Το παρόν και το μέλλον της μετανάστευσης και του ασύλου στην Ευρώπη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Διεθνές συνέδριο

Shipwrecked. Rethinking migration and asylum in Europe

Θεσσαλονίκη, 24-25 Ιουνίου 2024

Ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο για το παρόν και το μέλλον της μετανάστευσης και του ασύλου στην Ευρώπη διοργανώνει τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ – Γραφείο Θεσσαλονίκης. Πάνω από 130 ειδικοί από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα –ακτιβιστές, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, πολιτικοί, μέλη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών– θα βρεθούν στο ίδιο μέρος και θα συμμετάσχουν σε ένα γεμάτο πρόγραμμα με εργαστήρια, ανοιχτό φόρουμ, συναντήσεις δικτύωσης και παράλληλες εκδηλώσεις. Στο συνέδριο θα εξεταστούν διάφορες πτυχές του θέματος – από την ποινικοποίηση μεταναστών και προσφύγων ως τη συνοριακή βία και τη χρήση νέων τεχνολογιών ως αποτρεπτικό μέσο και από την ιδιαίτερη κατηγορία των ΛΟΑΤΚΙ+ αιτούντων άσυλο ως τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέσα σε μια Ευρώπη που συγκλονίζεται από την άνοδο της ακροδεξιάς και της αντιμεταναστευτικής ρητορικής και υιοθετεί όλο και αυστηρότερα μέτρα όπως το Νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ποιες μπορεί να είναι οι αντοχές του κράτους δικαίου; Ποιοι τρόποι αντίδρασης υπάρχουν από τους ίδιους τους πρόσφυγες-μετανάστες και από την κοινωνία των πολιτών; Ποιος ο ρόλος της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ και ποιοι οι νομικοί τρόποι αμφισβήτησης των παραβάσεων του κράτους δικαίου;

Γλώσσα συνεδρίου: Αγγλικά.

Βρείτε όλες τις πληροφορίες για το συνέδριο εδώ.

Δείτε τα προφίλ των ανθρώπων που θα συμμετάσχουν ως ομιλητές/τριες και συντονιστές/τριες.

Συνδεθείτε για να παρακολουθήσετε ζωντανά το ανοιχτό φόρουμ. (25 Ιουνίου, 09:30-13:00)

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Δευτέρα 24 Ιουνίου

10:00-17:30 Έξι εργαστήρια με διάφορες θεματικές (κλειστή εκδήλωση). Δείτε περισσότερα εδώ.

20:00 Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «1.000 όνειρα: ιστορίες από τη ΛΟΑΤΚΙ+ προσφυγική εμπειρία». Η έκθεση αποτελεί επίσης συμμετοχή του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ στο Thessaloniki EuroPride 2024. Χώρος: Toss Gallery (Βηλαρά 1). Διάρκεια: 24-30 Ιουνίου 2024, 19:00-23:00. Είσοδος ελεύθερη. Δείτε περισσότερα εδώ.

Τρίτη 25 Ιουνίου

09:00-13:00 Ανοιχτό φόρουμ. Χώρος: Ολύμπιον, αίθουσα «Παύλος Ζάννας» (πλ. Αριστοτέλους 10). Είσοδος ελεύθερη. Δείτε περισσότερα εδώ.

15:30-17:30 Αγορά Ιδεών – ένας χώρος για δικτυώσεις και συζητήσεις (κλειστή εκδήλωση). Δείτε περισσότερα εδώ.

20:30 Συναυλία με τη Βάσω Βασιλειάδου και τριμελή μπάντα. Χώρος: Πλατεία Μαβίλη. Είσοδος ελεύθερη. Δείτε περισσότερα εδώ.

 

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,700ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα