Ο Χ.Φιντάν κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο σε εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ

- Advertisement -

Ο Φιντάν τόνισε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν και υπογράμμισε την ανάγκη συλλογικής δράσης

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, κάλεσε σήμερα, Κυριακή, τον μουσουλμανικό κόσμο να ασκήσει πίεση για την επιβολή εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ, υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία έχει συγκεντρώσει τη στήριξη 52 χωρών για το θέμα αυτό.

«Πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη σε αυτό το θέμα. Τώρα είναι η ώρα να επιδείξουμε την ενότητά μας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙC) και του Αραβικού Συνδέσμου στο Ριάντ.

Ο Φιντάν τόνισε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα πρέπει να σταματήσουν και υπογράμμισε την ανάγκη συλλογικής δράσης. Επισήμανε ότι αυτό που λείπει από την παλαιστινιακή υπόθεση δεν είναι η δέσμευση ή η ηθική θεμελίωση, αλλά οι αποφασιστικές δράσεις.

Ο Τούρκος υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχουν απτά μέτρα για να σταματήσει η συνεχιζόμενη αιματοχυσία και να «αποτραπεί ο επικείμενος περιφερειακός πόλεμος».

«Ως πρώτο βήμα, μπορούμε να πιέσουμε για ένα εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ», δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο ιστότοπος hurriyetdailynews.com.

Σύνοδος κορυφής στο Ριάντ με επίκεντρο τον τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκτακτης κοινής αραβο-ισλαμικής συνόδου κορυφής στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ.

Η σύνοδος κορυφής εξέτασε την εφαρμογή των ψηφισμάτων που εγκρίθηκαν πέρυσι και αναμένεται να υιοθετήσει νέα μέτρα που θα ζητούν τον τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη και τον Λίβανο.

Ένα από τα βασικά αποτελέσματα του περασμένου έτους ήταν ο σχηματισμός της Ομάδας Επαφής για τη Γάζα, στην οποία συμμετέχουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Κατάρ, η Παλαιστίνη, η Ινδονησία και η Νιγηρία, με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου το Ισραήλ συνεχίζει τη βίαιη επίθεσή του τους τελευταίους 13 μήνες.

Η ομάδα έχει έκτοτε πραγματοποιήσει διεθνείς επισκέψεις και έχει συνεργαστεί με παγκόσμιους οργανισμούς, υποστηρίζοντας τη λύση των δύο κρατών και ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση για τα παλαιστινιακά ζητήματα.

Η κοινή αραβο-ισλαμική έκτακτη σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ τον περασμένο Νοέμβριο, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιθετικότητας του Ισραήλ.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/o-x-fintan-kalese-ton-mousoulmaniko-kosmo-se-empargko-oplon-kata-tou-israil/

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μέχρι τινός μπορεί να γίνεται πια επίκληση στο θρησκευτικό συναίσθημα, ακόμη και μεταξύ μουσουλμάνων (μεταξύ χριστιανών, καθόλου πια). Τα αραβικά κράτη έχουν πάψει ν’ ακολουθούν αντιισραηλινή πολιτική, ήδη από την δεκαετία τού ’70. Μονάχα η Συρία έχει απομείνει από τούς Άραβες, μαζί με το Ιράν, το οποίο δεν είναι αραβικό, αλλά φανατικά μουλμανικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
38,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα