Αλβανία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ιλίρ Μέτα για υπόθεση διαφθοράς

- Advertisement -

 

Ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα / Φωτογραφία: AP
21/10/2024  17:43
Το αριστερό Κόμμα Ελευθερίας της Αλβανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ηγέτης του και πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς.

Ο Ιλίρ Μέτα συνελήφθη στα Τίρανα από αστυνομικούς του Εθνικού Γραφείου Ερευνών.

Μασκοφόροι αστυνομικοί, φορώντας πολιτικά, σταμάτησαν στη μέση κεντρικού δρόμου και έβαλαν μέσα σε ένα από τα οχήματα τον Μέτα, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από το Κοσσυφοπέδιο και ετοιμαζόταν να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Τέντι Μπλούσι, έκανε λόγο για «εγκληματική απαγωγή».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μέτα, η σύλληψη αφορά έρευνα για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και απόκρυψη προσωπικών εισοδημάτων και περιουσίας.

Ο Ιλίρ Μέτα ήταν πρόεδρος της Αλβανίας από το 2017 έως το 2022. Εναντίον του διεξάγεται έρευνα για φερόμενη παράνομη άσκηση πίεσης στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από χρόνια. Ο ίδιος και η πρώην σύζυγός του έχουν επίσης ερευνηθεί για ισχυρισμούς περί απόκρυψης προσωπικής περιουσίας και εισοδήματος. Υπήρξε σφοδρός πολέμιος της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, κατηγορώντας την ότι διοικεί ένα «κλεπτοκρατικό καθεστώς».

Πλέον, δύο πρώην πρόεδροι της Αλβανίας (Ιλίρ Μέτα και Σαλί Μπερίσα), που έχουν ασκήσει έντονη κριτική και έχουν καταγγείλει την κυβέρνηση του Έντι Ράμα, βρίσκονται υπό κράτηση.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα