Πόρνες του Ιράν που δουλεύουν στις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας έστειλαν γυμνές φωτογραφίες τους σε Ισραηλινούς στρατιώτες με σκοπό να τους αποπλανήσουν και να λάβουν στρατιωτικές πληροφορίες από αυτούς, γράφει σήμερα η Arabic Euronews.
Λεπτομέρειες που ελήφθησαν από κανάλι που αντιτίθεται στο ιρανικό καθεστώς δημοσιεύθηκαν, υποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες παρείχαν ψευδή προσωπικά αρχεία και πληροφορίες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, αλλά οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στο προσωπικό του στρατού ήταν αληθινά.
Γυναίκες εμφανίζονται στα κλιπ και τις φωτογραφίες φορώντας καπέλα και μακιγιαρισμένα πρόσωπα, άλλοτε φορώντας προκλητικά ρούχα και άλλοτε παρουσιάζονται ολόγυμνες.
Μία από αυτές τις γυναίκες, χρησιμοποιώντας το όνομα «Όλγα Ορ», επικοινώνησε με έναν από τους στρατιώτες και προσπάθησε να τον πείσει να της δώσει κάποιες πληροφορίες.
Η Ιρανή πράκτορας ασφαλείας είπε στον Ισραηλινό στρατιώτη ότι ήταν Εβραία μετανάστρια που ήρθε από το Λονδίνο να πολεμήσει για το Ισραήλ.
Είχε αναφερθεί παλαιότερα ότι αυτές οι γυναίκες ήταν πράκτορες της Χαμάς. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η «Iran International», το όνομα της γυναίκας αναφέρεται ως «Samira Baghbani Tarshizi» και είναι κάτοικος της Mashhad.
Πριν από ένα μήνα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την επιτυχία του στην ανατροπή ενός δικτύου που συνδέεται με το κίνημα της Χαμάς, το οποίο χρησιμοποιούσε ψεύτικες σελίδες και λογαριασμούς σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να εξάγει πληροφορίες από ισραηλινούς στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης των μονάδων που θα σταλούν στη Λωρίδα της Γάζας και ο χρόνος αποστολής τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το δίκτυο προσωπικών λογαριασμών, ειδικά στην πλατφόρμα Instagram, χρησιμοποιούσε φωτογραφίες πραγματικών γυναικών στο πλαίσιο μιας επιχείρησης γνωστής ως «catfishing».
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε επικοινωνήσει με Ισραηλινούς στρατιώτες και είχε δημιουργήσει σχέση μαζί τους μέσω αλληλογραφίας, ηχογραφήσεων και βιντεοκλήσεων με στόχο τη συλλογή πληροφοριών για τη Χαμάς.
Σε ένα σχετικό πλαίσιο, το κανάλι «Iran International» ανέφερε ότι αυτοί οι λογαριασμοί ανήκουν σε γυναίκες γνωστές ως «Swallows». Εργάζονται για τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.
Το δίκτυο αποτελείται από δεκάδες ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο αριθμός των πιθανών θυμάτων αναμένεται να φτάσει σε εκατοντάδες και χιλιάδες στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων των εφέδρων.
Ταυτοποιήθηκε μια άλλη γυναίκα, η Haniyeh Ghaffarian, η οποία εργάζεται υπό την επίβλεψη της Φρουράς της Επανάστασης και επικοινωνεί με Ισραηλινούς στρατιώτες.
Σύμφωνα με το κανάλι Iran International, η Haniyeh στέλνει φωτογραφίες και βίντεο στα θύματά της με τα οποία έχει σχέσεις αγάπης.
Το αντικαθεστωτικό Iran International εκτιμά ότι οι γυναίκες αυτής της ομάδας χρησιμοποιούν πλαστά προφίλ στο Διαδίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτές οι Ιρανές χρησιμοποιούν τουλάχιστον 22 διαφορετικά avatar από το Διαδίκτυο.
Η χρήση γυναικών ως κατασκόπων για την απόκτηση πληροφοριών είναι μια από τις παλαιότερες μεθόδους υπηρεσιών πληροφοριών στον κόσμο.
Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ζακλίν Κόχραν εργαζόταν ως κατάσκοπος των ΗΠΑ στη Γερμανία. Ήταν όμορφη και έξυπνη, κάτι που τη βοήθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Γερμανών και να συγκεντρώσει σημαντικές πληροφορίες για αυτούς.
Υπάρχει επίσης ένα παράδειγμα γυναικών που χρησιμοποιούνται ως κατάσκοποι στον Ψυχρό Πόλεμο. Η Μαρία Γκριγκόριεβα εργαζόταν ως κατάσκοπος για τη Σοβιετική Ένωση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχε καλές δεξιότητες αγγλικής γλώσσας, κάτι που τη βοήθησε να διεισδύσει στην αμερικανική κοινωνία και να συλλέξει πληροφορίες για τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το 2013, οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν δύο Κινέζες κατασκόπους που εργάζονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είχαν συλλέξει ευαίσθητες πληροφορίες για την αμερικανική τεχνολογία.
Φωτό από τον γυναικείο καλλιτεχνικό χώρο του Ιράν