Σεπτέμβριος 19, 2024. Ελλάδα. Βαλκανικό Περισκόπιο.

Το πρόγραμμα «Εκπαίδευση Αναισθησιολογίας» διοργανώθηκε από την Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού στο Σαράγεβο, την πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, μεταξύ 11-13 Σεπτεμβρίου 2024, όπως δημοσιεύει σήμερα ο τουρκικός οργανισμός.

Περίπου 70 αναισθησιολόγοι γιατροί παρακολούθησαν τις εκπαιδεύσεις που διοργανώθηκαν με την υποστήριξη της Τουρκικής Ένωσης Αναισθησιολογίας και Αναζωογόνησης (TARD), το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Εργασίας της Σερβικής Δημοκρατίας της Β-Ε, το Επιμελητήριο Ιατρών της Ομοσπονδίας της Β-Ε και την Ένωση Αναισθησιολογίας της Ομοσπονδίας της Β-Ε.

Ειδικοί γιατροί από την Τουρκία μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Σε αυτά τα μαθήματα, τα οποία διεξήχθησαν στο Πανεπιστημιακό Κλινικό Κέντρο του Σαράγεβο και διήρκεσαν τρεις ημέρες το καθένα, 13 ειδικοί γιατροί από την Τουρκία παρείχαν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε 70 γιατρούς από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και πραγματοποίησαν διαδραστικές μελέτες με τους εκπαιδευόμενους.

Η Πρόεδρος του Ιατρικού Επιμελητηρίου της Ομοσπονδίας της Β-Ε, Αμίλα Μπετσίροβιτς ανέφερε ότι χάρη στην εκπαίδευση που διοργάνωσε η Τουρκία, συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά μεγάλος αριθμός γιατρών από όλες τις οντότητες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, γράφει το τουρκικό δημοσίευμα.

 ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ