Η τρομοκρατία μόνο με τρομοκρατία καταπολεμάται.”

    Και οι Παλαιστίνιοι το ίδιο επιχείρημα έχουν στην κρατική τρομοκρατία
    με τρομοκρατία απαντούν εδώ και 75 χρόνια.

    Και τους Κύπριους αγωνιστές της ΕΟΚΑ τρομοκράτες τους αποκαλούσαν οι ‘Αγγλοι αποικιοκράτες.
    Τους αγωνιστές τους ’21 τα ίδια κατσαπλιάδες και κλέφτες.

    Θα έπρεπε να ντρέπεστε να υποστηρίζετε την γενοκτονία των Παλαιστίνιων από τους σιωνιστές αποικιοκράτες. Αρκετά πια με τους περιούσιους λαούς όποιοι και να είναι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα