Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης στην εκπομπή “Τομές στην Επικαιρότητα”.

- Advertisement -


Με τον ακαδημαϊκό Βασίλειο Μαρκεζίνη άρχισε την Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου  η νέα περίοδος της εκπομπής «Τομές στην Επικαιρότητα».

Η εκπομπή αρχίζει στις 9μμ και τελειώνει στις 10μμ. Μεταδίδεται από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV-100.

Την εκπομπή παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Ο κ. Μαρκεζίνης συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ακαδημαϊκής καριέρας στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Έχει γράψει ένα τρίτομο έργο, στα  αγγλικά, με τίτλο “Ancient Greek Poetry from Homer to Early Roman Times”.

Στο βιβλίο αυτό βασίστηκε η εκπομπή στην TV-100. Με λίγα λόγια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω απο το πως η ελληνική ποίηση επηρέασε τη Δύση και πως η Ελλάδα, στη συνέχεια επηρεάστηκε από τη Δύση.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μηπως θα ηταν καλυτερα ο εξαιρετος και παναξιος Ελλην κ. Βαιλειος Μαρκεζινης να μη μιλουσε για το τι υπεστηριζε για τον συμμοριτοπολεμο-και την μετεμφυλιακη Ελλαδα ο αειμνηστος πατηρ του Σπυρος Μαρκεζινης, που ”χρησιμοποιηθηκε”-δυστυχως- το 1973 απο την δικτατορια , ο οποιος ομως ειχε συμβαλει και ως υπουργος και ως αρχηγος των Προδευτικων στην διατηρηση των εκτακτων μετρων ,που εληφθησαν εναντιον των ανταρτων , οι οποιοι και στις εκλογες του 1946 δεν συμμετειχαν για ομαλη πολιτικη ζωη και δημιουργησαν σοβαρωτατα προβληματα ,κυριως στην Βορειο Ελλαδα κατα την 3ετια 1946-49 , με κυριωτερο την απαγωγη και μεταφορα 28.000 Ελληνοπουλων σε χωρες του λεγομενου Παραπετασματος. Εξ αλλου η ληθη -ολοι το λενε- δεν συνιστα λυση για κανενα προβλημαμ γιατι θα ξαναζησεις το ιδιο προβλημα και θα εισαι αδικαιολογητος . Συγχωρεση ναι ,ιδιως μετα απο ειλικρινη μετανοια, αλλα η ληθη δεν λειτουργει αλα καρτ και μονο απο την μια πλευρα. Εξ αλλου στην εποχη του σκληρου ψυχρου πολεμου δεν χωρουσε η φαντασια ,την οποιαν εχει σε πολυ υποληψη ο κ. Μαρκεζινης των πολιτικων της Ελλαδος και μαλιστα του νικητων του ανταρτοπολεμου, μεταξυ των οποιων και και πρωθυπουργου Στραταρχου Παπαγου , οταν μαλιστα οι νικημενοι εστηναν δικτυα κατασκοπειας σε ολη την επικρατεια. Ανοχη υπηρξε με την αναγνωριση και συμμετοχη σε εκλογες της ΕΔΑ απο το 1951,η οποια το 1958 ψηφισθηκε και ως Αξιωματικη αντιπολιτευση. Τελος δεν ελειψε και η υπερβολη απο τον κ .Μαρκεζινη οτι, για να παρεις διπλωμα ερασιτεχνικο το 1958-μαλλον δεν εδικαιουτο τοτε λογω ηλικιας- επρεπε να συνυποβαλεις και πιστοποιητικο κοινωνικων φρονηματων. Αυτο ισχυε μονο οταν ηθελες να προσληφθεις στο Δημοσιο εν ευρεία εννοία. Μηπως στα κομμουνιστικα κρατη μπορουσαν να προσληφθουν στο Δημοσιο οι πρωην τσαρικοι στην Ρωσια και οι αντικομμουνιστες-αν τολμουσαν να το φανερωσουν- στα υπολοιπα κρατη. Κανεναν δεν ”βαζουν στον κορφο τους” οι νικητες εμφυλιων πολεμων. Εδω ειχαμε και εχουμε για προσληψεις στο Δημοσιο κομματικο διαχωρισμο των Ελληνων και μετα το 1974 και μεχρι σημερα, την εποχη εκεινη θα καταγγελλουμε;;;.

  2. Συγχαρητήρια για την συνέντευξη, την οργάνωσή της και τον τρόπο με τον οποίο μας εισήγαγε στο πνεύμα της ελληνικής ποίησης αλλά και μέσω αυτής στην ιστορία την αρχαία μέχρι τη νεότερη με όρους επικαιρότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
38,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα