Η Τουρκία συμμετέχει στην Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

4-7 Μαΐου 2023
Η Τουρκία συμμετέχει στην Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 04-07 Μαΐου 2023 στη Θεσσαλονίκη, με εθνικό περίπτερο το οποίο έχει προετοιμάσει το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας συμμετείχε πρώτη φορά το 2006, στην έκθεση βιβλίου που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Στο εθνικό περίπτερο της Τουρκίας στο Περίπτερο 13, stand 97 θα εκτεθούν περίπου 500 έργα λογοτεχνίας , συμπεριλαμβανομένων έργων υψηλού κύρους των εκδόσεων του Γραφείου Πολιτισμού & Τουρισμού , έργα τουρκικής λογοτεχνίας που έχουν εκδοθεί σε ξένες γλώσσες με την υποστήριξη του προγράμματος TEDA, καθώς και τρέχουσες εκδόσεις, με σκοπό την προώθηση του τουρκικού πολιτισμού και της λογοτεχνίας και την ανάπτυξη ευκαιριών συνεργασίας στον τομέα των εκδόσεων.
Η έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης θα συμβάλλει σημαντικά στην προβολή του προγράμματος TEDA, το οποίο τρέχει από το 2005 μέσω του γραφείου Πολιτισμού & Τουρισμού της Τουρκίας. Το πρόγραμμα , παρέχει υλική και οικονομική υποστήριξη για τη μετάφραση και την έκδοση έργων της τουρκικής λογοτεχνίας σε ξένες γλώσσες. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τίτλοι σε 87 διαφορετικές χώρες , σε 60 διαφορετικές γλώσσες , ενώ έχει προσφέρει υποστήριξη σε 3626 έργα εκ των οποίων τα 3049 έχουν γνωρίσει αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.
Το πρόγραμμα TEDA έχει επίσης προσφέρει της υποστήριξη του σε 21 εκδοτικούς οίκους από την Ελλάδα για τη μετάφραση 72 έργων, ενώ 63 από αυτά τα έργα έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.
Τα εγκαίνια του Εθνικού Περιπτέρου  της Τουρκίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 19.00 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα