Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ;

- Advertisement -
  • Από τα «ήρεμα νερά» στις «φουρτούνες»

  • Προκλητική ρητορική: Ζήτημα αποστρατικοποίησης 23 νησιών του Αιγαίου έθεσε με νέες δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, βάζοντας στο στόχαστρο του κυρίως το Καστελόριζο. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα ο Γκιουλέρ υποστηρίζει πως η Ελλάδα παραβιάζει το πρωτόκολλο της Βέρνης στο Αιγαίο και κάνει έρευνες στη δυνητική υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας. Μάλιστα, ανέφερε ότι τον Ιούλιο το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Ievoli Relume» συνέχισε την δραστηριότητα πόντισης καλωδίων στην Κάσο αφού πρώτα έλαβε προφορική έγκριση από τις τουρκικές Αρχές αναγνωρίζοντας έτσι την δικαιοδοσία τους στην συγκεκριμένη περιοχή.
  • Η ελληνική απάντηση: Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι «η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο, όπως και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, έχοντας μάλιστα υπογράψει τη σχετική διεθνή σύμβαση (UNCLOS). Θέσεις οι οποίες αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στη βελτίωση των διμερών σχέσεων».
  • Το μήνυμα Μητσοτάκη από την Κύπρο: Οι αναφορές του Τούρκου Υπουργού βρήκαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κύπρο. «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι αυτή η βελτίωση του κλίματος συνεπάγεται αυτόματα και τη μεταβολή των θέσεων της Τουρκίας. Όμως ακλόνητοι παραμένουμε κι εμείς. Σε θέματα εθνικής κυριαρχίας, διεθνούς δικαίου, του δικαίου της θάλασσας» επισήμανε ο πρωθυπουργός.
  • Απο το “Βήμα”
Ο έρωτας Γεραπετρίτη-Φιντάν
  • ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΩΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ 
  • του Παντελή Σαββίδη
  • ΣΧΟΛΙΟ: ή δεν έχουν καταλάβει που και πως έχουν μπλέξει ή έχουν επικίνδυνες ψευδαισθήσεις.
  • Η ελληνική θέση περί μίας διαφοράς όχι, μόνο, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή απο την Άγκυρα αλλά καθώς η Αθήνα μπήκε σε συνομιλίες, η Τουρκία θα θέσει όλες τις αναθεωρητικές απαιτήσεις της και θα προσθέσει και άλλες.
  • Στα 23 αυτά νησιά των οποίων την αποστρατιωτικοποίηση απαιτεί η Τουρκία, διαφορετικά θα αμφισβητήσει την κυριαρχία τους, υπάρχει πληθυσμός. Η Τουρκία δεν αμφισβητεί βραχονησίδες, όπως έλεγαν μέχρι σήμερα οι θιασώτες των ήρεμων νερών. Αμφισβητεί ελληνική κυριαρχία και το κάνει σταδιακά. Η Αθήνα παρασύρεται. Οι συνεχείς υποχωρήσεις θα έχουν το τίμημά τους. Η στρατιωτικοποίηση των νησιών δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να ανησυχεί την Τουρκία αν δεν θέλει να κλιμακώσει. Η απαίτηση αποστρατιωτικοποίησης υποδηλώνει τις προθέσεις της Άγκυρας.
  • Υπάρχει και ένας άλλος λόγος που η Τουρκία υπαγορεύει δημοσίως, και εντόνως, τις απαιτήσεις της. Θέλει να δορυφοροποιήσει την Ελλάδα την μόνη που, ακόμη, στα Βαλκάνια δεν έχει υποταχθεί πλήρως και το κάνει δημοσίως για να γίνει συνείδηση στην κοινή γνώμη.
  • Η Αθήνα δεν μπόρεσε να διαμορφώσει πολιτική που να καταστήσει αποτελεσματικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ευρωτουρκικές. Σε θεσμικό επίπεδο το πέτυχε μετά το Ελσίνσκι αλλά σε πρακτικό δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
  • Αντιθέτως, με τις συναντήσεις Μητσοτάκη-Ερντογάν το πλαίσιο συνομιλιών έγινε και πάλι διμερές. Εμφανές λάθος της Αθήνας.
  • Αν η Αθήνα συνομιλεί για να κερδίσει χρόνο, καλώς. Αλλα η τακτική αυτή έχει έναν κίνδυνο και μια προϋπόθεση. Ο κίνδυνος είναι τα πρακτικά. Τι καταγράφεται ως θέσεις της στις συνομιλίες απο τις οποίες θέσεις δεν θα μπορεί να κάνει πίσω. Η Τουρκία καταρθώνει σε ανάλογες διαδικασίες να αποδέχεται ο συνομιλητής της μια θέση την οποία επιδιώκει η Άγκυρα, να καταγράφεται στα πρακτικά και την κρίσιμη στιγμή που θα δεσμευόταν σε κάτι η ίδια να αποχωρεί. Η Άγκυρα παίζει όπως θέλει την Αθήνα.
  • Η προϋπόθεση είναι να έχεις πολιτική για το μετά. Εντάξει, κερδίζεις χρόνο. Για να τον κάνεις τί; Ποια είναι η πολιτική σου για μετά; Και εδώ η Αθήνα πάσχει. Δεν ξέρει τι θέλει.
  • Επαναλαμβάνει τη θέση της μιας διαφοράς, θέση ορθή. Αλλά την θέση αυτή θα πρέπει να μπορείς να την υποστηρίξεις όχι, μόνο, διπλωματικά.  Οι επιλογές της Αθήνας στο θέμα αυτό είναι και αδύναμες και αλλοπρόσαλες. Παρήγειλε ορισμένα οπλικά συστήματα αλλά δεν είναι σαφής ο στόχος τους. Τι επιδιώκει με αυτά; Και κάτι ακόμη. Το ελληνικό δόγμα είναι αποτρεπτικό. Ποια στοιχεία αποτροπής καλλιεργεί η κυβέρνηση στην δημόσια σφαίρα και στον ευρύτερο, πλην των Ενόπλων Δυνάμεων, κρατικό μηχανισμό;
  • Όλη η εικόνα του ελληνικού κράτους είναι εικόνα παράδοσης και παραίτησης της κοινωνίας. Οι ευρωστατιστικές το αποδεικνύουν. Χώρες της ΕΕ που μπήκαν στις ευρωπαίκές δομές καθημαγμένες είναι σήμερα καλύτερα απο την Ελλάδα. Τι φταίει; Είμαστε ανίκανοι ως λαός; Δεν έχουμε ηγεσία; Όλα μαζί;
  • Το παιχνίδι στην ευρύτερη περιοχή είναι σκληρό και παίζεται, γενικώς, αναθεωρητικά. Το εσωτερικό μέτωπο είναι διασπασμένο και η κυβέρνηση με την πολιτική της διευρύνει τα ρήγματα. Το μπλόκ στο οποίο συμμετέχει η χώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αδύναμο να την υποστηρίξει στο επίπεδο διασφάλισης της ακεραιότητάς της παρά μόνο με soft πολιτική.
  • Η μόνη επιλογή είναι οι ΗΠΑ με όλες τις επιφυλάξεις. Διότι στο παρελθόν η εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ δημιούργησε εθνικές τραγωδίες.
  • Έχοντας υπόψη το ιστορικό Ελλάδας-ΗΠΑ, θα μπορούσε να αναζητηθεί μια προσέγγιση στη βάση συμφέροντος και με τις ΗΠΑ και με το Ισραήλ, το οποίο κυριάρχησε κατά κράτος στη Μέση Ανατολή.
  • Χρειάζεται, όμως, επιδεξιότητα την οποία απο ό,τι φαίνεται η Αθήνα δεν διαθέτει ώστε απο τη μια να προωθήσεις τα συμφέροντά σου στην ευρύτερη περιοχή και απο την άλλη να μην ταυτιστείς με απάνθρωπες, εγκληματικές και καταδικαστέες απο το Διεθνές Δίκαιο πρακτικές στο πεδίο.
  • Ένα προνομιακός χώρος για να ασκήσει πολιτική και να είναι χρήσιμη η Ελλάδα στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ είναι τα Βαλκάνια αλλά ούτε βαλκανική πολιτική διαθέτει η Αθήνα. Η πρότασή μας είναι να δημιουργηθεί μια σοβαρή και καλά στελεχωμένη μονάδα του ΥΠΕΞ στη Θεσσαλονίκη που θα ασχολείται με την διαμόρφωση πολιτικής στα Βαλκάνια, το μειονοτικό και τις διάφορες κινήσεις ομάδων με αναφορές στο εξωτερικό. Επικεφαλής της να έχει ικανότατους διπλωμάτες και επαρκές προσωπικό. Η χημεία της Αθήνας με τα βαλκάνια είναι εκρηκτική. Δεν τα γνωρίζει και όποτε επιχείρησε να τα προσεγγίσει η προσέγγισή της είχε κολονακιώτικα χρακτηριστικά.
  • Υπάρχει μια αισιοδοξία, περισσότερο στην κοινή γνώμη και στους αναλυτές, με την αναμενόμενη πολιτική της κυβέρνησης Τράμπ. Αλλά στην Αθήνα διεμηνύθη, μέσω Κατσιματίδη, στενού φίλου του Τράμπ, ότι η Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν βρίσκεται στο “τραπέζι” του Τράμπ. Το μήνυμα είναι σαφές. Ελήφθη;
  • Στις εκλογές κατέρχονται κόμματα και τα κόμματα ψηφίζει ο λαός. Η Νεα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές και η πρωθυπουργία, αναλόγως των συγκυριών και του συμφέροντος της χώρας, μπορεί να αλάζει πρόσωπο, όχι κόμμα, που την ασκεί. Η αμφισβήτηση της πρωθυπουργίας Μητσοτάκη δεν σημαίνει αμφισβήτηση της λαϊκής εντολής.
  • Η χώρα πρέπει να τηρήσει την αξιοπιστία της στην ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή της (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Καύκασος), την διαχρονική αίσθηση που μετέδωσε στους λαούς ως δύναμη φιλειρηνική και με υποστήριξη στις καταπιεσμένες εθνότητες, μια παράδοση που έχει βάθος χρόνου και παράλληλα, να μπορέσει να υποστηρίξει τα εθνικά της συμφέροντα.
  • Η κυβέρνηση με επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να το πετύχει. Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε φάση εσωτερικών διεργασιών που αργούν να συντελεστούν. και η προσαρμογή, στη βάση του εθνικού συμφέροντος, στο νέο διεθνές πλαίσιο είναι αναγκαία για να μην θρηνήσει η χώρα εδαφική απώλεια.
  • Η Ελλάδα είναι τελευταία στην ΕΕ κατά τους δείκτες των Βρυξελών. Διολισθαίνει και αδυνατεί να υποστηρίξει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της. Τείνει να κατστεί δορυφόρος της Τουρκίας.
  • Και ο λαός αποχαυνωμένος παρακολουθεί. Κάτι άλλο πρέπει να γίνει πριν καταλήξουμε σε νέα εθνική καταστροφή. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τι; Η Τουρκία δεν είναι μη αντιμετωπίσιμη δύναμη. Αρκεί να οργανωθεί και να αποφασίσει να αντισταθεί η Ελλάδα.
spot_img

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. «η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο, όπως και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, έχοντας μάλιστα υπογράψει τη σχετική διεθνή σύμβαση (UNCLOS). Θέσεις οι οποίες αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης και στη βελτίωση των διμερών σχέσεων»

    Συγκλονιστική απάντηση, πρωτότυπη, κάτι τέτοιο δεν θυμούμαι να έχει ποτέ λεχθεί! Κάτι φαίνεται πως άλλαξε! Επιτέλους, δείξαμε τα δόντια μας 🙂 🙁

    “Αρκεί να οργανωθεί και να αποφασίσει να αντισταθεί η Ελλάδα”

    Ε, αυτό δεν υποδηλώνει η παραπάνω “σκληρή” δήλωση; Έχομε ήδη αρχίσει να οργανωνόμαστε, αποφασισμένοι ν’ αντισταθούμε, με όπλο … το Διεθνές Δίκαιο! Αήττητοι, όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι….

  2. -Mε όρους πραγματικότητας η Ελλάδα έχει ένα συγκεκριμένο δυναμικό το οποίο από στάσιμο γίνεται σταθερά φθίνων τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με τους γείτονες.
    -Μπορεί ο υπουργός να είναι δακτυλοδεικτούμενος αλλά όλα τα mainstream κόμματα διαχρονικά είναι πάνω κάτω της ίδιας λογικής απλά δεν λένε φωναχτά αυτό που πραγματικά σκέφτονται.
    -Οι εξάρσεις εθνικής αντίστασης λαου και ηγεσίας είναι ανοργάνωτες και σπασμωδικές, με τον μέσο όρο να είναι τελικά αρνητικος.
    Επειδή πέρα από τις προτροπές και επικλήσεις μεμονωμένων ομάδων δεν φαίνεται κάποια σοβαρή προοπτική ενώ τα χρόνια περνούν γοργά, μήπως τελικά θα έπρεπε να επανεξετάζαμε την επιλογή της λιγότερο επιβλαβής λύσης;
    Είναι ανακουφιστικό να ζει κανείς με ψευδαισθήσεις επερχόμενων εθνοσωτήριων λύσεων (πχ αλλαγή του πρωθυπουργού, από το ίδιο μάλιστα κόμμα!) αλλά υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Ούτε και πρόκειται να γίνουμε ποτέ Ισραήλ. Την ησυχία μας και την ευημερία μας δεν θέλουμε; Παράγων ειρήνης και σταθερότητας, αυτά δεν είναι αντίθετα με τις τουρκικές αξιώσεις.
    Εφόσον συμβιώνουμε με την παρακμή, δεν μπορούμε να αναμένουμε λύσεις που θα την υπερβαίνουν, δεν μπορούμε να ζητάμε δια μαγείας πράγματα που είναι πάνω από το (ηθικό και σωματικό) μπόι μας.

    • Με όρους πραγματικότητας οι τουρκικές αξιώσεις εννοείτε ότι είναι αντίθετες με την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και φυσικά εάν θέλουμε ησυχία και ευημερία αυτή σίγουρα δεν πρόκειται να την εξασφαλίσουμε αποδεχόμενοι τις τουρκικές αξιώσεις.
      Το ζητούμενο είναι να δούμε τις επιλογές τις οποίες έχουμε. Εκείνη κι εδώ συμφωνώ αναλογικά με την τοποθέτησή σας, να απαιτούμε αόριστα από τους πολιτικούς αρχηγούς να είναι ηγέτες (απέναντι στην τουρκία) και ικέτες (απέναντι στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ) ταυτόχρονα αποδείχθηκε αδιέξοδη.

  3. Με εξιτάρουν(ελληνιστί) -ίσως επειδή γεννήθηκα και μεγάλωσα στο ανατολικό σύνορο της Πατρίδος μας- οι σκέψεις κα οι προβληματισμοί για εθνικά θέματα, όπως αυτές των φιλόξενων Ανιχνεύσεων και του αγαπητού κ. Σαββίδη.
    Η Τουρκία ,η οποία μετά το 1973 (πετρέλαια Θάσου) και με την μόνιμη ”πίκα”- έχθρα μας από το 1974 λόγω της επεμβάσεως της και καταλήψεως του 37% του Κυπριακού εδάφους ΑΜΥΝΕΤΑΙ και σε εμάς και στην καλούμενη Διεθνή Κοινότητα με επίθεση κατά το δόγμα ”η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση”, την οποίαν δεν είχε εκδηλώσει μετά το 1923 -Συνθήκη της Λωζάνης-και κυρίως μετά το 1930, όταν Κεμάλ και Βενιζέλος είχαν υπογράψει Σύμφωνο Φιλίας και Συμμαχίας, τις οποίες και ετήρησαν .
    Από το 1952 ήμαστε και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ υπό τον θείο ΣΑΜ πάντα.
    Μας θύμισαν το DNA της βαρβαρότητας τους και το 1955 και το 1964 με αφορμή την εθνική έξαρση και την κοινωνικοπολιτική αναταραχή στην Κύπρο του Διγενή πρώτα και του Μακαρίου στη συνέχεια , χρονιές που έπρεπε να ανταποδώσουμε με ”επιθετική ρητορική” ή μικρής έστω κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις, αλλά -όλοι θυμόμαστε- ότι τότε δεν είχαμε εχθρούς προς Ανατολάς, με αποδοχή αυτής της πραγματικότητος από το σύνολο του τότε πολιτικού μας κόσμου, γιαυτό και καμιά φωνή για αντίποινα στην Ελλάδα και τον καθόλου ελληνισμό κυρίως λόγω του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ,ΟΜΩΣ ,
    από το 1974 ”ακονίζουμε τα μαχαίρια” και προετοιμαζόμαστε με εξοπλισμούς να απαντήσουμε με το τέταρτο μέγα ΟΧΙ , αν η Τουρκία μας επιτεθεί .
    Αυτή όμως-Τουρκία- που από τότε ”μας παρακολουθεί”, δεν τολμά πολεμική εμπλοκή -μάλλον γιατί φοβάται και τον θείο ΣΑΜ(τώρα και το Ισραήλ) και για ”τις πλάτες και την κοιλιά” της επικρατείας της-και απλώς αρκείται και ικανοποιείται να μας φοβερίζει με λόγια .
    Τι δεν είπε και λέει για να ικανοποιεί τον αμόρφωτο -κατά εκατομμύρια- λαό της.
    Στην Ελλάδα μας υπάρχουν δύο σχολές σκέψεις.
    Η μία -που εκδηλώθηκε με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα από το1976-1987 με επιθετική ρητορική και απειλή για πολεμική εμπλοκή τον Μάρτιο του 1987- και η άλλη που τηρεί την στάση του σκύλου που δεν γαυγίζει αλλά άμα προκληθεί ΘΑ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ,πολιτική η οποία εκφράζεται διαχρονικά από την Νέα Δημοκρατία .
    ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΛΥΝΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ οπότε
    ”μπήκε σφήνα” το ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη που ”ψιλοδημιούργησε” το άγος των Ιμίων και στη συνέχεια έδωσε στην Τουρκία το 1996 τα ”γκρίζα” Ίμια ,την Μαδρίτη το 1997 και με το Ελσίνκι το 1999 αποφάσισε αντί της Χάγης ΝΑ ΛΥΣΕΙ το θέμα των ελληνοτουρκικών διαφορών μαζί με υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ -εντός 5ετίας-(με λήξη το 2004) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή , που σχεδόν πάντα ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, δηλαδή σκοπιμότητας γιαυτό και άρχισε τις συναντήσεις Επιτροπών , οι οποίες μέχρι πέρυσι έφτασαν τον αριθμό 64.
    Μετά το 2004 η κυβέρνηση της Ν.Δ του κ. Κώστα Καραμανλή ”απήλλαξε” την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επανήλθε για λύση της μιας και μόνο διαφοράς μας στην Χάγη και από τότε ”μιλάνε ,μιλάνε” οι Επιτροπές μας ,αλλά η Τουρκία μέχρι τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή απέκλειε την Χάγη.
    Έκτοτε επειδή είδε-κουτή δεν είναι-να την προσπερνούν σε παγκόσμια διπλωματικά και συμμαχικά φόρα η Ελλάδα και η Κύπρος ,άλλαξε τακτική και υπουργό Εξωτερικών (έβαλε τον Αμερικανοτραφή κ. Φιντάν) και κατάφερε τους κ.κ. Μητσοτάκη , Χριστοδουλίδη και Γεραπετρίτη να τους κεράσουν καφέ στην ωραία Βουδαπέστη .
    ΠΟΣΑ ΚΑΝΤΑΡΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΣ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ έδωσε αυτή η φωτογραφία του κ. Έρντογαν ;;;.. Εν τέλει.
    Με την σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ του κ. Μητσοτάκη, που δεν αγοράζει πολεμικά αεροπλάνα και πλοία για να τα παρκάρει και με σκληρές αντιτουρκικές φωνές των δύο πρώην πρωθυπουργών της Παράταξης (Καραμανλή κυρίως αλλά και Σαμαρά) η Τουρκία θα χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της και θα υποχρεωθεί να υπογράψει για την Χάγη.
    Ελληνοτουρκικό Πόλεμο πάντως με εχθρό της τον νικητή στην Μέση Ανατολή Ισραήλ, που είναι σύμμαχος με Ελλάδα και Κύπρο ούτε καν θα ψιθυρίσει.
    Υ.Γ Κανένας -και πόσο μάλλον Τούρκος- Υπουργός Εθνικής Αμύνης δεν μιλάει φιλειρηνικά για την αντιμετώπιση εχθρού.
    Να εξετάζουμε που και σε ποιους μιλάει κάποιος όταν μας απειλεί λεκτικώς.
    Μας ικανοποιεί που δεν θα έρθει νύχτα ο κ.Έρντογαν όπως έλεγε και το ξαναέλεγε.
    ΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΙΔΗ -έχετε δίκηο-ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.
    Όμως οι Έλληνες δεν θέλουν πολύ για αντιμετώπιση του ”προαιώνιου” εχθρού , στα δε Βαλκάνια δεν ξέχασαν την φράση του Μακεδόνος Καραμανλή ”η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική” ,ούτε τα εμβατήρια για τον όποιον εχθρό θελήσει να την πάρει.
    Να είστε-είμαστε καλά .
    Σταύρος Αθαν. Ναλμπάντης

  4. η Ελλάδα εάν δεν βγει ένας μπροστά, είναι καταδικασμένη να πεθάνει, τα παραδείγματα στην ιστορία είναι πάρα πολλά.
    Οι βολεμένοι, και οι ηλίθιοι, ποτέ δεν έκαναν την διαφορά, μόνο οι λίγοι, εύχομαι όταν έρθει η στιγμή, να μην ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος, και να καθίσουν στο σκαμνί οικογενειακός οι πρωταίτιοι των Εθνικών καταστροφών, που εναλλάσσονται στην εξουσία…………

    • τί εννοείς με παραδείγματα από την ιστορία;
      Ο Ιωαννίδης για παράδειγμα βγήκε μπροστά και οδήγησε την χώρα στα βράχια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
38,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα