Ντ.Μπακογιάννη: «Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων – Τάσσομαι κατά της επέκτασης στα 12 ν.μ.»!

- Advertisement -

Τι δήλωσε η πρώην ΥΠΕΞ και αδελφή του πρωθυπουργού

Η πρώην ΥΠΕΞ, βουλευτής της ΝΔ και αδελφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή Αντιθέσεις στο ΚΡΗΤΗ TV είπε πως για την ίδια δεν είναι… «ταμπού» η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο ενώ τάχθηκε κατά της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην περιοχή της Κρήτης, «αυτή την στιγμή».

Μάλιστα σύμφωνα με την Ν. Μπακογιάννη η Ελλάδα δεν είναι προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα Δύσης-Ανατολής!

Όμως, υπάρχει ένα πρόβλημα με τις «γέφυρες». Οι «γέφυρες» δεν εξυπηρετούν ποτέ τα δικά τους συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα κάποιων άλλων.

«Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση, εγώ δεν έχω κανένα ταμπού, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, υπάρχει η συμφωνία Αιγύπτου – Ισραήλ – Ελλάδας στην οποία εκλήθη και η Τουρκία. Η συμφωνία Ισραήλ – Λιβάνου που είναι σε πόλεμο είναι ένα παράδειγμα, συνεργάζονται», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή θα γίνει διεθνής διάσκεψη για τα ενεργειακά στη Μεσόγειο, θα υπάρξει ευρύτερη συμφωνία. Η Μεσόγειος είναι μικρή θάλασσα με πολλά κράτη».

Στη συνέχεια τόνισε: «Η επέκταση των 12 μιλίων ανατολικά της Κρήτης έχει τεθεί ήδη στο τραπέζι, αλλά μια τέτοια κίνηση γίνεται με ενημέρωση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Επί της ουσίας, επί των στρατηγικών επιλογών της χώρας δεν υπάρχουν διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάτι μας δίδαξε ο Ελ. Βενιζέλος είναι ότι το πρώτο πράγμα στην εξωτερική πολιτική είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας. Οι συσχετισμοί, τα συμφέροντα. Να δημιουργήσεις συμμαχίες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν στη δύσκολη στιγμή. Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικά μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο», είπε η βουλευτής της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων (μέσα σε ένα ορίζοντα πενταετίας), έναρξη κοινών ερευνών για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση υδρογονανθράκων στο Αιγαίο,  συνέχιση των διερευνητικών επαφών των δύο πλευρών (σ.σ.: οι οποίες συζητούν ΜΟΝΟ τις τουρκικές απαιτήσεις επί των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων), επαναφορά των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), η συνέχιση των στρατιωτικών συνομιλιών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και αναγνώριση «πακέτου» δικαιωμάτων στην μουσουλμανική μειονότητα Θράκης και Δωδεκανήσων, ζητάει επιμόνως η Άγκυρα.

Αυτά είναι τα έξι μέτρα που ζήτησε η Τουρκία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και αποκάλυψε χθες το pronews.gr, προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο της «διπλωματίας των σεισμών».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/nt-mpakogianni-den-einai-tampou-i-synekmetalleysi-ton-energeiakon-poron-tassomai-kata-tis-epektasis-sta-12-n-m/

spot_img

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλο αυτό το σκυλολόι των Μητσοτάκηδων και λοιπών τουρκόδουλων πρέπει να εκλείψει δια παντός από την χώρα και όχι να κυβερνά, χάρη στην ανωριμότητα ή/και το συμφέρον κάποιων. Η ίδια έχει δώσει αρκετά δείγματα ανθελληνισμού και ως ΥπΕξ και πριν.

  2. «….Η Μεσόγειος είναι μικρή θάλασσα με πολλά κράτη»

    Ελεεινή και τρισάθλια διαστρέβλωση της πραγματικότητας: την Ελλάδα την αφορά γεωπολιτικώς η ανατολική Μεσόγειος και όχι ολόκληρη. Στο μεταξύ η απλή ανάγνωση της Γεωγραφίας αφήνει την Μητσοτάκαινα εκτεθειμένη.
    Η Ανατολική Μεσόγειος βρέχει τα εξής κράτη: Αλβανία (οριακά), Ελλάδα και Κύπρο (ομοεθνή κράτη), Τουρκία, Συρία, Λίβανο, Ισραήλ, Παλαιστινιακή λωρίδα Γάζας (αν αυτό θεωρηθεί κράτος), Αίγυπτος, Λιβύη. Σύνολο ξεχειλωμένα: 10 κράτη.
    Η Βαλτική βρέχει: Σουηδία, Φινλανδία, Ρωσία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Γερμανία, Δανία. Σύνολο: 9 κράτη
    Η Μαύρη Θάλασσα βρέχει: Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Ρωσία, Αμπχαζία (μη αναγνωρισμένη κρατική οντότητα), Γεωργία. Σύνολο: 6 ή 7 κράτη
    Η Καραϊβική παρομοίως: Μεξικό, Μπελίζ, Ονδούρα, Νικαράγουα, Κόστα Ρίκα, Παναμά, Κολομβία, Βενεζουέλα, διάφορα μικρά νησιωτικά συμpλέγματα με διάφορους βαθμούς αυτονομίας ή ανεξαρτησίας αυτονομία (Μπαρμπάντος, Γρενάδα, Παρθένοι νήσοι, Πόρτο Ρίκο, νήσοι Κέιμαν κλπ), Δομινικανή Δημοκρατία, Αϊτή, Τζαμάικα, Κούβα. Σύνολο: τουλάχιστον 15 κράτη ή πολιτειακές οντότητες.
    Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε και στην Κασπία, στην Ερυθρά, στον Περσικό κόλπο, στον κόλπο της Ταϊλάνδης και σε κάμποσα άλλα παραδείγματα. Φαίνεται ότι σε θαλάσσιες επιφάνειες κομβικές για την ναυτιλία και την στρατηγική ισχύ, κατά κανόνα διαγκωνίζονται πολλά κράτη η έθνη για την μέγιστη δυνατή κυριαρχία.
    Προς τι λοιπόν η αναφορά της Μητσοτάκαινας ειδικά στην Μεσόγειο ως δήθεν μικρή θάλασσα με πολλά κράτη; Προφανώς εκ του πονηρού.
    Με παρηγορεί το γεγονός ότι η εν λόγω κυρία μάλλον περιέρχεται σταδιακά στην κατάσταση ενός θηλυκού Θεοδώρου Παγκάλου του Β’. Πετάει ως πυροτέχνημα ό,τι να ‘ναι, προκειμένου να προκαλέσει τον λαό, μπας και έτσι ξανακερδίσει λίγη από την οριστικά χαμένη πολιτική της επιρροή.

  3. Αφού δεν είπε ΟΥΔΕΠΟΤΕ πρέπει να πάμε σε επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων περιμετρικά της Κρήτης και να οριοθετήσουμε ΑΟΖ με την Κύπρο δεν αποπαίρνω την κυρία Μπακογιάννη , πέραν του ότι τώρα δεν είναι ΥΠΕΞ της Ελλάδος και φυσικά ούτε πρόκειται να γίνει ,δικαιούται όμως να ομιλεί, όπως τα εκατομμύρια των χρηστών του διαδικτύου.
    Όταν δε ήταν ΥΠΕΞ ακολουθούσε” πιστά ” τον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή (ας πούμε στο Βουκουρέστι το 2008) .
    Ας μην ανησυχούν οι εκτός της Νέας Δημοκρατίας , η οποία ως κυβέρνηση ούτε πρόκειται να φέρει τα διλήμματα των ”Πρεσπών του Αιγαίου” ,αλλά κυρίως ούτε πρόκειται να ψηφίσουν οι εκλεγμένοι βουλευτές Συμφωνία που θα μειώνει την Πατρίδα.
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ‘ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ” ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

  4. H Μπακογιάννη ως ΥΠΕΞ δεν άλλαξε την τουρκόφιλη στάση της, ούτε την προς τα Σκόπια ενδοτική τού πατέρα της. Υπήρχε βέβαια πρωθυπουργός, ο οποίος θα μπορούσε να την σταματήσει, αλλά ο “χοντρός” περί άλλων ετύρβαζε και μεριμνούσε.

    α) Η Μπακογιάννη στάθηκε, στο πλευρό των “Ανανιστών”, όπως όλοι οι εθνομηδενιστές, γι αυτό ήταν persona non grata για τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο. Τον Φεβρουάριο τού 2007, όταν ο Παπαδόπουλος επεσκέφθη την Αθήνα, συνέφαγε με τον πρωθυπουργό, αλλά παρεκάλεσε να μην προσκληθεί η ΥΠΕΞ, όπερ και εγένετο.

    β) Το 2008, επέτρεψε την προσγείωση στην Κέρκυρα αεροσκάφους των “Μακεδονικών Αερογραμμών”, το οποίο μετέφερε τον Μιλοσόσκι, πράγμα που σήμαινε de facto αναγνώριση τής “Δημοκρατίας τής Μακεδονίας”.

    γ) Τον Δεκέμβριο τού 2007, εγκαινίασε τις επισκέψεις Τούρκων επισήμων στην Δ. Θράκη, οι οποίες έκτοτε συνεχίστηκαν.

    δ) Παρά τις αντιρρήσεις των συμβούλων της, περιόδευσε ως ΥπΕξ την Δ. Θράκη, συνομίλησε και με την μειονότητα, δίνοντας την εντύπωση ότι επισκέπτεται περιοχή που δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια.

    Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα “κατορθώματα” αυτής τής γυναίκας. Το “χαιρετίζω την πολυπολιτισμική μας Αθήνα”, παραμονή τής Πρωτοχρονιάς, όταν ήταν Δήμαρχος, ή τον απίστευτο καβγά της στην Κρήτη με την Ύπατο Αρμοστή τής ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ, Κυρία (με κεφαλαίο κάπα) Νίνα Γκατζούλη, κατηγορώντας την ότι κάνουν (στην Ομογένεια) δική των εξωτερική πολιτική για το Σκοπιανό;

  5. Ευχαριστούμε την ΕΣΤΙΑ ,που μαζί με τον φιλοπόλεμο τίτλο (βόμβες…) -που έβαλε για να ”ψέξει” (δήθεν)την κυρία Μπακογιάννη – έβαλε και την πιο χαμογελαστή φωτογραφία της και στο τέλος του άρθρου της διερωτήθηκε ,αν εκφράζει προσωπικές απόψεις ή κυβερνητικές .
    Μα φυσικά προσωπικές απόψεις εξέφρασε η κυρία Μπακογιάννη ,αφού τις αποφάσεις τις παίρνουν μόνο οι κυβερνήσεις και αυτή δεν είναι στην σημερινή κυβέρνηση.
    Άνθρακες ο θησαυρός αγαπητοί Συριζοφύλακες και λοιποί άλλοι ”δημοκρατικοί” φύλακες των άλλων κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως , που αποφεύγεται να προβάλλετε το δικό σας πρόγραμμα.
    Μήπως δεν έχετε και πιπιλίζετε νυχθημερόν την καραμέλα της ”προοδευτικής” κυβέρνησης των ηττημένων ;;;.
    ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

  6. Η Ντόρα, παραμονές της επίσκεψης Μπλίνκεν, αποκάλυψε το σκοτεινό σχέδιο Μητσοτάκη για την Τουρκία

    “Η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και εθνικού πλούτου στην Τουρκία, είναι στρατηγική επιλογή της οικογένειας Μητσοτάκη”

    Γνωστό αυτό και δικαιώνει το παραπάνω σχόλιό μου.

  7. “Αν κάτι μας δίδαξε ο Ελ. Βενιζέλος είναι ότι το πρώτο πράγμα στην εξωτερική πολιτική είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας.”

    Το πρώτο πράγμα στην εξωτερική πολιτική είναι να μην ετεροκαθορίζεσαι, κοινώς να ξέρεις ποιά είναι τα συμφέροντά σου.

    Στο εσωτερικό οφείλουμε φυσικά να συζητούμε χωρίς ταμπού, αλλά μόνο στο εσωτερικό.

    Στο εξωτερικό το βασικότερο είναι η αξιοπιστία σου, η οποία είναι συνισταμένη δυο κυρίως παραγόντων: της αποφασιστικότητας την οποία επιδεικνύεις και της σοβαρότητας (συνέπεια και μέτρο αντίστοιχα). Οι ελληνικές ανησυχίες για την επίδραση την οποία θα είχε η πρόσβαση της τουρκίας στον ορυκτό πλούτο της περιοχής χωρίς προαπαιτούμενα (unconditional access), οι οποίες ελπίζω ότι υπάρχουν σε πολιτικό επίπεδο, είναι πιστεύω απολύτως δικαιολογημένες ειδικά εάν συνυπολογίσει κανείς την αυταρχική φύση του καθεστώτος της Άγκυρας. Αυτό οφείλει και μπορεί αν επικοινωνηθεί στο εξωτερικό, κυρίως για να επιδιωχθούν οι ανάλογες συμμαχίες στην βάση συμφερόντων (και όχι της ιστορίας μας η οποία αφορά μόνο εμάς και κανέναν άλλον).

  8. Οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη για συνεκμετάλλευση, χωρικά ύδατα και ΑΟΖ προετοιμάζουν την ελληνική κοινή γνώμη για απαράδεκτες υποχωρήσεις!

    Ο Περικλής Νεάρχου είναι ένας απ’ αυτούς τους ανθρώπους που λείπουν από την πολιτική σκηνή τής Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
38,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα