Κατευθύνεται προς τα νοτιοδυτικά
To τουρκικό γεωτρύπανο Αbdoulhamind Han εξήλθε από το λιμάνι του Tasucu στην νότιο Τουρκία συνοδευόμενο από το ανεφοδιαστικό Ilhan, ένα ρυμουλκό και μια φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού κλάσης “G” και κινείται νοτιοδυτικά.
Είναι το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο (τα άλλα τρία είναι τα Fatih, το Kanuni και το Yavuz) τα οποία αποτελούν τον μεγαλύτερο κρατικό στόλο γεωτρύπανων της Ευρώπης κι έναν από τους μεγαλύτερος του κόσμου.
Το Αbdoulhamind Han παρακολουθείτε δορυφορικά από ισραηλινό και γαλλικούς δορυφόρους οι οποίοι ενημερώνουν σχετικά το ΓΕΕΘΑ.
Το πλοίο είναι μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων μπορεί να κάνει γεωτρήσεις σε βάθος 12.200 μέτρων.
Το Αbdoulhamind Han, θα αξιοποιήσει τα αποτελέσματα των ερευνών του Oruc Reis προ δύο ετών, όταν επί τρεις μήνες αλώνιζε ανενόχλητο συνοδεία, Μοίρα του τουρκικού Στόλου, την ελληνική υφαλοκρηπίδα από την Ρόδο και την Κάρπαθο μέχρι τη νοτιοανατολική πλευρά της πολιορκώντας το σύμπλεγμα της Μεγίστης.
Ήδη ο τουρκικός Στόλος στο Ακσάζ έχει εντοπιστεί να ετοιμάζεται για «ενέργειες».
Το ερώτημα είναι πόσο έτοιμες είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ειδικά το Ναυτικό και η Αεροπορία.
Με εξαίρεση τα έξι Rafale F.3 των οποίων το πρόγραμμα επιχειρησιακής αξιοποίησης προχωρά και είναι άγνωστο κατά πόσον έχουν όπλα, δεν υπάρχει καμία άλλη διαφοροποίηση στο ελληνικό οπλοστάσιο και το κακό είναι ότι δεν θα υπάρξει ούτε να επόμενα χρόνια αφού πριν το 2027 δεν πρόκειται να υπάρξει επιχειρησιακή ενίσχυση του ΠΝ…
Όλες οι ελπίδες είναι στην σύντομη παραλαβή των AGM-84 Block II…
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/vgike-gia-ereynes-to-tourkiko-geotrypano-abdoulhamind-han-synodeia-tou-tourkikou-stolou/
Αν μπει σε ελληνικά χωρικά ύδατα, ή έστω κάμει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, η Αθήνα θα παρακολουθεί, ως συνήθως, “ψύχραιμα”, ή θα κάμει … κάτι περισσότερο; Αυτά συμβαίνουν όταν είμαστε μία από τις λίγες χώρες που δεν έχουν ανακηρύξει/οριοθετήσει ΑΟΖ κι εξακολουθούν να έχουν τα χωρικά των ύδατα στα 6 νμ.
Για την ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχω καμία αμφιβολία.
Για την ετοιμότητα του Ελληνικού πολιτικού συστήματος έχω πολλές αμφιβολίες.
Έπρεπε ήδη να έχει γίνει σαφέστατη και κατηγορηματική δημόσια δήλωση ότι, εάν οποιοδήποτε τουρκικό σκάφος που φέρει γεωτρύπανα διαβεί συγκεκριμένες γεωγραφικές συντεταγμένες , η κίνηση θα θεωρηθεί απροκάλυπτα εχθρική ενέργεια εκ μέρους Τουρκίας και το συγκεκριμένο σκάφος μαζί με τα συνοδευτικά του θα καταβυθιστεί.
Τέλεια και παύλα.
Όλα τα υπόλοιπα υποδηλώνουν πολιτική ένδεια και γενικά είναι νέτη, σκέτη φτώχεια.
Συμφωνώ με τα παραπάνω, αλλά μένει και το ερώτημα για την ετοιμότητα τού ελληνικού λαού; Είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο ενός πολέμου με την Τουρκία; Κατηγορηματικά όχι! Το αντίθετο μάλιστα. Από την εποχή Σημίτη και μετά, τον έμαθαν ότι ο ενδοτισμός είναι σωφροσύνη και η υποχωρητικότητα προτιμότερη από τον πόλεμο. Η γάγγραινα τού εθνομηδενισμού εξαφάνισε τον Έλληνα, που έτρεχε “με το χαμόγελο στα χείλη” να πολεμήσει στην Αλβανία.
Πολύ φοβούμαι ότι μπήκαμε στην στενωπό των “Πρεσπών τού Αιγαίου”, δηλαδή εκεί που ήθελαν ανέκαθεν να μάς οδηγήσουν οι πολιτικοί μας. Χρειάστηκαν αρκετά χρόνια προετοιμασίας, για να δεχθούμε ότι το δόγμα(*) τού Γιωργάκη είναι προτιμότερο από την υπεράσπιση τής Πατρίδος.
(*)«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας» ( πηγή).
Μονάχα που όταν αρχίσομε να δίνομε, αντί να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, θα χάσομε ολότελα τον ύπνο μας, διότι ο άρπαγας θα ζητά κάθε μέρα περισσότερα. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός, αλλά το εθελόδουλο πολιτικό προσωπικό που έχομε, αποκλείεται να τού το διδάξει.