Αναβλήθηκε η δίκη του δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο δημοσιογράφος παραμένει κρατούμενος. Γιατί διαχωρίστηκε σε δύο σκέλη η υπόθεση.

Για 28 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη του αυτοφώρου του δημοσιογράφου της ΕΡΤ που κατηγορείται τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου.

Παρά την αναβολή της δίκης, ο δημοσιογράφος παραμένει κρατούμενος και το δικαστήριο καλεί τις καταγγέλουσες να προσέλθουν στο δικαστήριο για να καταθέσουν και να ενημερωθούν για το αίτημα ποινικής διαμεσολάβησης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, η εισαγγελέας της Αθήνας, Αγγελική Τριανταφύλλου, άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή.

Όπως επισημάνθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ του iEidiseis.gr, η υπόθεση έχει δύο σκέλη και διαχωρίστηκε από την εισαγγελία για τον εξής λόγο: Το αδίκημα της ενδοοικογενειακής απειλής κατά συρροή είναι το μόνο που έχει αυτόφωρο χαρακτήρα και αφορά τα μηνύματα μέσω sms που εστάλησαν από τον δημοσιογράφο στη σύντροφό του. Αυτός είναι και ο λόγος που συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο.

Το δεύτερο σκέλος αφορά στις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, δηλαδή για τον ξυλοδαρμό της νυν συντρόφου του αλλά και της εν διαστάσει συζύγου του, που όμως επειδή διαπράχθηκαν σε προγενέστερο χρόνο δεν εμπίπτουν στο αυτόφωρο.

Για τις καταγγελίες αυτές η υπόθεση διαχωρίστηκε και διενεργείται ήδη προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Εάν διαπιστωθεί ότι έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα και ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, όπως ορίζει ο νέος νόμος Φλωρίδη, τότε η υπόθεση θα πάει σε ανακριτή και το πιθανότερο είναι πως θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

https://www.ieidiseis.gr/ellada/252574/anavlithike-i-diki-tou-dimosiografou-tis-ert-gia-ton-ksylodarmo-tis-syzygou-tou

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα