Ένας Θρακιώτης για τα επικίνδυνα εθνικά παιχνίδια στον Έβρο

- Advertisement -

Τούρκοι και Βούλγαροι αγοράζουν «μπιρ παρά» σπίτια και χωράφια.

Έναν Θρακιώτη στρατηγό επέλεξε ο Βασίλης Κικίλιας για συντονιστή αποκατάστασης και ανασυγκρότησης του Έβρου. Πρόκειται για τον Γιώργο Κέλλη, που ως αξιωματικός Μηχανικού και πολιτικός μηχανικός επί χρόνια, επόπτευε όλα τα έργα του Στρατού στον Έβρο από την ανάθεση μέχρι την παράδοση τους.

Επομένως γνωρίζει καλά στην περιοχή πρόσωπα και καταστάσεις.

Το μεγάλο στοίχημα στον Έβρο είναι η αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων στο δάσος της Δαδιάς και η ανασυγκρότηση της περιοχής για να σταματήσει ο ξεριζωμός των Εβριτών από τον τόπο τους.

Πρόσφατα που επισκέφτηκε τον Έβρο ο Τάκης Θεοδωρικάκος με το καπέλο του υπουργού Ανάπτυξης, βρέθηκε μπροστά σ’ ένα άκρως ανησυχητικό φαινόμενο. Οι ντόπιοι να εγκαταλείπουν τα χωριά και την ακίνητη περιουσία τους, να την πουλάνε «μπιρ παρά» σε Τούρκους και Βούλγαρους. Σε συγκεκριμένο χωριό του Έβρου πουλήθηκε σε Τούρκο αγρόκτημα τεσσάρων στρεμμάτων με σπίτι 100τμ, μόλις 15.000 ευρώ.

Αυτά τα παράδοξα και άκρως ανησυχητικά φαινόμενα καλείται να αντιμετωπίσει ο στρατηγός Κέλλης με την παρέμβαση του κράτους των Αθηνών, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης του Έβρου που η Βουλή έχει εγκρίνει.

Δ.Β.

https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/263135/enas-thrakiotis-gia-ta-epikindyna-ethnika-paixnidia-ston-evro

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έχω γράψει πολλές φορές πόσο αυταρχικό είναι αυτό που κάνει το ιερατείο των Βρυξελλών, να επιβάλει όλες του τις αποφάσεις ομοιομόρφως στα κράτη-μέλη, παραβλέποντας ιδιαιτερότητες και άλλα επί μέρους προβλήματα.

    Στην Ελλάδα είχαμε παλαιότερα τις λεγόμενες παραμεθορίους περιοχές, στις οποίες δεν επιτρεπόταν η πώληση ακινήτων σε αλλοδαπούς. Όμως, τέτοιες περιοχές απαγορεύονται στην ΕΕ κι έτσι αναγκαστήκαμε κι εμείς να τις καταργήσομε. Το Λουξεμβούργο, ή η Γαλλία μπορεί να μην χρειάζονται παραμεθορίους περιοχές. Η Ελλάδα τις χρειαζόταν και χρειάζεται. Δεν θα έπρεπε να ληφθεί αυτό υπ΄όψν τού ιερατείου; Πώς οι ΗΠΑ, που είναι κράτος, αφήνει την εφαρμογή των περισσοτέρων νόμων στην διακριτική ευχέρεια των πολιτειών της;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα