Κρείττον του λαλείν το σιγάν  -Ο  σιωπών   συναινεί

- Advertisement -

(Για να θυμηθούν οι παλαιοί και να μάθουν  οι νέοι.)

 Του Χαράλαμπου Τσιτσιμπίκου *

               Οι  αρχαιοελληνικές   αυτές ρήσεις ( παροιμίες )  είναι αμφίσημες. Είναι γεγονός ότι αν δεν έχεις να πείς κάτι το ουσιώδες επί ενός θέματος .η εάν  δεν θέλεις να καυχηθείς για μια δήθεν επιτυχία σου επί ενός θεμιτού θέματος σιωπάς .Εάν όμως έχεις να πείς κάτι το ουσιώδες για το κοινωνικό σύνολο ή να αντικρούσεις μια παράφορη αδικία αναφερόμενη σε θέμα που αφορά την Πόλη σου ή να καυχηθείς για μια δήθεν επιτυχία σου έναντι φανταστικού ιδεολογικού σου αντιπάλου τότε λαλείς . Άλλως ο σιωπών συναινεί.  

Ο Δήμαρχος της Πόλης μας κ. Γ.Μπουτάρης,  ανέφερε σε συνέντευξη του στις 18 Οκτ.2017 ότι ως Διοίκηση του Δήμου υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε  την πρόταση του τότε επικεφαλής της Δημοτικής παρατάξεως   «Θεσσαλονίκη –Ανοιχτή Πόλη» και σημερινού Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη. Η πρότασή του συνοψίζεται, όπως αποδεικνύεται,  στην βήμα-βήμα κατεδάφιση κάθε στοιχείου που αναφέρεται σε Πατριωτική-Εθνική προσφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας αξιόλογων προσώπων και στην παραχάραξη ιστορικών γεγονότων.

Έτσι από το 2016 άρχισε η ενέργεια αποκαθηλώσεως της πινακίδας ονοματοθεσίας της οδού του καθηγητού Βουζουκίδη από την περιοχή των σαράντα Εκκλησιών, και ταυτόχρονα της οδού του Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου απέναντι της Σχολής Τυφλών. Οι γραφειοκρατικές προσπάθειες δεν πήραν την πλειοψηφία των επιτροπών και απέτυχαν .                                             

              Η ονοματοθεσία της οδού Βουζουκίδη  διατηρήθηκε, ενώ ο στόχος για την οδό Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου  το  2017 επανενεργοποιήθηκε με νέα εισήγηση, (τι άραγε έγραφε νέο;) και με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Μακεδονίας –Θράκης 19 Φεβ. 2018 εγκρίθηκε  η αποκαθήλωση και η αντικατάσταση, από τον καθόλα άξιο συμπολίτη μας συγγραφέα,  Αλβέρτο Νάρ. 

             Ο κ.  Μηταφίδης πανηγύρισε την αποκαθήλωση με το άκρως υβριστικό ύφος  της ανάρτησής του.

   
             Η παραπάνω πράξη αποκαθηλώσεως-καταργήσεως της πινακίδας ονοματοθεσίας του Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου, η οποία από 1971 κοσμεί την οδό, δεν αμφισβητήθηκε από καμία Διοίκηση του Δήμου μέχρι σήμερα ,εκτός της σημερινής και του  κ. Μηταφίδη ,ο οποίος στο  τιτίβισμά του στο facebook  αναφέρει:        

                  «Αποκαθηλώθηκε σήμερα από οδό της πόλης μας (έναντι Σχολής Τυφλών) το όνομα του Φρουράρχου της Θεσ/νίκης επί  κατοχής και υπέρ του αρχι-εγκληματία Μαξ Μέρτεν Στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου στην ειδική επιτροπή ονοματοθεσιών της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης , με ψήφους 3 υπέρ και μια λευκή. Το όνομα του Χρυσοχόου το απέδωσε το 1971 το διορισμένο  από την Χούντα Δημοτικό Συμβούλιο, Μετά από 47 χρόνια επιτέλους θα καθαρίσει η πόλη από το όνομα ενός συνεργάτη των Ναζί . Το νέο όνομα της οδού θα είναι Αλβέρτος Νάρ , γόνου θυμάτων του ολοκαυτώματος σπουδαίου λογοτέχνη και θεματοφύλακα της ιστορικής μνήμης της πολύ-πολιτιστικής Θεσ/νίκης ».

                Αφήνεται στους αναγνώστες να κρίνει ότι το απαράδεκτο μίσος-ύφος του κειμένου στην ανάρτηση αποτελεί ευθεία προσβολή του νεκρού και δύναται να χαρακτηρισθεί ως πράξη  εγκληματική αποσκοπούσα στην γενοκτονία της μνήμης ώστε η Ελληνίδα και ο Έλληνας να μη γνωρίζουν ποίοι είναι ,από πού έρχονται και που πηγαίνουν. Για το λόγο αυτό αμφότεροι οι κ. Δήμαρχος- Μηταφίδης, ως ένοχοι αυτού του εγκλήματος κατά την θεωρία της εγκληματολογίας, πληρούσαν τρείς προϋποθέσεις :Είχαν το κίνητρο, είχαν τα μέσα  είχαν και την ευκαιρία . Ως συνάδελφος του Στρατηγού αισθάνομαι βαθειά την υποχρέωση και την ευθύνη ,εις αιώνιο μνημόσυνο, να αναφερθώ στο έργο του Στρατηγού, το οποίο κατέγραψε σε τρία κείμενα ,εκ των οποίων το τελευταίο σε έξι τόμους , τα οποία εξέδωσε η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και διατηρεί στην Βιβλιοθήκη της για χρήση των ερευνητών-μελετητών.

     Δυστυχώς το ελληνικό κράτος δεν τον τιμά όπως και τόσους άλλους ήρωες, στους οποίους οφείλει την ύπαρξη του, τιμά όμως Εκείνους  που έκαναν χιλιάδες εγκλήματα σε βάρος του λαού μόνο και μόνο για να αποσπάσουν την Μακεδονία-Θράκη από το ελληνικό έδαφος, δηλ τα αντίθετα απ’ ό,τι έπραξε ο Αθαν. Χρυσοχόου.  Γεννάται το ερώτημα των συν-Ελλήνων πατριωτών ή μη. « Ει Κακώς εποίησε ο αείμνηστος Στρατηγός Αθανάσιος Χρυσοχόου κατά της Πατρίδος στη δύσκολη περίοδο της τριπλής κατοχής, μαρτύρησον περί των κακών, ειδάλλως γιατί ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΘΗΚΕ κατά την( φιλοπάτριδα )στάση του κ. Μηταφίδη;;»; Αλήθεια πόσοι συν-Έλληνες ήθελαν στην κατοχή να εκβουλγαριστούν ως Μακεδόνες;;

                Δεν θα μπορούσε  η αρμόδια Επιτροπή της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης να εγκρίνει την αλλαγή της ονοματοθεσίας άλλης οδού υπέρ του ονόματος- του όντως σπουδαίου- Αλβέρτου Νάρ;;; Έχουν άδικο όσοι πολέμησαν την κομμουνιστική ανταρσία στην 10ετία του 1940 να μη εκπλήσσονται σήμερα για την εμμονή ”εκκαθαρίσεως”  και αναθεωρητισμού της ιστορικής μνήμης από όλους τους Χρυσοχόους , οι οποίοι  και ουδέποτε πρόδωσαν  την Πατρίδα και είναι έτοιμοι να αγωνισθούν  για την διάσωση της από τούς εχθρούς  που άρχισαν κιόλας το ποδοβολητό για την επίθεση τους στην σημερινή ανυπόληπτη Πατρίδα μας;;;.  Αλλά τι να περιμένει κανείς από   αριστερούς , που ούτε μαθαίνουν από τα λάθη τους  ούτε τα ξεχνούν.

 Ποίος ήταν ο  Στρατηγός Αθανάσιος Χρυσοχόου του Ιωάννου

   Ένας ξεχασμένος ήρωας ενός άλλου Μακεδονικού αγώνα . Ένας Λάμπρος Κορομηλάς του1941-44. Υιός του γιατρού Ιωάννου Χρυσοχόου, που γεννήθηκε στα Πράμαντα Ιωαννίνων το 1890. Φοίτησε στο Δημοτικό και Σχολαρχείο Πραμάντων και στο Γυμνάσιο Άρτας. Το 1908 ενεγράφη στη Νομική Σχολή Αθηνών και κατά το τελευταίο έτος των σπουδών του κατετάγη στον Στρατό και έλαβε μέρος στους πολέμους 1912-1913 και στο Μακεδονικό Μέτωπο το 1918. Κατά τη Μικρασιατική εκστρατεία πήρε μέρος ως ίλαρχος στην Μεραρχία Ιππικού. Έχει μάλιστα συγγράψει το 1934 το βιβλίο «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΙΠΠΙΚΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΝ».  Μετά το πέρας  της  Μικρασιατικής Εκστρατείας δήλωσε Μονιμότητα.

  .
Μέχρι το 1935 υπηρέτησε ως επιτελικός αξιωματικός, ήτοι αποφοίτησε από τη Σχολή Πολέμου το 1927 μεταξύ των πρώτων και αμέσως τοποθετήθηκε ως  καθηγητής αυτής μέχρι το 1934 και μετά  υπηρέτησε ως Διοικητής Συντάγματος Ιππικού στις Σέρρες .Το 1935 τοποθετήθηκε ως επιτελάρχης του Σώματος Στρατού,. Έκτοτε συνέδεσε την τύχη του με την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία. Από την θέση του αυτή και με την προσωπική του μέριμνα και την  επίβλεψη του οργανώθηκε η άμυνα των βορείων συνόρων μας προς την Βουλγαρία και από το 1939 προς την Αλβανία

.
Κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941 συνέχιζε να υπηρετεί ως επιτελάρχης του Γ΄ Σώματος Στρατού και μετέπειτα ως Αρχηγός του Επιτελείου της Γ’ Στρατιάς Δυτικής Μακεδονίας. Από όπου και αποστρατεύθηκε.

 

            Ποία η δράση του Κατά την Κατοχή στην Μακεδονία

 :
Η αρχή της κατοχής τον βρίσκει στην Αθήνα. Οι κατέχοντες και προσαρτήσαντες την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Βούλγαροι επεξέτειναν την προπαγάνδα τους και στην υπόλοιπη Δυτική (Γερμανοκρατούμενη-Ιταλοκρατούμενη) Μακεδονία με αποτέλεσμα να ανησυχήσει την Κατοχική Κυβέρνηση  η οποία  παρεκάλεσε τον Στρατηγό Χρυσοχόου να αναλάβη το βαρύ έργο εξουδετερώσεως της Βουλγαρικής προπαγάνδας διορίζοντας τον, τον Ιούλιο 1941, Γενικό Επιθεωρητή Νομαρχιών Μακεδονίας (υπουργό Μακεδονίας σήμερα)

              Επί τρία και ήμισυ έτη (Απρίλιος 1941-Οκτώβριος 1944) εργάστηκε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και έσωσε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και ολοκλήρου της Μακεδονίας από τον επιθετικό εκβουλγαρισμό της κατοχικής Βουλγαρίας  ,σε συνεννόηση με τις Ελληνικές Κυβερνήσεις Αθηνών (Κατοχική), ΚαΪρου ,την πλήρη αποδοχή του από όλες τις τοπικές Ηγεσίες και των αντιστασιακών  οργανώσεων της Θεσσαλονίκης και όλων των πρωτευουσών των Νομαρχιών της Μακεδονίας καθώς και του Συμμαχικού Στρατηγείου της Μέσης Ανατολής το οποίο χρηματοδοτούσε όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις και περισσότερο την πολυαριθμότερη  του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. 

            Μέχρι το καλοκαίρι του 1943 η αποστολή των εγκυκλίων από τον Χρυσοχόου και η αλληλογραφία του με κρατικούς και εκκλησιαστικούς αξιωματούχους γινόταν με σχετική ελευθερία από τις Αρχές Κατοχής. Στη συνέχεια οι Αρχές Κατοχής απαγόρευσαν κάθε επικοινωνία του με την Κυβέρνηση της Αθήνας και άρχισαν να ελέγχουν το περιεχόμενο των εγκυκλίων που απέστελλε στους νομάρχες και επάρχους της Μακεδονίας και κοινοποιούσε στην Κατοχική Κυβέρνηση ενημερώνοντας ταυτόχρονα μυστικά και την Κυβέρνηση του Καϊρου. Σύμφωνα με Βρετανικές πηγές οι εκθέσεις που έστελνε στο Κάϊρο αξιολογήθηκαν ως σημαντικές ,ενώ και ο προσκείμενος στο ΕΑΜ πανεπιστημιακός Καθηγητής  Αλέξανδρος Σβώλος επιβεβαίωσε στις μυστικές υπηρεσίες των Βρετανών ,το διάστημα της παραμονής του στο Κάϊρο ,πως οι εκθέσεις που έστελνε ο Χρυσοχόου με περιεχόμενο τα εγκλήματα των Βουλγάρων ,ανταποκρίνονταν σε πολύ  μεγάλο βαθμό στην Πραγματικότητα. 

              Μετά την «απελευθέρωση» της Θεσσαλονίκης από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής τον Οκτώβριο του 1944 συνελήφθη από την Εαμική Πολιτοφυλακή και εγκλείσθηκε στο στρατόπεδο συγκεντρώσεως της Αριδαίας. Μαζί του ήταν οι Μιχαήλ Μαντούβαλος, Νικόλας Λιούμττας, ήρωας της μάχης των Οχυρών, και οι συνεργάτες του Θεοχαρίδης (πρώην υπουργός) και Δημ. Χονδροκούκης (βουλευτής αργότερα), Μετά από πολλές ανακριτικές και δικαστικές περιπέτειες της Εαμικής «Δικαιοσύνης»  κατέληξαν στην αποφυλάκιση  την 19ην Ιουνίου 1945 από το Συμβούλιο Εφετών της Θεσσαλονίκης.,  Μετά την απελευθέρωση  ανέπτυξε ευεργετική δραστηριότητα ως Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ερυθρού Σταυρού. Απεβίωσε το 1967, σε ηλικία 77 ετών. Περισσότερα στην ιστοσελίδα       ( http://istoria.forumotion.com/ (κειμενο απο το τευχος 66 του περιοδικου «ΤΟΤΕ» που δεν υπαρχει σήμερα) και σε πολλά άλλα κείμενα και ιστοσελίδες.

          Αναφορά στην παραχώρηση του ονόματος  Μακεδονία

              Παρόμοια τακτική ,το τελευταίο τρίμηνο, ακολούθησε η Διοίκηση του Δήμου και σε άλλα γεγονότα τα οποία θα καταγράψω προς την κατιούσα φορά του χρόνου. Στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβ.2018 μίλησε εναντίον της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών που εκπροσωπεί και οι οποίοι με πηγαίο πατριωτισμό εκδήλωσαν κατά της μη παραχωρήσεως του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην ονομασία των Σκοπίων σε μεγαλειώδη συλλαλητήρια που έλαβαν χώρα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Η  συζήτηση αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο σε απευθείας μετάδοση προκάλεσε τα πιστεύω και τα ιδανικά πάνω σε αρχές και διαχρονικές αξίες οι οποίες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της συνοχής όλων των Θεσσαλονικέων για μια πόλη υπερήφανη για το ιστορικό παρελθόν και την ιστορία της πάνω στα οποία  θα κτίζει το  μέλλον της.  Η αναφορά του για την σύμφωνη γνώμη για παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στη σύνθετη ονομασία των Σκοπίων προκάλεσε έντονα όλους τους Έλληνες Μακεδόνες και όλο τον Ελληνικό Λαό.  Η φράση του κ. Δημάρχου       « Χάσαμε Κύριοι για την μη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν το καταλάβατε;;;» ήταν η πλέον κατάπτυστη. «Προς τούτο πρέπει να αλλάξουμε τις ονομασίες του αεροδρομίου και του σταθμού των υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΤΕΛ ). Να δώσουμε π.χ στο αεροδρόμιο το όνομα Νίκος Γκάλης.» Επεκτείνοντας τα λεγόμενά του θα πρέπει να αλλάξουμε όλες τις ονομασίες που φέρουν και τον όρο Μακεδονικός/ό . Όλοι αυτοί οι φορείς  π.χ. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ,Εταιρεία Μακεδονικών  Σπουδών και λοιποί  θα πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και να κηρύξουν τον κ. Δήμαρχο , ως πρόσωπο persona non grata .

                       Εορτασμός απελευθέρωσης Θεσσαλονίκης από Γερμανικά Στρατεύματα 30 Οκτωβρίου

         Τέλος η προαναφερθείσα ανεξήγητη για Έλληνα και μάλιστα  Μακεδόνα εκ καταγωγής και κατοικίας πρόταση του κ. Μπουτάρη πρέπει να συνδυασθεί και με την προηγηθείσα στάση του στις εκδηλώσεις του ετήσιου εορτασμού της 30ης Οκτ. ως ημέρα απελευθερώσεως της Θεσσαλονίκης από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής


Για την Θεσσαλονίκη μας, με το
Π.Δ. 50/2016 καθιερώθηκε ως ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσής της από τους Γερμανούς η 30η Οκτωβρίου. Ιδιαίτερα, το άρθρο 1 αναφέρει: «Καθιερώνουμε την 30η Οκτωβρίου, επέτειο της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης Νομού Θεσσαλονίκης».  Το άρθρο 2 αναφέρει τι θα περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις εορτασμού και το άρθρο 3 αναφέρει ότι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καταρτίζεται από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

             Η τοπική Αυτοδιοίκηση, όλως περιέργως, βιάζοντας κατά τον πλέον ειδεχθή τρόπο την ιστορική αλήθεια και αμαυρώνοντας την τοπική ιστορική εορτή, καθιέρωσε και τις δυνάμεις που απελευθέρωσαν την Πόλη μας [ΕΛΑΣ] και κατέγραψε στην αναθηματική πλάκα από τα Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής, αντί τα Κατοχικά, παραβιάζοντας το  κείμενο του Π.Δ αλλά και την ουσία αυτού σκόπιμα.
1. Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου την 25ην Οκτ 2017 στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο «Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Θεσσαλονίκη»

        2. Κατάθεση  στεφάνου στην αναθηματική πλάκα, πλησίον του Βασιλικού Θεάτρου προς το Λευκό Πύργο, με την μπάντα ,δυστυχώς ,του Πολεμικού Ναυτικού.στην οποία αναγράφεται «Μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν την Θεσσαλονίκη από τα Ναζιστικά Στρατεύματα Κατοχής στις 30 Οκτωβρίου 1944».   Σημειώνεται ιδιαιτέρως ότι στην αναφερόμενη πλάκα δεν αναγράφεται ο Φορέας που την τοποθέτησε, όπως γίνεται συνήθως, ούτε άλλο στοιχείο.


Η στρέβλωση της ιστορίας, στην προκειμένη περίπτωση, είναι οφθαλμοφανής και εξυπηρετεί μάλλον κομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες διχάζουν το Λαό. Αυτή η ιστορική ανακρίβεια προσβάλλει όλους τους Έλληνες πολίτες, προκαλεί σύγχυση στους νεότερους και αναβιώνει διχαστικά γεγονότα μίσους, τα οποία στοίχησαν ακριβά σε θύματα και υλικές καταστροφές στην Πατρίδα μας και δεν πρέπει να αναμοχλεύονται. Επιπρόσθετα, αφήνουμε στατικά στοιχεία ως μνημεία στις επόμενες γενεές για ένα μερικώς ψεύτικο ιστορικό γεγονός που θα ανακυκλώνεται διαχρονικά . Και όλα αυτά, ενώ η ιστορική αλήθεια έχει καταγραφεί από πολλούς συγγραφείς ή αρθρογράφους, ακόμη και υπηρετήσαντες ή συμπαθούντες τον ΕΛΑΣ, όπως π.χ.


  • «Πόλεμος και αίμα, ταξίδι στο παρελθόν, ταξίδι στον πόνο» της Μαργαρίτας Λαζαρίδου, αγων • ίστριας του Δημοκρατικού Στρατού.
  • «Ιστορία της Αντίστασης», τόμος Α σελίδα 410. Γράφει ο Καπετάν Έκτορας του ΕΛΑΣ (Θεόδωρος Μακρίδης)
  • «Ιστορικές μαρτυρίες – Η Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων 19411945». Έκδοση της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Εθνικών Αντιστασιακών Οργανώσεων.
  • Σύμφωνο Λειβαδίου 1944  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΝ ΣΥΜΦΩΝΟΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ-Ε.Λ.Α.Σ.


Επειδή σήμερα ,παρά ποτέ, στις δύσκολες ημέρες που περνάμε ,με την οικονομική κρίση και ένα σωρό εθνικά θέματα ανοικτά έχουμε την υποχρέωση αλλά και το πατριωτικό καθήκον να μελετήσουμε την πραγματική ιστορία ώστε να περιέλθουμε σε αυτογνωσία όλοι μας και μέσα στο πνεύμα αυτής  να προχωρήσουμε με ενότητα ,αλληλεγγύη, και αδελφοσύνη ,στοιχεία τα οποία αποτελούν κυρίαρχο ηθικό όπλο για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε κινδύνου. Προς τι το μίσος και ο διχασμός .


Επειδή η παραδοχή μιας λανθασμένης κίνησης ,η οποία πολλάκις είναι ανθρώπινη, αποτελεί γενναιότητα και η αποκατάσταση αναγκαιότητα.


Κάνουμε έκκληση προς εσάς, ως Δήμαρχο της Πόλης μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον κ. Μηταφίδη και όλους όσους πιστεύουν σε όσα μας ενώνουν και μας δυναμώνουν τις δύσκολες αυτές περιόδους να δείξετε τον δέοντα σεβασμό στην Ιστορική Αλήθεια, να προστατεύσετε την Ιστορία της Θεσσαλονίκης μας και ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΉΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΗΜΑΤΙΚΉ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ  ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΘΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΤΕ

 

                                                                                       Ο Χαράλαμπος Τσιτσιμπίκος είναι:

                                                                                        Αντ/γος ε.α –Επίτιμος Β’ Υ/ΓΕΣ

                                                                                         Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ

                                                                                          Απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ/Διοίκηση

                                                                                          Μέλος του Δ.Σ της ΕΜΣ                     

                                                                                               

 

                                              

 

spot_img

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν προ-ιδέαζε ο τιτιτλος του αρθρου για οσαν εγραφησαν στο αρθρο, αλλα απ’αρχης μεχρι τελους ειναι χρησιμωτατο για τους φιλιστορες , που αναζητουν την ιστορικη αληθεια , βασει των επιβεβαιωμενων γραπτων δεδομενων και οχι βασει φημων κομματικης και παραταξιακης υπερβολης, οπως στηριχθηκαν οι σχετικες αποφασεις για την μετονομασια της οδου που ονομαδοτηθηκε εις μνημην του οντως σπουδαιου ανδρα επι μιαν 10ετιαν (1935-45)στρατηγου Αθανασιου Χρυσοχοου για ολοκληρη την Μακεδονια και κυριως την Θεσ/νικη. Ελπιζεται ο αφυπηρετησας Υποστρατηγος εν ενεργεια -και με τις αλλες του περγαμηνες του- κ. Τσιτσιμπικος , να επανελθει και με αλλα ιστορηματα , για να μειωθουν οι προσπαθειες των αποδομιστων της Ιστοριας , οι οποιοι εδω και μια 20ετια δεν λενε να σταματησουν , ισως γιατι διαπιστωνουν -συν τοις αλλοις- οτι επηρεαζουν πληρως ωρισμενα απο τα υψηλα ισταμενα κλιμακια του Ελλαδικου κρατους ,τα οποια ασπαζονται -αν μη τι αλλο- τον μονιμο εχθρο ολων των εθνων -ιδιως του Ελληνικου- ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.

  2. Το υπόγειο της προπαγάωδας των Συριζα-Ανέλ ξιφούλκησε κσι πάλι. Πρέπει να βρεί κάτι να δηλητηριάσει τον Ελληνικό Λαό και να εσπείρει τη διχόνοια . Είναι στο πρόγραμμά τους να τελειώνει με ότι πατριωτικό και εθνικό υπάρχει. Στό σημείο αυτό η αντίδραση για τον Χρυσοχόου είναι μεγάλη. Υπάρχουν απόγονοι και συμπαραστάτες όλοι οι νουνεχείς Έλληνες που δεν θα το επιτρέψουν. Το ίδιο θα αντιδράσουν και οι έχοντες έννομο συμφέρον για τον Καθηγητή και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Βιζουκίδη καιτου Δημάρχου θΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗς Μακαρίου Κων/νο 1/4/1937-1/4/1942 και πρώτου Προέδρου της ΕΤΑΙΡΕΊΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΏΝ σπουδων.16/6/1939-14/5/1942.Πιστεύω ότι οι αποκαθηλώσεις θα συνεχισθούν με τις στημένες επιτροπές , τις στημένες εισηγήσεις και την παρουσία «ημετέρων» στην επιτροπή που θα εκφέρουν τις αοπόψεις τους .Η κατηγορία πάγια τρομοκράτες της Εβραϊκής Κοινότητας και δωσίλογοι-συνεργάτες των Γερμανών. Για όλα τα θέματα που θίγονται στο άρθρο θα έπρεπε όλοι οι Θεσσαλονικείς να απαιτήσουν από τον Πρώτο Πολίτη της Θεσσαλονίκης να αποκαταστήσει την αλήθεια , οποία είναι οφθαλμοφανής και στον μικρότερο συμπολίτη μας. Ας τους χαιρόμαστε.
    «

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
38,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα