Αιχμές Γεραπετρίτη για Κεφαλογιάννη, Σκυλακάκη και  Δένδια

- Advertisement -

Οι λόγοι που ο Γ. Γεραπετρίτης «άδειασε» τον προκάτοχό του στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Καρφιά» εναντίον τριών υπουργών της κυβέρνησης έριξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στους «γαλάζιους» βουλευτές που είναι και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για τα Ελληνοτουρκικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών άφησε αιχμές για τον Νίκο Δένδια, καθώς αναφερόμενος στην κινητικότητα για το Κυπριακό, ανέφερε πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, δεν υπήρχε το θέμα στην ατζέντα του ΟΗΕ. Αναφορά που αποτέλεσε «άδειασμα» στον προκάτοχό του.

Στο στόχαστρο του κ. Γεραπετρίτη μπήκαν ακόμη η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Θόδωρο Σκυλακάκη, για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό. Άσκησε κριτική για τις διατάξεις που προβλέπουν ότι τα ακατοίκητα νησιά και οι βραχονησίδες της χώρας απαγορεύεται να έχουν οικονομική – τουριστική δραστηριότητα. Μάλιστα, τόνισε πως οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα επανεξεταστούν.

«Αισθάνομαι την υπερηφάνεια στην εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής», είπε κλείνοντας την περίπου τρίωρη ενημέρωση η πρόεδρος της Επιτροπής, Ντόρα Μπακογιάννη, με τους βουλευτές να τη χειροκροτούν.

Από την πλευρά του, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης έκανε λόγο για μια άρτια ενημέρωση και υποστήριξε ότι τέθηκε όλη η γκάμα των θεμάτων από τους βουλευτές.

Για ποιον λόγο οργανώθηκε το «μασάζ» από Γεραπετρίτη

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραφε το iEidiseis.gr, προφανής στόχος της ηγεσίας του ΥΠΕΞ ήταν μέσω του εκτεταμένου διαλόγου να εμφανιστεί αρραγής η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ενόψει της έλευσης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στην Αθήνα, στις 8 Νοεμβρίου.

gerapetritis-enimerosi_7320d.jpg

Κοινοβουλευτικά και άλλα στελέχη της ΝΔ θεωρούν ότι οι όποιες ενστάσεις ή προβληματισμοί θα παραμείνουν εντός των τειχών και δεν θα δημοσιοποιηθούν.

Καλού κακού, ωστόσο, ο γραμματέας Στ. Καλαφάτης, φρόντισε να στείλει ήδη το μήνυμα ότι όποιος ή όποια, μέσω ερώτησης για τα εθνικά, θέσει σε αμφισβήτηση την εθνική γραμμή που υπηρετεί η κυβέρνηση, καλά θα κάνει να το σκεφτεί καλύτερα.

Η συνάντηση της Τρίτης (22/10) πιθανότατα δεν θα είναι η μοναδική συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με «γαλάζιους» βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον σχεδιασμό του κ. Γεραπετρίτη, είναι να υπάρξει και μία ευρύτερη συνεδρίαση με όλους τους βουλευτές για τις εξελίξεις στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

https://www.ieidiseis.gr/politiki/266401/aixmes-gerapetriti-gia-kefalogianni-skylakaki-kai-dendia

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα