ΑΝ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ…

- Advertisement -
Είδα μια δημοσκόπηση, σε ένα σάιτ το οποίο δεν θεωρώ και ιδιαίτερα αξιόπιστο για αυτό κρατώ επιφυλάξεις. Περιορίζει την διαφορα ΝΔ-Συριζα στις 4 με 5 μονάδες. Αλλά όλοι πιστεύουν πως, ανεξαρτήτως της δημοσκόπησης, η διαφορά έχει πέσει σε μονοψήφιο αριθμό.
Για την δική μου πολιτική οπτική, τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα δεν έχουν ιδεολογικές διαφορές. Απλώς, συγκροτούνται απο δαφορετικά πρόσωπα. Ομάδες, δηλαδή. Παρέες που νέμονται την εξουσία. Σ αυτήν την φάση της πολιτικής εξέλιξης βρισκόμαστε.
Επειδή η ομάδα του Συριζα έχει συσπειρώσει πολύ αρνητικό στοιχείο απο τους πολιτικούς νομάδες της μεταπολίτευσης, η δημοσκοπική του ανάκαμψη είναι επικίνδυνη.
Ευελπιστούμε να κάνει κάτι η νέα ηγεσία του τρίτου κόμματος αλλά προς το παρόν προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει. Κάτι για το οποίο έπρεπε να είναι έτοιμη.
Αν ο Μητσοτάκης και η ομάδα του θέλουν να ανακάμψουν πρέπει:
1.-Σπαθί στην αλαζονεία της εξουσίας.
2.-Περιορισμός των υπουργείων στα 10. Δεν χρειάζονται περισσότερα.
3.-Το ένα απο αυτά θα είναι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ενισχυμένο με αρμοδιότητες οικονομίας, περιφεριακής πολιτικής και εξωτερικών που αφορούν βαλκάνια, μειονοτικό. Μετακίνηση υπαλλήλων απο το κέντρο και αν αρνηθούν να θεωρηθεί άρνηση εργασίας με ό,τι συνεπάγεται, σύμφωνα με το νόμο. Δεν θα χρειάζεται κανένας επιχειρηματίας ή άλλος πολίτης της Βόρειας Ελλάδας να πηγαίνει στην Αθήνα για υπογραφές.
4.-Άμεση έναρξη της διαδικασίας αποκομματικοποίησης του κράτους. Δημιουργία ενός κρατικού οργανισμού αυτονομημένου απο τα κόμματα. Θα υπάρχουν θεσμοί που θα ελέγχουν την απόδοση και την εργασία των υπαλλήλων του. Τα κλασικά φαινόμενα του δημοσιοϋπαληλλισμού θα εκλείψουν. Και αν εμφανιστούν θα πατάσσονται αμείλκτα. Άρση της ισόβιας μονιμότητας, πλην των δικαστών.
5.-Οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων θα είναι πρόσωπα που θα αναλαμβάνουν την θέση απο την εξέλιξή τους στην ιεραρχία, όπως πριν καταργήσει τον θεσμό ο Ανδρέας Παπανδρέου. Υπήρξε ένα απο τα μεγάλα λάθη του.
6.-Συχνή αξιολόγηση όλου του προσωπικού του δημοσίου.
7.-Στις κρίσιμες θέσεις θα τοποθετούνται άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο και θα είναι σε θέση να το διαχειριστούν.
8.-Δημιουργία θεσμών εξισορρόπησης του πρωθυπουργοκεντρικού- κομματικού κράτους. Η μετατροπή της βουλής σε έναν όχλο που, απλώς, ψηφίζει την κομματική γραμμή, έχει ακυρώσει εδώ και καιρό την δημοκρατία. Η δημοκρατία είναι κάτι πολύ περισσότερο απο το να μπορείς να μιλάς ελεύθερα στα καφενεία ή να μην συλλαμβάνεσαι με ένα like όπως στην γειτονική χώρα.
Ας αρχίσει με αυτά ο Μητσοτάκης, γιατί δεν προλαβαίνει να κάνει περισσότερα, και βλέπουμε.
Καλή Κυριακή και στος 10.30 πμ συντονιστείτε με τις Ανιχνεύσεις web tv για να παρακολουθήσετε τον Κυριακάτικο Καφέ.
Π.Σαβ
spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλημέρα, κ. Σαββίδη.

    Μήπως είσαστε αιθεροβάμων; Διάβασα και τα 8 σημεία. Κανένα από αυτά δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί από αυτή την κυβέρνηση, αλλά ούτε και από καμία άλλη.

    Το 3 είναι εντελώς αστείο, το οποίο επαναλαμβάνετε συχνά-πυκνά.

    Κανένας δε χρειάζεται να κατεβαίνει εδώ χάμω, όταν έχει ψηφιακή υπογραφή. Ακόμα και αν δεν παρέχεται, πας σε κάποια εταιρεία τύπου Adacom και αγοράζεις. Το κόστος είναι της πλάκας, απλά πρέπει να πας αυτοπροσώπως στην εταιρεία, μία και μοναδική φορά.

  2. ΟΥΡΑ-ΟΥΡΑ -Ρωσιστί-αγαπητές ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ γιατί επιτέλους διασπιστώσατε το πρόβλημα που υπάρχει στην κρατική διοίκηση -από τότε που ο μακαρίτης Μένιος Κουτσόγεωργας διόρισε Πασόκους Νομάρχες -μερικοί ηλικίας 24,25 χρονών (που αργότερα έγιναν και υπουργοί και ανώτατα στελέχη του )- και κατήργησε σε μια βραδιά τους έμπειρους από την Κρατική διοίκηση Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων -όσοι δεν άξιζαν μπορούσαν να αντικατασταθούν-και στις θέσεις τους διόρισε καθαρόαιμους κομματικούς, για ”να καταργήσουν το Κράτος της Δεξιάς ” ,όπως τώρα θέλει ο ΤσιπροΣύριζα δια του κ.Πολάκη. , ΑΛΛΑ .
    1- Γενική κυβερνητική αλαζονεία δεν παρατηρείται για να κοπεί με το σπαθί .
    Είναι ένα σύνθημα της αμήχανης Αντιπολιτεύσεως για να ‘πιπιλίζεται” από τους οπαδούς της ,που όμως ”τσεπώνουν” τις κυβερνητικές παροχές και μπορεί πολλοί να μην είναι αγνώμονες ,όταν δεν έχουν τι να πουν για την κυβερνητική αντιμετώπιση των Εθνικών μας θεμάτων.
    Τέτοια φιλολαική πολιτική δεν την περίμεναν οι αριστεροπροοδευτικοί από κυβέρνηση της επαράτου και του γιου του ”εφιάλτη”.
    2-Τα Υπουργεία πρέπει να περιορισθούν κατά πολύ , μετά από 8ετία από τον διορισμό Γενικών Γραμματέων -αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης- οι οποίοι και θα διοικούν ως ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί με νομιμότητα και κατά συνείδηση ,χωρίς κομματικές σκοπιμότητες.
    Κάποτε οι Περιφέρειες ήταν επτά και οι Περιφερειάρχες είχαν τον βαθμό και τίτλο του υφυπουργού, χωρίς την διασπαστική της εννοίας του κράτους εκλεγμένη κομματική Περιφερειακή και Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση .
    3-Ένα μεγάλο και με πολλές αρμοδιότητες ΥΜΑΘ δεν είναι αναγκαίο -εκτός του ότι δύσκολα θα νομοθετηθεί- γιατ οι (3) Περιφέρειες της τοπικής αρμοδιότητός του αντλούν απ’ ευθείας από την Ε.Ε τα χρήματα των έργων τους και εκεί αποδίδουν λογαριασμό ,μετά δε την Συμφωνία των Πρεσπών εξέλιπαν και οι εθνικοί λόγοι.(μη κλαίμε σαν τις κουκουβάγιες στα ερείπια που δημιούργησε και για την Θεσσαλονίκη η Συμφωνία αυτή).
    4-Το υπ’ α.α 4 των προτάσεών σας είναι η κόπρος του Αυγείου και δεν διαθέτουμε τον Ηρακλή ,για να τον εξαφανίσει ,τα δε σημερινά κόμματα -ιδίως αυτά που τον δημιούργησαν εδώ και 40 χρόνια με τους πολλαπλώς θιγομένους αναξιοκρατικά διορισθέντες και ανελιχθέντες -θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα τους ,ούτε καν να μειωθεί. Δεν βλέπουμε πως ”βάλτωσε” η αξιολόγηση ,που υπήρχε μέχρι το 1981 σε όλο το Δημόσιο;;;.
    5-Οι ”κέρβεροι” Γενικοί Γραμματείς από την κρατική δημοσιουπαλληλία θα επανέλθουν μόνο αν γίνει αξιωματική αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στέρξει για την επαναφορά τους (γνωστό το ” ο τρώσας και ιάσεται”.
    6- Οι πρότασή σας υπ’ά,α 6 -για την αξιολόγηση των κρατικών λειτουργών -μένει στα χαρτιά από το 1992 ,γιατί δεν την θέλουν όλες οι ”Δημοκρατικές Δυνάμεις” και όλα τα Συνδικαλιστικά όργανα των υπαλλήλων.
    Δεν λέγεται τυχαία η φράση ”αχ τι ωραία χρόνια εκείνα του ΠΑΣΟΚ”
    7.- Η πρόταση υπ’α.α 7 δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ,γιατί υπάρχει λειψανδρία ικανών στο Δημόσιο -και όχι μόνο -,αφού οι όποιοι ανώτεροι υπάλληλοι έχουν διοριστεί μετά το 1981 ,είναι αναξιολόγητοι και σχεδόν πλήρως κομματικοποιημένοι και το ”φχαριστιούνται κιόλας”.
    Αλήθεια ποιους θα προτείνατε ,αγαπητέ κ.Σαββίδη ,ως άξιους από το δημοσιογραφικό ”σινάφι”;;;.
    8-Η 8η πρότασή σας είναι αποκλειστικά θέμα της Βουλής και απαιτεί Συνταγματική Αναθεώρηση με προετοιμασία-αν το θέλει -του συνταγματολόγου κ.Ευαγγέλου Βενιζέλου.
    Οι βουλευτές του ΕΘΝΟΥΣ μας τελείωσαν-πέραν της μειωμένης μορφώσεως και παιδείας τους για να κρίνουν σωστά κάθε φορά-.
    Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ ,ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΡΜΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ .
    Υ.Γ Συγγνώμη που ”μακρηγόρησα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
38,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα