Ανησυχία γι αυτό που έρχεται: «Δεν έπρεπε να είχαμε εμπλακεί στον πόλεμο στην Ουκρανία» λέει τώρα η Ν.Μπακογιάννη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αφότου πρώτα δώσαμε τα μισά πυρομαχικά των ΕΔ

Σε συγκλονιστική δήλωση προχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη για τον πόλεμο στην Ουκρανία  παραδεχόμενη: «Δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε εμπλακεί εκεί» ή για να το εξηγήσουμε απλά είπε «παίξαμε και χάσαμε»

Οι δηλώσεις έρχονται καθώς βλέπει την εκλογή Ν.Τραμπ ως την πιο πιθανή με ότι αυτό πλέον συνεπάγεται για την εξωτερική πολιτική του Κ.Μητσοτάκη που είχε επιλέξει να εμπλέξει την χώρα στις πρώτες γραμμές κατά της Ρωσίας και στέλνοντας τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών στην Ουκρανία.

Αυτά όμως, όπως αντιλαμβάνεται και αναφέρει η Ν.Μπακογιάννη αλλάζουν και το μεγάλο ερώτημα είναι σε ποια θέση θα βρεθεί η χώρα.

Κατά την ομιλία της στο 28ο ετήσιο συνέδριο «Economist Government Roundtable» και την ενότητα «Γιατί οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές είναι τόσο κρίσιμες», η αδελφή του πρωθυπουργού και βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι το επόμενο εξάμηνο θα είναι κρίσιμο ενώ αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελλάδας και την σημασία να υπάρξει σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Έτσι ερωτώμενη εάν ο Τραμπ έχει μια νέα θητεία, τι πιστεύει ότι θα αλλάξει στην Μέση Ανατολή και την Ουκρανία, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Τραμπ.

«Δεν πιστεύω ότι θα ρέει το χρήμα στην Ουκρανία. Δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαμε εμπλακεί εκεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αναταραχή, υπάρχει πολύ μεγάλο άγχος για το αποτέλεσμα, πώς θα επηρεάσουν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο στην Ευρώπη όσο και τον υπόλοιπο κόσμο και πώς θα είναι το ΝΑΤΟ πλέον.

Οι γαλλογερμανικές σχέσεις δεν είναι οι σχέσεις που ξέραμε στο παρελθόν. Η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον μιας σειράς νέων και παλιών προβλημάτων» υπερτόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Ο ρόλος των ΗΠΑ είναι κρίσιμος τόσο για την Ουκρανία όσο και για την Μέση Ανατολή. Πώς η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση, όποια και αν είναι αυτή, θα εργαστεί στο θέμα της Μέσης Ανατολής;».

«Για εμάς η Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά σημαντική» συνέχισε η πρώην υπουργός και ανέφερε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη και είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι, γιατί όπως γνωρίζετε η Ελλάδα είναι σε μια πολύ ιδιαίτερη θέση.

Είμαστε ειλικρινείς διαμεσολαβητές για την περιοχή, είμαστε μια χώρα η οποία απέδειξε στο παρελθόν ότι μπορούμε να επικοινωνούμε και με τις δύο πλευρές, τόσο με το Ισραήλ όσο και με τους Παλαιστινίους με αποτελεσματικό τρόπο, όμως πολλά εξαρτώνται από τις ΗΠΑ».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/anisyxia-gi-ayto-pou-erxetai-den-eprepe-na-eixame-emplakei-ston-polemo-stin-oukrania-leei-tora-i-n-mpakogianni/

 

 

spot_img

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτή η τοποθέτηση με προβληματίζει πολύ.
    Το κρίσιμο ερωτημα το οποίο τίθεται πλέον, και εδώ θα περίμενα μια σαφή τοποθέτηση της κυβέρνησης, με διαφάνεια ανάλογη της σημασίας του ζητήματος, εάν η χώρα μας είχε άλλη επιλογή από εκείνη η οποία μας οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη.
    Εάν είχε, τότε δεν τίθεται απλά θέμα άμεσης αντικατάστασης των υπαιτίων, αλλά ριζοσπαστική ανακατάταξη στο πολιτικό σκηνικό, ώστε η εξωτερική πολιτική της χώρας να αποκτήσει περισσότερα περιθώρια και ευελιξία.

    • Η ερώτηση δεν ήταν συγκεκριμένη αν η Ελλάδα έπρεπε ή δεν έπρεπε να εμπλακεί στον πόλεμο ,αλλά φρονώ πως η απάντηση της κ. Μπακογιάννη ”δεν έπρεπε να είχαμε εμπλακεί” εννοεί ως ΗΠΑ +ΝΑΤΟ +Ε.Ε η οποία Δύση (συνολικά) με την ενδεχόμενη εκλογή του κ. Τραμπ θα προσπαθήσει να απεμπλακεί από τον οικονομικά ασύμφορο πόλεμο ,αλλά ας μη νομίζουμε ότι και ο κ. Τραμπ και όλη η Δύση -και η Ανατολή (Ιαπωνία Ινδία και η Κίνα ακόμη )-θα δώσουν ”γην και ύδωρ” στον κ. Πούτιν , που ήρξατο χειρών αδίκων .
      Μπορούσαμε να μη συμμετέχουμε ως κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην ομόθυμη υποστήριξη τους στην Ουκρανία και αν ναι δεν θα είχε την τύχη του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή (τα γράφει όλα ο κ. Κοττάκης) και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ;;;
      Δεν γράφουμε συχνά ότι η πολιτική ,ιδίως η εξωτερική είναι σκληρή και δύσκολη για τα μικρά κράτη που έχουν γύρω-γύρω τους άσπονδους φίλους , όπως η Ελλάδα μας ;;;.
      ΚΑΙ μη ξεχνάμε ότι μόνο το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση ήταν και είναι αντίθετα με την στήριξη της Ουκρανίας και γιαυτό δημιουργούν υποψίες ότι είναι κόμματα φιλορωσικά;;;.
      Θα ήθελα να ερωτήσουν την κα Μπακογιάννη αν εννοούσε λάθος μόνο την εμπλοκή της Ελλάδος σαυτόν το0ν πόλεμο ή όλης της Δύσης.

      • “Μπορούσαμε να μη συμμετέχουμε ως κράτος μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην ομόθυμη υποστήριξη τους στην Ουκρανία”

        η τουρκία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ;
        η Ουγγαρία δεν είναι μέλος της Ε.Ε.;

        “και αν ναι δεν θα είχε την τύχη του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή (τα γράφει όλα ο κ. Κοττάκης) και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ;;;”

        αυτό θα το γνωρίζαμε εάν έπραττε το ίδιο.

        “Δεν γράφουμε συχνά ότι η πολιτική ,ιδίως η εξωτερική είναι σκληρή και δύσκολη για τα μικρά κράτη που έχουν γύρω-γύρω τους άσπονδους φίλους , όπως η Ελλάδα μας ;;;”

        και το συμπέρασμα το δικό σας είναι, να δώσουμε όπλα στην Ουκρανία;

        “μη ξεχνάμε ότι μόνο το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση ήταν και είναι αντίθετα με την στήριξη της Ουκρανίας και γιαυτό δημιουργούν υποψίες ότι είναι κόμματα φιλορωσικά;;;”

        εάν κερδίσει ο Τράμπ και πάρουμε αυτά τα οποία λέει η κα. Μπακογιάννη τοις μετρητοίς θα έλεγα, ότι αυτό το οποίο θα χρειαστούμε θα είναι “φιλορωσικά” κόμματα και όχι άβουλους εντολοδόχους μιας χώρας η οποία δεν θα είναι άλλο πρόθυμη να εγγυηθεί την εδαφική μας ακεραιότητα, εσείς;

        • Eυτυχώς που κάποιος κατάλαβε, μόνον αυτός, ότι η Μπακογιάννη δεν μιλά για την Ελλάδα μόνον, αλλά και τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, δηλαδή όλη την Δύση. Και η “σωστή πλευρά τής Ιστορίας” που ακολούθησε ο Κούλης;

          Παραφράζοντας τον Goebbels, δεν έχω παρά να τού πω: “Onanieren, onanieren, es bleibt nichts mehr übrig”!

  2. Διαπιστώσεις κατόπιν εορτής, όπως πάντα, από μια γριά κουφάλα, που πέρασε όλη της την ζωή στην Βουλή, δεν ψήφισε καν τον αδελφό της αρχηγό τής συμμορίας των. Και γιατί δεν τα έλεγε αυτά πριν κάμει ο μαλάκας, ο αδελφός της τη ζημιά; Βρε άι σικτίρ, θηλυκέ Δρακουμέλ!

  3. Να συμπληρώσω εδώ ότι ο λόγος που τώρα τα λέει είναι προφανέστατος: Μετά και την επίθεση/απαξίωση τού αδελφούλη της από τούς δύο πρώην πρωθυπουργούς τής ίδιας συμμορίας, που εντούτοις εξακολουθούν, ως καλοί Έλληνες πολιτικάντηδες, να παραμένουν στο κόμμα, βλέπει την πτώση του και θα πει “εγώ τα έλεγα”. Σίχαμα!

  4. Και … ‘η σωστή πλευρά της Ιστορίας’;
    Α, ρε πρόβατα που την πιστεύετε.
    Στο γκρεμό θέλουν να μας ρίξουν για ‘ίδιον όφελος’…
    Όσοι τους ψηφίζετε … με τις υγείες σας!

    • Μια στιγμή: ξέρεις καμία άλλη πλευρά της ιστορίας να σου δανείζει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ενώ έχεις αποδείξει ότι δεν ήξερες να διαχειρίζεσαι τις προηγούμενες εκατοντάδες;
      Για αυτό ρώτησα πιο πάνω εάν είχαμε άλλη επιλογή.

      • Και βέβαια είχαμε. Ως μέλος τού ΝΑΤΟ και τής ΕΕ ήμασταν υποχρεωμένοι να μετάσχομε στις κυρώσεις κατά τής Ρωσσίας, αλλά μέχρις εκεί. Το να πάρομε, όμως, την ντουντούκα και να παριστάνομε τα πρωτοπαλλήκαρα εναντίον της και εις βάρος τής ασφάλειας των νησιών μας, δεν ήταν υποχρεωτικό. Τι δεν καταλαβαίνεις, δηλαδή και το ρίχνεις συνεχώς στο ότι μάς δάνεισαν; Διότι τίποτε άλλο δεν βλέπεις, παρά μόνο τα λεφτά, τα δισ. που χρωστούμε, χωρίς ποτέ να αναφέρεις εκείνα που μάς χρωστού οι Γερμανοί, αλλά δεν μάς τα δίνουν με το “έτσι θέλω”. Αυτά γιατί τα ξεχνάς;

        Την παραπάνω άποψη έχουν εκφράσει και οι Ρώσσοι (Λαβρώφ, Ζαχάροβα). Καταννοούν ότι ήμασταν υποχρεωμένοι να πούμε ναι στις κυρώσεις, δεν κατανοούν, όμως, τον υπερβάλλοντα ζήλο υπέρ τής Ουκρανίας και προπαντός κατά τής Ρωσσίας, ξεχνώντας τούς εκεί Έλληνες.

  5. Αγαπητέ κ. Λούμπεν δυστυχώς δεν είμαστε Τουρκία ( στο τέλος εκάμφθη και αυτή), -που χωρίς την Ανατολική Θράκη , την οποίαν εγκαταλείψαμε αμαχητί το 1922 θα ήταν Ασία και δεν θα μετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που κατ’αυτάς βλέπουμε-, ούτε είμαστε Ουγγαρία με εκλεγέντα με 54% πρωθυπουργό (τον οποίον όμως είδαμε πρόσφατα να συνομιλεί θερμά με τον κ. Ζελένσκι),αλλά έχουμε πενήντα χρόνια ”σκλαβωμένη” την θυγατέρα Κύπρο μαζί με την Κων/πολη και τέλος-τέλος ε…. ΝΑΙ δεν είχαμε και πρωθυπουργό ”τζάμπα μάγκα ”σαν τον κ . Τσίπρα .
    Δεν δικαιολογώ αλλά κατανοώ την θέση της κυβερνήσεώς μας (για την οποίαν πάντως δεν υπεβλήθη πρόταση μομφής), όταν μάλιστα αναλογίζομαι την εγκατάλειψη μας από την Ρωσία και το 1922 και το 1974 και την αναγνώριση -από τις πρώτες χώρες – της Δημοκρατίας της Μακεδονίας (Σκοπίων), που μας ”βγάζει τώρα και γλώσσα”.
    Επαναλαμβάνω την απαίτησή μου να ερωτηθεί -θα μου πείτε από ποιόν -η κυρία Μπακογιάννη αν με τον πληθυντικό της ”ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ” εννοούσε μόνο την Ελλάδα και όχι την όλη Δύση.
    Ευχαριστώ σας που προχωρήσαμε λίγο τον διάλογο .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
32,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα