Οπόλεμος στην Ουκρανία έδειξε ότι η επέμβαση της Ρωσίας «διεκδικεί, πρώτον, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ρώσων στις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ Λούγκανσκ, για τις οποίες, η θέση της Ελλάδας, τοποθετήθηκε στο πλευρό των ΗΠΑ. , αντιτιθέμενος στη ρωσική επίθεση και στέλνοντας όπλα στην ουκρανική πλευρά και, μάλιστα, δεν επιδίωξε καμία εύνοια από την Ουάσιγκτον, για να περιορίσει τις εθνικιστικές πολιτικές του Έντι Ράμα, ιδιαίτερα έναντι της Χιμάρας και γενικότερα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όπου η Τα δεδομένα επί τόπου, μιλούν από μόνα τους ότι η Χιμάρα υφίσταται επιτέλους εισβολή από Αλβανούς, ολιγάρχες και τη μαφία.
- Το 2015, η κυβέρνηση Ράμα, ως αποτέλεσμα της αντίστασης των Χιμαραϊτών, βρήκε τρόπο να λεηλατήσει τα εδάφη της Χιμάρας, συμπεριλαμβανομένης της απαλλοτρίωσης περιουσίας ως Δημόσιας Επένδυσης και Στρατηγικών Επενδύσεων για τον Τουρισμό, παραβιάζοντας και παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες.
- Το 2016, η Ελλάδα στάθηκε πίσω από τις μαζικές διαδηλώσεις στη Χιμάρα, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και θέτοντας το ζήτημα της Χιμάρας στην ΕΕ. Αλλά μετά το τέλος του χρόνου, Ελλάδα και Αλβανία μπορούν να βρουν έναν κοινό τρόπο, να σβήσουν τις προσπάθειες των Χιμαριωτών, εξαπατώντας τους, ότι θα λυθούν με την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.
- Τα επόμενα χρόνια ψηφίστηκε ο Περιουσιακός Νόμος 20/20, ο οποίος με τον πιο μαφιόζικο τρόπο υποστηρίχθηκε από τους Βορειοηπειρώτες των ΗΠΑ, ενώ στη Χιμάρα αντιτάχθηκε. Ο νόμος δημιούργησε ευνοϊκά προηγούμενα για την αλβανική πλευρά, να αρπάξει τα καλύτερα εδάφη σε συνεργασία με τον δήμο και τους κατοίκους της περιοχής, ενώ στους περισσότερους που αντιτίθενται στον νόμο 7501 και στις αποφάσεις της αλβανικής κυβέρνησης δεν δίνονται πιστοποιητικά εγγραφής και ακόμη και τα εδάφη τους έχουν παραποιηθεί ως αλληλοκαλυπτόμενα και σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνουν πιστοποιητικά ιδιοκτησίας.
- Πέρα από τον αρνητικό ρόλο του πρώην υπουργού Κοτζιά που πούλησε τη Χιμάρα για τα συμφέροντα των θαλασσίων υδάτων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιτάχθηκε ανοιχτά στα συμφέροντα των Βορειοηπειρωτών, διατηρώντας την ελπίδα στη Δικαστική Συμφωνία της Χάγης με την Αλβανική πλευρά. για 12 μίλια θαλάσσιων οικονομικών συνόρων, και αφήνοντας για πάντα τα εθνικά συμφέροντα της Βορείου Ηπείρου και της Χιμάρας.
- Από τον Δεκέμβριο του 2021 και μετά, η αλβανική κυβέρνηση έχει εγκρίνει περίπου 50 στρατηγικούς επενδυτές (δεν έχουν δημοσιοποιηθεί όλοι), στην περιοχή της Χιμάρας, ληστεύοντας περίπου το 55% της επικράτειας της Χιμάρας και σχεδόν το 95% της ακτογραμμής της Χειμάρας . Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι για να είσαι στρατηγικός Intestistor πρέπει να έχεις εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα ονόματα που εμπλέκονται σε αυτό το βρώμικο παιχνίδι είναι πολιτικοί, δημοσιογράφοι καλλιτέχνες κλπ άσχετοι με την επιχείρηση.
- Εν τω μεταξύ, περίπου 60 άτομα από την έλληνεςτης Χμάρας, έχουν διωχθεί για ποινική δίωξη, επειδή κατασκευάζουν επισκευές στα σπίτια ή τις επιχειρήσεις τους, καθώς δεν τους δίνεται άδεια από τον δήμο και η Αστυνομία τους συλλαμβάνει αμέσως.
- Η αλβανική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ράμα πραγματοποίησε επιτέλους μια αλβανική εθνική αποστολή, αυτή της κατοχής της Χιμάρας, πραγματοποιώντας ανοιχτή εθνοκάθαρση με την ξεκάθαρη υποστήριξη της Ελλάδας.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε ότι η επέμβαση της Ρωσίας «διεκδικεί, πρώτον, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ρώσων στις αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ Λούγκανσκ, για τις οποίες, η θέση της Ελλάδας, τοποθετήθηκε στο πλευρό των ΗΠΑ. , αντιτιθέμενος στη ρωσική επίθεση και στέλνοντας όπλα στην ουκρανική πλευρά και, μάλιστα, δεν επιδίωξε καμία εύνοια από την Ουάσιγκτον, για να περιορίσει τις εθνικιστικές πολιτικές του Έντι Ράμα, ιδιαίτερα έναντι της Χιμάρας και γενικότερα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όπου η Τα δεδομένα επί τόπου, μιλούν από μόνα τους ότι η Χιμάρα υφίσταται επιτέλους εισβολή από Αλβανούς, ολιγάρχες και τη μαφία.
Είναι σχεδόν εχθρικές, οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν ως σπάνια ιστορικά της Αθήνας με τους Βορειοηπειρώτες, ενώ φεύγουν χωρίς συντάξεις, χωρίς χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας σε οικογένειες που ζουν στην Αλβανία ή να έχουν προστασία από τους Αλβανούς εισβολείς, που πραγματοποιούν τον στόχο τους, την επιστροφή. της Ελληνικής Χιμάρας στην Αλβανική, με επενδυτικές μορφές τουρισμού..
Υπάρχει μία διάχυτη αλβανολαγνεία σε όλες τις κυβερνήσεις. Ουδέποτε τολμήσαμε να ζητήσομε από τον ΟΗΕ την ενεργοποίηση τού Πρωτοκόλλου τής Κερκύρας 2014, το οποίο εξακολουθεί να ισχύει, καίτοι δεν εφαρμόστηκε ποτέ υπαιτιότητί μας.
Η απογραφή πληθυσμού το 2022 στην Αλβανία – Πόσους Έλληνες αναγνώρισε το αλβανικό κράτος στις οκτώ προηγούμενες απογραφές του