Αγιατολάχ Χαμενεΐ: «Η επίθεση του Ισραήλ δεν πρέπει ούτε να υποτιμάται ούτε να αντιμετωπίζεται με υπερβολή»

- Advertisement -

Σε χθεσινή ανακοίνωση το ιρανικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι το Ιράν είναι υποχρεωμένο να «αμυνθεί» έναντι της επίθεσης

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στην πρώτη του δήλωση μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν τόνισε ότι η επίθεση του Ισραήλ τα ξημερώματα του Σαββάτου δεν πρέπει «ούτε να υποτιμάται ούτε να αντιμετωπίζεται με υπερβολή».

Σε χθεσινή ανακοίνωση το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι το Ιράν είναι υποχρεωμένο να «αμυνθεί» έναντι της επίθεσης που εξαπέλυσε το Ισραήλ πλήττοντας στρατιωτικούς στόχους σε ολόκληρη την Ισλαμική Δημοκρατία.

«Το Ιράν έχει το δικαίωμα και το καθήκον να αμύνεται έναντι ξένων επιθετικών πράξεων» ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν σε ανακοίνωσή του, επικαλούμενο το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά για άμεσα αντίποινα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Ιράν προειδοποίησε για νέες επιθέσεις κατά των εχθρών της χώρας του, ενώ ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου δήλωσε πως η αντίδραση του Ιράν στα ισραηλινά πλήγματα είναι αναπόφευκτη.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/agiatolax-xamenei-i-epithesi-tou-israil-den-prepei-oute-na-ypotimatai-oute-na-antimetopizetai-me-ypervoli/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα