Σκόπια: Απαράδεκτα τα σχόλια του Κοτζιά λέει ο πρώην μεσολαβητής Ο’ Νιλ

- Advertisement -

onil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ο’ Νιλ: Απρεπή Σχόλια του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας,  Κοτζιά

Ο πρώτος μεσολαβητής στη διαφορά του ονόματος Ελλάδας – Σκοπίων, παίρνει μια σαφή θέση  υπέρ των Σκοπίων, σχετικά με την συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων, όπως αναφέρει η σλαβική τηλεόραση των Σκοπίων, Sitel.

robin-o-neill

«Συμφωνώ ότι η ιστορία δεν είναι φυλακή. Αλλά η ιστορία, δηλαδή, μια ψευδής ιστορία, είναι φυλακή  στην οποία οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν για τον εαυτό τους και για τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Ρόμπιν Ο’ Νιλ σε συνέντευξή του για το νέο έτος στη «Φωνή του Λαού» [‘Гласот на народот’].

«Ο Κοτζιάς δήλωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα αλυτρωτισμού από την ελληνική πλευρά, και τον εμπιστεύομαι, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει εξίσου καλά, ότι δεν υπάρχει κανένας αλυτρωτισμός από τη Δημοκρατία της Ψευδομακεδονίας. Η Ψευδομακεδονία επιβαίωσε επανειλημμένα αυτό με πολύ σαφείς δηλώσεις, ότι  δεν υπάρχει κανένα τέτοια αίτημα από την Ελλάδα», είπε ο Ο’ Νιλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τελευταία δήλωση του Κοτζιά επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της Ελλάδας δεν έχει αλλάξει  από τα παρελθόντα είκοσι χρόνια της διαμάχης της Αθήνας για το όνομα των Σκοπίων και σε μεγάλο βαθμό αυτό γίνεται για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους στην ίδια την Ελλάδα.

«Η γνώμη μου είναι ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν θέλουν λύση σε αυτό το πρόβλημα, το οποίο οι ίδιες δημιούργησαν, επειδή γνωρίζουν ότι η μόνη λύση θα δοθεί με την  αναγνώριση από όλες τις χώρες, ότι η Ψευδομακεδονία έχει το δικαίωμα, δυνάμει του διεθνούς δικαίου, να χρησιμοποιεί όνομα της επιλογής της.

Αναφέρουμε, βέβαια, ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία  απειλή προς την Ελλάδα ή τον ελληνικό λαό», είπε ο Ο’Νιλ στη συνέντευξή του για το νέο έτος στη ‘Φωνή του Λαού’.

Σύμφωνα με τον πρέσβη Ο’Νιλ,- συνεχίζει το δημοσίευμα- η Ελλάδα δεν θέλει να διαπραγματευθεί σοβαρά για το θέμα αυτό και ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να θέσει το όνομά της στον ΟΗΕ για να επιτύχει την αναγνώρισή της ως Ψευδομακεδονία, ώστε να αρθούν οι οποιασδήποτε αμφιβολίες για το συνταγματικό όνομα της χώρας.

The Hellenic Information Team

               

  Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παρακληση κυριε Γεωργιε Εχεδωρε να μη μεταφερετε τις οποιες δηλωσεις ξενων στην Σκοπιανη τηλεοραση , γιατι, -θα το αντιλαμβανεστε και εσεις – ειναι εκ του πονηρου και γιαυτο μη κανετε και τον τηλεβοα στην Ελλαδα.. Αν μπορειτε ανταπαντηστε στον κ. Ονιλ, οτι απο το 1991, που αναγνωρισθηκε διεθνως ως ΦΥΡΟΜ το μικρο κρατος των Σκοπιων και εκανε δικη του σφραγιδα ως ” Δημοκρατια της Μακεδονιας” δεχομαστε ως Ελλας και ως Ελληνες την ΛΗΣΤΕΙΑ τους και των εδαφων -επι χαρτου- της καλουμενης ” Αιγαιακης Μακεδονιας” και της συνολης Ιστοριας της μιας και μονης Ελληνικης Μακεδονιας απο των αρχαιοτατων χρονων. Αυτο ελειπε να εχει η ΦΥΡΟΜ και να προπαγανδιζει μεγαλη ιδεα ,για καταληψη και εδαφων μας. Να ειμαστε ευτυχεις, που με την ομοφωνη αποφαση του ΝΑΤΟ στο Βουκουρεστι ΤΟ 2008 ”κολλησε” η υποθεση του ονοματος τους και τωρα ειτε με τους συνοικους τους Αλβανους, ειτε με τους Σερβους, που θα θελουν την εισοδο τους στην Ευρωπαικη Ενωση-στην οποιαν εχουμε μαζι με την Κυπρο δυο (2) βετο- , θα εκπλησσονται καθε μερα , μεχρι να ενστερνισθουν την ρηση του ”πατριαρχη τους” Γκληγκορωφ οτι ειναι Σλαβοι, που εγκατασταθηκαν στην περιοχη αυτη τον 7ο αιωνα μ. Χ και δεν εχουν καμια σχεση με τους αρχαιους Ελληνες Μακεδονες και τον πολιτισμο τους.

  2. Αγαπητέ Εχέδωρο το θέμα της ΦΥΡΟΜ μας ενδιαφέρει και παρακολούθούμε τα γραφόμενά σας. Φοβάμαι όμως ότι η μετάφραση των λεγομένων από τους Σκοπιανούς ή των όσων δηλώσεων γίνονται στα Σκοπιανά ΜΜΕ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΊΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ. Στην παρούσα αναφορά σας διαβάζω ότι ο πρώην μεσολαβητής ¨΄Ο.Νιλ προτείνει στα Σκόπια να θέσει το θέμα του ονόματος στον ΟΗΕ γαι να πετύχει την αναγνώριση ως ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΚΑΤΆΛΑΒΑ ΚΑΛΆ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
38,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα