Σεπτέμβριος 27, 2024. Ελλάδα.
Για πρώτη φορά στην Εθνοσυνέλευση δεν υπήρξαν διαφορές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, γράφουν τα βουλγαρικά media.
Την τελευταία ημέρα πριν την προεκλογική περίοδο, οι εκπρόσωποι του λαού καταδίκασαν «τη συστηματική καταστροφή του διαλόγου μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας»
«Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τον θετικό διάλογο και να τερματίσουμε την αντιβουλγαρική εκστρατεία»
Οι αιρετοί του λαού με το κλείσιμο της Εθνοσυνέλευσης λόγω της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας, κατάφεραν να επιτύχουν την πλήρη ενοποίηση σε τουλάχιστον ένα θέμα – τη Βόρεια Μακεδονία.
Υιοθέτησαν μια απολύτως ομόφωνη δήλωση σε σχέση με τη «συστηματική καταστροφή του διαλόγου μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας» και τις προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις προς τη Βουλγαρία από τους κυβερνώντες πολιτικούς παράγοντες των Σκοπίων.
Τα τρία σημεία της δήλωσης είναι: «Επιβεβαιώνουμε την πολιτική πρόθεση και τη φιλοδοξία για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Διαδρόμου 8, στη βουλγαρική πλευρά και καλούμε την κυβέρνηση των Σκοπίων να προσεγγίσει υπεύθυνα και καλή τη πίστη σε όλες τις δεσμεύσεις και συμφωνίες που έγιναν με στόχο την έγκαιρη κατασκευή του.
Επιμένει επίσης να αποκατασταθεί ο θετικός διάλογος που διέκοψε τα Σκόπια και να σταματήσει η αντιβουλγαρική εκστρατεία και οι προκλητικές δηλώσεις και επιβεβαιώνει τη βούληση του βουλγαρικού κράτους και των θεσμών για τη διοργάνωση κοινών εορτασμών κοινών ιστορικών γεγονότων και προσωπικοτήτων».
Πριν ψηφιστεί στην αίθουσα της Ολομέλειας, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, υπό την προεδρία του Μπόικο Μπορίσοφ, η οποία ωστόσο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών.
Σαν να μην υπήρξαν ποτέ κομμουνιστές-διεθνιστές οι σημερινοί Βούλγαροι βουλευτές και πολίτες , οι οποίοι σιωπούσαν από το 1944-1991, όταν η Γιουγκοσλαβία του ΤΙΤΟ ”τους άρπαξε ”την Σκοπιανή Μακεδονία από τα εθνικά τους σχέδια για ενσωμάτωση της .
”Τσατίσθηκαν ” -σίγουρα από ό,τι φαίνεται οι Βούλγαροι -από την αναγνώριση από τον δικό μας κ. Κοτζιά (με την Συμφωνία των Πρεσπών ) της γλώσσας των Σλαβοσκοπιανών ως μακεδονικής – ενώ αυτή είναι διάλεκτος της Βουλγαρικής με λίγα στοιχεία της Σερβοκροατικής .
Σε καλό μας φαίνεται ότι θα βγει αυτή η απόφαση των Βουλγάρων βουλευτών.
ΤΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ (300) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;;;