Στα μαχαίρια Σκόπια και Σόφια – «Είσαι άθλιος!» «Είσαι υπηρέτης των Σέρβων!»

- Advertisement -

Σεπτέμβριος 19, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σόφια.

Ο επικεφαλής του βουλγαρικού κόμματος «Υπάρχει τέτοιος λαός»- ITN, ο Σλάβι Τριφόνοφ επιτέθηκε φραστικά κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων, Αλεξάνταρ Νικολόσκι, «απαντώντας» του με την αντίστοιχη ρητορική, όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Σημειώνει ο Σλάβι Τριφόνοφ:

Κοίτα, Νικολόσκι… Μπορώ να είμαι (κι εγώ) πολύ αγενής, μπορώ να είμαι ακόμη και χυδαίος. Πρώτον, γιατί μπορώ. Και δεύτερον, γιατί έχω λόγο, θα ανταποδώσω…

Ξέρεις γιατί υπάρχεις;  γιατί η Βουλγαρία υπάρχει από το 1300. Δεν είμαστε μίζεροι – εσύ είσαι μίζερος.

Έτσι ο ηγέτης του ITN Σλάβι Τριφόνοφ απευθύνθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας Αλεξάνταρ Νικολόσκι σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του Τριφόνοφ:

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Θα σας παραθέσω όσα είπε ο Αλεξάνταρ Νικολόσκι σχετικά με το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια μιας άτυπης επίσκεψης της Προέδρου των Σκοπίων, Γκόρντανα Σιλιάνοφσκα, στον Βούλγαρο Πρόεδρο, Ρούμεν Ράντεφ, στη φωτογραφία πίσω, πίσω τους, δεν υπάρχει σημαία της Βόρειας Μακεδονίας.

Πριν του απαντήσω, θα σημειώσω απλώς ότι η επίσκεψη είναι άτυπη και κανείς δεν υποχρεούται να βάλει σημαίες. Και ότι σε επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού των Σκοπίων στην Κροατία, επίσης δεν υπήρχαν σημαίες της Βόρειας Μακεδονίας, παρά μόνο κροατικές.

Κανένας πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας όμως δεν είπε τίποτα. Και τώρα, για να παραθέσω τον εν λόγω Νικολόσκι, ο οποίος με αφορμή εμάς τους Βούλγαρους, αποκαλώντας μας «οικοδεσπότη», λέει τα εξής, παραθέτω επί λέξει:

«Αλλά επειδή ο οικοδεσπότης προφανώς δεν είναι πολιτισμένος, αν θέλουν, ας στείλουν ένα σημείωμα διαμαρτυρίας σε αυτό που λέω: ο οικοδεσπότης δεν είναι ούτε πολιτισμένος, ούτε αξιοπρεπής, ούτε σεβαστός, οπότε η κατάσταση είναι αυτή που είναι. Πιο άθλιοι από αυτούς είναι μόνο εκείνοι οι υπηρέτες στη χώρα μας που υπέγραψαν ότι ο ‘μακεδονικός’ και ο βουλγαρικός λαός έχουν κοινή ιστορία, την οποία δεν έχουν. Οι ίδιοι που συμφώνησαν με την υπογραφή τους ότι η ‘μακεδονική’ γλώσσα είναι διάλεκτος της βουλγαρικής και ότι δεν θα μπούμε ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν αναγνωρίσουμε ότι είμαστε Βούλγαροι και έχουμε βουλγαρικές ρίζες, τώρα μιλάνε για πατριωτισμό»…

Κοίτα κάτι, Νικολόσκι. Μπορώ να είμαι πολύ αγενής, μπορεί να είμαι ακόμη και χυδαίος. Πρώτον, γιατί μπορώ. Και δεύτερον, γιατί έχω λόγο, αλλά θα είμαι ευγενικός και θα σου πω το εξής:

Υπάρχεις γιατί η Βουλγαρία υπάρχει από το 1300.

Μιλάτε γιατί η βουλγαρική γλώσσα υπάρχει εδώ και 1162 χρόνια.

Και κάποιος σαν εσάς μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, γιατί άνθρωποι σαν εμένα, αντί να κάνουν αυτό που νιώθουν και θέλουν, είναι καλοσυνάτοι, σχετικά πράοι και σέβονται τους κανόνες και τους νόμους της Ε.Ε.

Δεν είμαστε μίζεροι – εσύ είσαι μίζερος!

Και οι Βούλγαροι στη Βόρεια Μακεδονία δεν είναι υπηρέτες, αλλά εσείς είστε υπηρέτες – υποθέτω για τους Σέρβους.

Ο μόνος σωστός τρόπος δράσης σε αυτή την κατάσταση είναι η ανάκληση του πρέσβη της Βόρειας Μακεδονίας στη χώρα μας το συντομότερο δυνατό.

Έτσι ξέσπασε ο Σλάβι Τριφόνοφ, σημειώνουν τα βουλγαρικά media.

 ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν έχω καταλάβει πραγματικά τι ακριβώς γίνεται εδώ. Εκτός από τους Έλληνες που έφυγαν στον πόλεμο, όλοι σε αυτοί την χώρα των Σκοπίων ήταν Βούλγαροι ή Αλβανοί. Βέβαια οι Έλληνες είναι οι πιο αρνητικοί στην διαδικασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα