ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ κ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Την ιστορία με το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου θα την γνωρίζετε. Το έργο ανέλαβε ο ΑΔΜΗΕ και ζητά απο τις ρυθμιστικές αρχές των δύο χωρών να αποφασίσουν πως αν παρέμβη η Τουρκία και δεν ολοκληρωθεί, το κόστος μέχρι εκείνη την στιγμή θα το πληρώσουν οι καταναλωτές.
Η ελληνική αρχή συμφώνησε.
Η κυπριακή έχει επιφυλάξεις.
Φιλοκυβερνητικά δημοσιεύματα στην Αθήνα αποδίδουν τις επιφυλάξεις της κυπριακής αρχής σε οικονομικά συμφέροντα στο νησί που θα θιγούν απο την διασύνδεση.
Ακόμη και αν έχουν δίκαιο και αυτό συμβαίνει, γιατί πρέπει το κόστος να επιβαρύνει τον καταναλωτή;
Τέτοιος επιχειρηματίας σαν τον ΑΔΜΗΕ γίνομαι και εγώ. Αναλαμβάνω ένα έργο και αν πάει καλά μοιράζω και κανένα ευρώ. Αν δεν πάει, το ΄καλούμενο επιχειρηματικό ρίσκο θα το χρεωθεί ο καταναλωτής.
Κύριε Μητσοτάκη βάλτε με στην Λίστα των επιχειρηματιών σας στην … φιλελεύθερη δημοκρατία μας…
ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ο υπουργός εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης έκανε μια δήλωση για να δικαιολογήσει την πολιτική του που υπονοεί την δεινή ελληνική θέση στην ισορροπία Ελλάδας Τουρκίας.
Είπε motamo:
“Αν υπερασπιζόμασταν τα δικαιώματά μας όπως στο παρελθόν εννοεί το 2020 (με τον στόλο), θα προέκυπτε κρίση & αυτό θα οδηγούσε σε υπαναχώρηση της δικής μας πλευράς, ενώ τώρα που αποφύγαμε την ένταση , κερδίσαμε & δεν οπισθοχωρήσαμε σε τίποτα”.
Τέτοια ομολογία δεν γίνεται απο τα χείλη ενός υπουργού εξωτερικών, ακόμη και αν η εντύπωση που έχει δοθεί απο τις ενέργειές του τον αδικεί.
Αυτά μπορεί να τα γράψει ένας δημοσιογράφος ή ένας αρθρογράφος και να είναι αληθή ή ψευδή.
Όταν τα ομολογεί ένας υπουργός εξωτερικών η αλήθειά τους θεωρείται αυτονόητη και η παραδοχή της αδυναμίας δεδομένη.
Κύριε Γεραπετρίτη ξέρετε τι μήνυμα στείλατε στην Τουρκία;
Κάντε ό,τι θέλετε αφού βρισκόμαστε σε αδυναμία να σας αντιμετωπίσουμε. Θα προσπαθήσουμε να ελιχθούμε. Αν τα καταφέρουμε καλώς, αν όχι θα βάλουμε την ουρά κάτω απο τα σκέλια.
Αν ο κ. Γεραπετρίτης ήθελε να περάσει ένα μήνυμα επι τών κινήσεών του που-κατ αυτόν- απέφυγαν τον κίνδυνο μιας νέας ήττας, θα μπορούσε να ζητήσει να το κάνει ένας δημοσιογράφος απο αυτούς που έχουν εθισθεί στην αγιογραφία.
Μεγάλο λάθος του κ. Γεραπετρίτη που δείχνει και κάτι άλλο:
τους πολιτικούς μπορεί να τους κατηγορούμε αλλά έχουν εθισθεί σε τέτοιου είδους κακοτοπιές. Θα τις απέφευγαν.
spot_img

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλημέρα και καλή Ίνδικτο, … Γέρων Παντελεήμων (από τις πολλές επισκέψεις στο Όρος, κάτι θάχει μείνει, δεν μπορεί!),

    Το είπε κι αυτό ο κλασσικός αυτός βλάξ; Ομολόγησε φόρα-παρτίδα ότι θα υποχωρούσαμε; Μα είναι δυνατόν να προσκαλεί τούς Τούρκους να μάς κάνουν μπούλινγκ; Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω πώς έγινε αυτός ο άνθρωπος καθηγητής πανεπιστημίου, πολλώ μάλλον δε ΥΠΕΞ, αν και αυτός που τον έκαμε δεν νομίζω να έχει στενότερες σχέσεις με την εξωτερική (και όχι μόνο) πολιτική. Και οι δύο είναι επικίνδυνοι για την χώρα.

  2. Τώρα αν είσαι φιλομαθής και χειρίζεσαι καλά το διαδίκτυο γίνεσαι με την βοήθεια του google πανεπιστήμων.
    Μας ξέμειναν οι βιβλιοθήκες γεμάτες με βιβλία.
    Υ.Γ Ένας φιλόλογος , που διδάχτηκε αρχαία γραμματεία και στοιχεία φιλοσοφίας δεν προσβάλλει ,ούτε βρίζει -ονόματα δεν λέμε-, αγαπητέ κύριε Σαββίδη.
    Το έφερε η κουβέντα.
    Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο.

    • Πρόσθεσες ακόμη μία σου αρετή, την ζήλια. Είσαι 81 ετών και θα έπρεπε να σε διέπη μία ποια σοβαρότης. Δεν βαρύνεσθε, που έλεγε και η αξέχαστην Βασιλειάδου.

  3. Βοήθεια κύριε Σαββίδη , που μας διαβάζετε.
    Ελευθερία έκφρασης ΝΑΙ αλλά όχι και έτσι και μάλιστα επανειλημμένως .
    Έχετε και κίτρινες και κόκκινες κάρτες.
    Κήδομαι -νομίζω και πολλοί άλλοι- της σοβαρότητος και αξιοπρεπείας των μοναδικών στην Βόρειο Ελλάδα ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ .
    Υ.Γ Χαίρομαι για την ευκαιρία καταθέσεως των παραπόνων μου και αναμένω ψύχραιμος.

  4. Στρατιωτικους θελουμε να μας κυβερνησουν ,μπας και σωσουμε αυτο που λεμε ΕΛΛΑΔΑ. Οι πολιτικοι ξανα υπονομευουν τα συμφεροντα αυτου του τοπου.

    • Οχι να μας κυβερνήσουν -αυτό ούτε γίνεται και ούτε πρέπει-,αλλά να διοικήσουν κρατικές Υπηρεσίες, όπως συμβαίνει κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες χώρες.
      Τι στο καλό τόσες εξειδικεύσεις μετά τις παραγωγικές σχολές τους παίρνουν γιατί να μένουν αναξιοποίητοι ;;;.
      Οι ”προοδευτικοί” ζουν με την φαντασίωση ότι μπορεί -και τρεις ακόμη-να κάνουν στρατιωτικό Κίνημα, οι άλλοι προτιμούν τους πολιτικάντηδες για μικροεξυπηρετήσεις και για ναι σε όλα .
      Και φυσικά μιλούμε και γράφουμε για ακομμάτιστους όσο είναι στην ενέργεια αξιωματικούς και όχι για πράσινους ,μπλε και ροζ , που επισκέπτονται και με στολές ακόμη κομματικά γραφεία για μια προαγωγή και μια καλή μετάθεση .ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΣΑΜΕ οι σχετικοί .

  5. Δηλαδη θα πληρωσουμε το καλωδιο για να στελνουμε τζαμπα ρευμα στο ισραηλ μεσω των ισραηλινων ανεμογενητριων.να βαλουμε και μια σωληνα να τους στελνουμε και το αιμα μας .τελικα στην ε.ε ανηκομεν η στα βαθη της ασιας;

  6. Δεν πρόκειται περί λάθους ούτε ανικανότητος αλλά περί ενσυνείδητης, εντολοδοτικής εθνοπροδοσίας, με σκοπόν την υλοποίησιν του αμερικανικού σχεδίου Φαιδώρα διαμελισμού του Αιγαίου και παραδόσεως της ΑΟΖ της Ανατ. Μεσογείου στους Τούρκους, που χαίρουν αδιαλείπτως της προτιμησιακής μεταχειρήσεώς των υπερατλαντικών επικυρίαρχων. Το ρητορικό ερώτημα είναι, διατί ουδείς εκ των συστημικών αναλυτών δεν αναφέρεται σε αυτήν, την οποίαν διεξάγει σύσσωμον το δωσίλογο παρλιαμενταρικό (ψευδεπιγράφως και παραπλανητικώς αποκαλούμενο «κοινοβουλευτικό») καθεστώς από το 1974

  7. Πρόκειται επίσης μεταξύ όλων των άλλων περί ενός ασυστόλου ψευδούς του εθνικώς εθνοβλαβέστατου Γεραπετριτη, που προσβάλλει την νοημοσύνη των όσων νουνεχών…..

  8. Και αν όλα ”τα μαύρα κοράκια” ΤΩΡΑ διαψευσθούν -ως συνήθως- τι θα πουν ;;;.
    Και το 2027 αργεί -ευτυχώς με την αντιπολίτευση που έχουμε-.

    • Γιατί δείχνετε την ασχετίλα σας με το πως λειτουργεί το κράτος.
      Άντε και υπέγραψε τις Πρέσπες του Αιγαίου ο κ. Γεραπετρίτης -όλοι οι
      ”προοδευτικοί’ το θέλουν για να έχουν να λένε-πιστεύει κανένας Έλληνας ότι θα κυρώσουν την Συμφωνία στην Βουλή οι 157 άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας;;;.
      ΜΗ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.

  9. Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας με αυτούς τους ξεδιάντροπους ξεπουλημενους. Όχι 41% ούτε 1% τους άξιζε.

  10. Δεν θα περίμενε κανείς κάτι παραπάνω από το γιό του αποστάτη. Αλλά ο Έλληνας δεν μελετάει όσο πρέπει ιστορία.

    • Πως να δεχθείς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν τον αποκαλείς γιο του αποστάτη, αποστάτη που δεν έγινε πρωθυπουργός το 1965 , αλλά ίσως εκπροσωπούσε τον Σοφοκλή Βενιζέλο που πέθανε προ των εκλογών του 1964 και ο οποίος σίγουρα δεν θα επέτρεπε ως συναρχηγός της Ενώσεως Κέντρου τις επιπόλαιες -για την εμπειρία και ηλικία του-πολιτικές κινήσεις του ”Γέρου της Δημοκρατίας” εναντίον του 25χρονο τότε Βασιλέα Κωνσταντίνο , ρυθμιστή του Πολιτεύματος τον οποίον ο πατέρας του Παύλος διόρισε πρωθυπουργό τον Νοέμβριο του 1963 , χωρίς να διαθέτει την δεδηλωμένη στην Βουλή και χωρίς να καλέσει για συγκρότηση κυβερνήσεως τον δεύτερο μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου 1963 Κων/νο Καραμανλή και ο οποίος μετά από αυτήν την εξέλιξη ”πήρε των ομματιών του” για την αυτοεξορία του στο Παρίσι- ευτυχώς- γιατί αν έμενε θα είχαμε από τότε τον δεύτερο εθνικό διχασμό , με απρόβλεπτες συνέπειες .
      ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 1965-67 . ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ;;;.

  11. Εντυπωσιακό και πρωτοφανές -που σε ένα 6ήμερο- διάβασαν το άρθρο και τα 26 σχόλια περισσότεροι από εκατό χιλιάδες αναγνώστες των Ανιχνεύσεων .
    Με την ευκαιρία ” τους θύμισα” και γεγονότα της περιόδου 1963-65.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα